Cum să reveniți la versiunile anterioare din Windows 10

Cum să reveniți la versiunile anterioare din Windows 10
⏱️ 4 min read

După actualizarea Windows, aveți la dispoziție zece zile pentru a reveni la ultima versiune de Windows 10 instalată pe computer. După expirarea acelei ferestre de zece zile, nu veți mai putea reveni la o versiune anterioară. Au fost odată treizeci de zile, dar o actualizare recentă a scurtat în liniște intervalul de timp.

„Construirea” de aici nu se referă la un număr de construcție individual, ci „versiunile” mai mari ale Windows 10. De exemplu, revenirea la actualizarea creatorilor (versiunea 1703) vă va readuce la actualizarea aniversară (versiunea 1607). Și dacă ultima dvs. versiune de Windows nu era Windows 10 (dacă tocmai ați făcut upgrade de la Windows 8.1, de exemplu), veți reveni la ultima versiune instalată de Windows.

Pregătirea pentru a reveni la versiunile anterioare din Windows 10

1. Faceți o copie de rezervă! Cel puțin, faceți o copie de rezervă a fișierelor personale. Nu ar trebui să pierdeți datele personale, dar este un confort rece dacă ceva nu merge bine. Întotdeauna merită să aveți cea mai completă copie de rezervă posibilă. În plus față de copierea de rezervă a fișierelor, creați o imagine de sistem cu Windows Backup doar în cazul în care totul merge lateral.

2. Dacă rulați un laptop, asigurați-vă că este conectat la o priză.

3. Asigurați-vă că directorul „C: Windows.old” este pe computer. Este un director mare, deci dacă l-ați șters pentru a economisi spațiu, mi-e teamă că nu aveți noroc.

Reveniți la versiunile anterioare din Windows 10

După ce ați făcut copiile de rezervă, puteți reveni la versiunile anterioare ale Windows 10 prin meniul Setări.

1. Deschideți „Setări” din meniul Start.

2. Faceți clic pe „Recuperare” în bara laterală.

setări-recuperare-meniu-2

3. Sub „Reveniți la versiunea anterioară a Windows 10”, dați clic pe „Începeți”. Dacă nu vedeți această opțiune, fie nu aveți un director „C: Windows.old”, fie au trecut mai mult de zece zile de la actualizare.

setări-du-te-înapoi-meniu

4. Veți vedea un mesaj care spune „Acest lucru nu va dura mult”. Așteptați câteva secunde până când acest mesaj dispare.

restaurați-anterior-construi-windows-10-1

5. Alegeți una dintre casete pentru a descrie de ce reveniți la actualizarea dvs. Dacă preferați să nu spuneți, puteți să bifați „Din alt motiv” și să umpleți caseta cu tâmpenii. Faceți clic pe „Următorul” după ce ați făcut selecția.

restaurați-anterior-construi-windows-10-2

6. Un dialog vă va cere să „Verificați dacă există actualizări”. Faceți clic pe „Nu, mulțumesc” pentru a continua sau pe „Căutați actualizări” pentru a vedea dacă o actualizare recentă a acestei versiuni de Windows 10 vă va rezolva problemele.

restaurați-anterior-construi-windows-10-3a

7. Următoarea casetă de dialog va oferi câteva avertismente. Asigurați-vă că le-ați citit și le înțelegeți și că ați respectat toate recomandările (în special în ceea ce privește copiile de rezervă!) Înainte de a da clic pe „Înainte”. Sunteți pe cale să vă întoarceți în timp înainte de a actualiza Windows, astfel încât veți pierde toate setările de sistem pe care le-ați modificat sau aplicațiile pe care le-ați instalat de atunci.

restaurați-anterior-construi-windows-10-4

8. Încă o casetă de dialog de avertizare: asigurați-vă că vă cunoașteți numele de utilizator și parola. Dacă l-ați schimbat recent, asigurați-vă că îl cunoașteți pe cel vechi. În esență, călătoriți înapoi în timp, deci dacă v-ați schimbat parola în ultimele zece zile, veți avea nevoie de cea veche pentru a vă conecta.

restaurați-anterior-construi-windows-10-5

9. Faceți clic pe „Reveniți la versiunea anterioară” pentru a începe procesul de reversiune.

restaurați-anterior-construi-windows-10-6

10. Computerul dvs. va reporni acum pentru a începe procesul de recuperare. Stai bine – s-ar putea să dureze puțin.

Metodă alternativă: pornire avansată

De asemenea, puteți utiliza instrumentul de pornire avansată Windows 10 pentru a accesa meniul de redare.

1. Deschideți „Setări” din meniul Start.

2. Faceți clic pe „Recuperare” în bara laterală.

3. Faceți clic pe „Reporniți acum” sub „Pornire avansată”.

setări-avansat-pornire

4. După repornirea computerului, faceți clic pe „Depanare”.

opțiuni avansate de pornire-windows-10

5. Apoi, faceți clic pe „Opțiuni avansate”.

meniul de opțiuni avansate de pornire-depanare

6. În cele din urmă, faceți clic pe „Reveniți la versiunea anterioară”.

meniu opțiuni avansate de pornire-opțiuni avansate

7. În fereastra următoare, faceți clic din nou pe „Reveniți la versiunea anterioară”.

Concluzie

Dacă ați actualizat la cea mai recentă versiune de Windows 10 în ultimele zece zile, puteți reveni la versiunea anterioară folosind oricare dintre opțiunile de mai sus.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x