Cum să rezolvi eroarea Ceva a mers prost în Magazinul Google Play – Ghid complet

Cum să remediați eroarea „Ceva a mers prost, vă rugăm să încercați din nou” în Magazinul Google Play
⏱️ 12 min read

Dacă utilizați dispozitive Android, este posibil să fi întâlnit mesajul „Ceva a mers prost, vă rugăm să încercați din nou” în timp ce încercați să descărcați o aplicație sau să efectuați o achiziție în Magazinul Google Play. Această problemă nu este deloc neobișnuită și poate fi extrem de frustrantă, mai ales dacă aveți nevoie urgentă de aplicația sau jocul respectiv.

Pentru a rezolva această eroare, există câteva lucruri pe care le puteți încerca. În primul rând, verificați conexiunea la internet, deoarece instabilitatea rețelei poate duce la această problemă. În cazul în care conexiunea este slabă, încercați să o îmbunătățiți sau să utilizați o altă rețea.

În al doilea rând, asigurați-vă că nu aveți probleme cu contul Google sau cu metoda de plată asociată. Dacă aveți probleme cu unul dintre aceste aspecte, încercați să le remediați. Este posibil să fi fost blocat de la efectuarea de achiziții prin Magazinul Google Play, iar acest lucru poate fi remediat prin contactarea suportului Google.

În cazul în care aceste soluții nu funcționează, încercați să eliminați și să reinstalați actualizarea Magazinului Google Play sau să ștergeți cache-ul și datele aplicației. Dacă problema persistă, încercați să utilizați un alt dispozitiv sau să așteptați câteva ore și să încercați din nou mai târziu.

În general, eroarea „Ceva a mers prost, vă rugăm să încercați din nou” în Magazinul Google Play poate fi remediată prin verificarea conexiunii internet, a contului Google și a metodei de plată asociate, eliminarea/ reinstalarea actualizării Magazinului, ștergerea cache-ului și a datelor, sau pur și simplu așteptând un pic și încercând din nou mai târziu.

În ciuda existenței unor piețe alternative de aplicații, Google Play Store este cea mai mare sursă de descărcare a aplicațiilor pe Android. Cu amploarea sa vastă, Magazinul Play oferă acces la o varietate de aplicații utile Android într-un singur loc. Cu toate acestea, niciun software nu este complet perfect și pot exista momente în care Magazinul Google Play nu funcționează conform așteptărilor. Dacă întâmpinați probleme cu Magazinul Google Play și primiți eroarea „Ceva a mers prost, vă rugăm să încercați din nou”, iată câteva sfaturi și trucuri utile pentru a remedia problema.

Ce cauzează eroarea „Ceva a mers prost, vă rugăm să încercați din nou” din Magazinul Google Play?

Înainte de a analiza soluția pentru a remedia această problemă, să discutăm de ce apare această eroare Google Play Store în primul rând. Și ei bine, motivele sunt destul de evidente și ar trebui să fie cunoscute de majoritatea utilizatorilor de Android până acum.

  1. Cel mai frecvent motiv pentru care vă confruntați cu această eroare ar putea fi cauzat de contul dvs. Google. Sunteți conectat cu mai multe conturi și unul dintre ele provoacă eroarea. Sau, ați schimbat recent parola contului Google și trebuie să vă conectați din nou cu noile acreditări.
  2. Eroarea Play Store este cauzată și de problemele legate de stocarea datelor și de cache pe dispozitivul Android. Am detaliat pașii pentru a șterge memoria cache din Play Store în articolul următor.
  3. Alte motive comune pentru care apare eroarea „Ceva a mers prost, vă rugăm să încercați din nou” în Magazinul Google Play sunt conexiunea slabă la internet, nepotrivirea datei și orei și multe altele.

Remediați eroarea „Ceva a mers prost, vă rugăm să încercați din nou” în Magazinul Google Play (2021)

Deși Google a adăugat un mini joc cu ouă de Paște pe Play Store pentru a vă distra în timpul perioadelor de nefuncționare, nu se ascunde faptul că erorile din Play Store sunt adesea o experiență frustrantă. Dacă întâmpinați probleme la accesarea Magazinului Play pentru a descărca cele mai bune jocuri Android, consultați câțiva pași de mai jos pentru ca Magazinul Google Play să funcționeze din nou.

Verificați conexiunea la internet

Cel mai simplu mod de a remedia eroarea Magazinului Google Play este să vă asigurați că conexiunea dvs. la internet funcționează conform intenției. Există momente în care Magazinul Play nu poate stabili o conexiune la serverele Google. Deci, ca o soluție simplă ați putea încercați să comutați Wi-Fi și datele mobile și vezi dacă asta rezolvă problema.

În timp ce sunteți la asta, puteți rula și un test rapid de viteză a internetului folosind unul dintre cele mai bune site-uri de testare a vitezei internetului pentru a vă verifica viteza internetului. În acest fel, vă puteți asigura că o conexiune lentă la internet nu este de vină.

Forțați închiderea și reporniți aplicația Magazin Play

Dacă aveți o conexiune bună la internet, următorul cel mai bun truc pentru a remedia eroarea „Ceva a mers prost” sau „Încercați din nou” din Magazinul Google Play este să forțați închiderea și repornirea aplicației.

Dacă utilizați gesturi pe ecran complet pe telefonul Android, glisați în sus din partea de jos și țineți apăsat în centrul ecranului. Apoi glisați în sus (sau la dreapta/stânga pe unele skinuri personalizate) pe cardul de aplicație Play Store pentru a forța închiderea aplicației. Acum, reveniți la sertarul de aplicații și reporniți Magazinul Play pentru a verifica dacă a remediat eroarea.

Verificați dacă nu există nepotrivire între dată și oră

O posibilă cauză a erorii „Ceva a mers prost, vă rugăm să încercați din nou” din Magazinul Google Play este data și ora greșite. Dacă fusul orar prestabilit al telefonului dvs. nu se potrivește cu regiunea dvs. sau dacă timpul ajunge în urmă sau înaintea orei reale, ar putea cauza probleme cu Magazinul Play. Iată cum puteți rezolva problema setând data și ora corecte pe telefonul Android:

1. Deschideți aplicația Setări și derulați în jos până când găsiți „Sistemul” secțiune. Atingeți-l pentru a accesa setările sistemului.

setarile sistemului

2. În Sistem, alegeți „Dată și oră” și asigurați-vă că opțiunile „Setați ora automat” și „Setați automat fusul orar” sunt activate. Dacă nu sunt, porniți ambele comutatoare pentru a seta automat ora și data telefonului.

setați automat fusul orar

Activați/dezactivați modul avion

Puteți încerca să comutați modul avion pentru a reseta conexiunea la rețea și pentru a face din nou Google Play să funcționeze. Pentru a face acest lucru, glisați în jos din ecranul de start pentru a accesa meniul Setări rapide și atingeți comutatorul „Mod avion”. O modalitate alternativă de a accesa modul Avion este de la Setări -> Rețea și Internet -> Mod avion.

comutați modul avion a12

Ștergeți memoria cache din Google Play Store

Acum, dacă încă nu ați îmbunătățit situația și eroarea „Ceva a mers prost, vă rugăm să încercați din nou” vă împiedică să descărcați aplicațiile preferate pentru Android din Magazinul Google Play, următorul mod de acțiune este să vă uitați la datele . probleme de depozitare. Vom șterge memoria cache a datelor din aplicația Play Store pentru a încerca să remediam eroarea.

Pentru a face acest lucru, deschideți pagina cu informații despre aplicația Magazin Google Play din Setări -> Aplicații -> Vezi toate aplicațiile -> Magazin Google Play, și atingeți „Stocare și cache”. Sub Setări de stocare, atingeți „Ștergeți memoria cache” pentru a șterge memoria cache a Magazinului Google Play. Înainte de redeschiderea aplicației, vă sugerăm să atingeți butonul „Force Stop” pentru a forța închiderea și a reporni aplicația.

ștergeți memoria cache din magazinul Google Play

Dezinstalați actualizările Magazinului Google Play pentru a remedia eroarea „Ceva a mers prost”.

Dacă ștergerea memoriei cache nu a funcționat, puteți încerca să dezinstalați actualizările Magazinului Google Play. Pe pagina de informații despre aplicația Magazin Google Play din aplicația Setări, atingeți meniul vertical cu trei puncte din colțul din dreapta sus. Asa de, alegeți „Dezinstalați actualizările” pentru a restabili versiunea din fabrică a Magazinului Play. Dacă o nouă actualizare Google Play Store este cea care a cauzat problema, aceasta ar trebui să o rezolve.

dezinstalați actualizări Google Play Store - Google Play Store Ceva a mers prost

Ștergeți memoria cache a serviciilor Google Play

Serviciile Google Play pot fi, de asemenea, problematice uneori. Deci, puteți încerca să ștergeți memoria cache a serviciilor Google Play pentru a vă rezolva problemele din Magazinul Play.

Pentru a șterge memoria cache pentru serviciile Google Play, accesați Setări -> Aplicații -> Vezi toate aplicațiile -> Servicii Google Playatingeți „Stocare și cache” și apăsați butonul „Ștergeți memoria cache”.

ștergeți memoria cache a serviciilor de joc

Ștergeți contul Google și conectați-vă din nou

Dacă niciuna dintre măsurile de mai sus nu a funcționat pentru dvs., încercați să vă deconectați de la contul Google și să vă conectați din nou. Această metodă funcționează și dacă ați schimbat recent parola contului Google. Urmați pașii de mai jos pentru a afla cum funcționează:

1. Pentru a face asta, deschideți aplicația Setări și atingeți „Parole și conturi„. Pe următorul ecran, atingeți adresa de e-mail a contului dvs. Google.

Configurare Cont Google - Magazin Google Play A apărut o eroare

2. Pe pagina de setări a contului dvs. Google, atingeți „Șterge cont” pentru a vă deconecta de la cont și atingeți din nou „Ștergeți contul” în mesajul de confirmare. După ce v-ați deconectat, vă puteți conecta din nou la contul dvs. de pe aceeași pagină. Doar selectați „Adaugă cont” și conectați-vă la contul dvs. Google.

elimina contul google 2

Remediați erorile Google Play Store în pași simpli

Acestea sunt câteva măsuri eficiente pentru a remedia erorile din Magazinul Google Play pe telefonul dvs. Android. În cazul în care obțineți o eroare de incompatibilitate a regiunii în Magazinul Play, urmați ghidul nostru despre cum să instalați aplicații Android care nu sunt disponibile în țara dvs. Pentru mai multe astfel de sfaturi, nu uitați să consultați lista noastră cu cele mai bune sfaturi și trucuri Google Play. Dacă mai aveți întrebări, vă rugăm să comentați mai jos și vă vom ajuta.

În concluzie, Magazinul Google Play rămâne cea mai mare sursă de descărcare a aplicațiilor pentru dispozitivele Android, oferind acces la o varietate de aplicații utile într-un singur loc. Cu toate acestea, pot exista momente în care se întâmpină probleme cu Magazinul Google Play, cum ar fi eroarea „Ceva a mers prost, vă rugăm să încercați din nou”. Această eroare poate fi cauzată de mai multe lucruri, cum ar fi probleme cu conexiunea la internet, contul Google sau memoria cache a datelor. Cu toate acestea, există câteva măsuri eficiente, cum ar fi verificarea conexiunii la internet, forțarea închiderii și repornirea aplicației, verificarea datelor și orei și ștergerea cache-ului aplicației, care pot remedia această problemă. În general, există multe sfaturi și trucuri utile pentru a remedia erorile Magazinului Google Play pe dispozitivele Android și este important să le cunoaștem pentru a putea utiliza dispozitivul cât mai eficient.
La finalul acestui articol tehnologic, vă îndemn să nu uitați niciodată de importanța tehnologiei în viața noastră cotidiană. Fie că ne place sau nu, tehnologia este prezentă în fiecare aspect al vieții noastre, de la comunicare până la sănătate și educație. Continuați să fiți curioși și să explorați lumea tehnologică într-un mod constructiv și informativ. Sperăm că v-am adus informații utile prin acest articol și vă mulțumim pentru că ați ales să ne urmăriți. La revedere!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x