Cum să rezolvi problemele cu lanterna iPhone: Top 10 soluții eficiente

Lanterna iPhone nu funcționează? 10 cele mai bune moduri de a repara!
⏱️ 12 min read

Titlul „Lanterna iPhone nu funcționează? 10 cele mai bune moduri de a repara!” sugerează că proprietarii de iPhone au probleme cu funcționarea lanternei și oferă soluții de remediere a acestei probleme. Articolul ar putea fi util pentru acei utilizatori care se confruntă cu această situație și nu știu cum să o rezolve. În acest material este posibil să fie enumerată o listă de soluții la acestă problemă, va fi indicat ce instrumente sau aplicații sunt necesare și cum să le folosim. În concluzie, acest articol poate fi un ajutor real pentru utilizatorii de iPhone care întâmpină probleme cu funcționarea lanternei.

Lanterna a fost mult timp un instrument util pentru iPhone pe care majoritatea dintre noi îl folosim în medii întunecate sau întunecate. Indiferent dacă ne plimbăm în natură sau bâjbâim într-o cameră întunecată, aprindem lanterna pentru a ne găsi drumul sau pentru a găsi ceva. De aceea, Apple l-a făcut accesibil direct de pe ecranul de blocare al dispozitivului tău iOS, astfel încât să îl poți pune cu ușurință în acțiune. Deși această caracteristică utilă este concepută pentru a funcționa în mod fiabil, nu este imună la eșec. Dar nu vă faceți griji, am notat cele 9 sfaturi profesioniste pentru a vă repara lanterna iPhone dacă nu funcționează.

10 moduri de a remedia problema lanterna iPhone care nu funcționează (2022)

Ce ar putea împiedica iPhone Torch să funcționeze?

Problema lanternei ar putea fi legată atât de hardware, cât și de software. Dacă se datorează unei erori software aleatoare, puteți scăpa de ea încercând câteva trucuri software de încredere. Cu toate acestea, dacă se datorează unei defecțiuni hardware, va trebui să contactați Apple sau un centru de service iPhone autorizat. Ținând cont de aceste două aspecte, am sugerat soluțiile care cel mai probabil vor rezolva problema lanternei care nu funcționează pe iPhone-ul tău.

1. Asigurați-vă că aplicația pentru cameră este închisă

Deoarece atât blițul camerei, cât și lanterna folosesc același bec, cel mai bine este să țineți aplicația aparatului foto închisă în timp ce porniți lanterna pentru a evita potențiale conflicte. Deci, dacă aplicația pentru cameră este deschisă în fundal, asigurați-vă că o închideți forțat (glisați în sus din bara de lansare sau apăsați de două ori butonul de pornire pentru a afișa comutatorul de aplicații, apoi glisați în sus cardul aplicației pentru a închide aplicația). ).

2. Îndepărtați toate capacele sau protecțiile de ecran

Credeți sau nu, unele huse/huse pentru iPhone, accesorii și chiar filme tind să blocheze blițul și să-l împiedice să funcționeze normal. Deci, îndepărtați orice carcasă sau film și apoi încercați să utilizați lanterna pe iPhone. Dacă începe să funcționeze acum, carcasa/filmul tău a fost de vină și nu iPhone-ul tău.

Scoateți husa iPhone

3. Reporniți iPhone-ul

O altă modalitate de a vă repara iPhone Torch dacă nu funcționează este să încercați o resetare simplă. Acesta este modul în care vă puteți reseta iPhone-ul, în funcție de dacă aveți Face ID sau Touch ID.

 • Pe iPhone fără butonul de pornire: Apăsați și mențineți apăsat butonul de sus/jos și butonul lateral până când apare glisorul de oprire. După aceea, trageți glisorul de oprire pentru a opri dispozitivul. Apoi țineți apăsat butonul lateral până când apare logo-ul Apple.
Reporniți iPhone-ul
Imaginea prin amabilitatea: Apple
 • Pe iPhone cu butonul de pornire: Apăsați și mențineți apăsat butonul lateral/sus, apoi trageți glisorul de alimentare pentru a opri dispozitivul. După aceea, apăsați și mențineți apăsat butonul lateral/de sus pentru a reporni dispozitivul.

4. Resetare completă iPhone-ul

O resetare hard, cunoscută și sub numele de repornire forțată, este puțin mai eficientă decât o simplă repornire atunci când vine vorba de remedierea unor probleme ciudate cu iOS. Prin urmare, ar trebui să încercați și acest lucru.

 • Pe iPhone 8 sau o versiune ulterioară: Apăsați și eliberați butonul de creștere a volumului. Apoi apăsați și eliberați rapid butonul de reducere a volumului. După aceea, țineți apăsat butonul lateral până când pe ecran apare logo-ul Apple.
forțați repornirea iPhone
Imaginea prin amabilitatea: Apple
 • Pe iPhone 7/7 Plus: Apăsați și mențineți apăsat simultan butonul lateral și butonul de reducere a volumului până când pe ecran apare sigla Apple.
 • Pe iPhone 6s/6s Plus sau o versiune anterioară: Apăsați și mențineți apăsat butonul Acasă și butonul lateral/Super în același timp până când vedeți sigla Apple pe ecran.

5. Testați blițul LED folosind lanterna din Centrul de control

O modalitate rapidă de a testa dacă lanterna funcționează sau nu este prin utilizarea centrului de control. În plus, puteți ajusta și luminozitatea lanternei folosind glisorul acesteia.

 • Pe iPhone cu Face ID: Glisați în jos din colțul din dreapta sus al ecranului pentru a accesa centrul de control.
 • Pe iPhone cu butonul de pornire (Touch ID: Glisați în sus din marginea de jos a ecranului pentru a deschide centrul de control.
Testați lanterna folosind Centrul de control pe iPhone

Acum, atingeți pictograma lanternă pentru a verifica dacă funcționează normal. De asemenea, atingeți și mențineți apăsată pictograma lanternă pentru a accesa glisorul și apoi asigurați-vă că luminozitatea este setată la cel mai înalt nivel.

6. Testați blițul LED folosind camera

De asemenea, trebuie să verificați dacă becul bliț funcționează sau nu. O modalitate ușoară de a face acest lucru este să utilizați pur și simplu aplicația pentru cameră de pe iPhone. Asta ar trebui să faci.

 • Deschideți aplicația pentru cameră pe iPhone și accesați opțiunea „Fotografie”. Aici, atingeți pictograma săgeată (sau glisați în sus pe vizualizator) pentru a vedea setări suplimentare.
Lanterna iPhone nu funcționează? 10 cele mai bune moduri de a repara!
 • Acum atingeți pictograma bliț și alegeți „Pornit” în loc de „Automat” sau „Oprit”.
Lanterna iPhone nu funcționează? 10 cele mai bune moduri de a repara!

Încercați să dați clic pe o fotografie și să vedeți dacă blițul se declanșează. Dacă da, atunci problema nu este cu blițul LED hardware, ci cu o eroare software.

7. Resetați toate setările

Resetarea iPhone-ului la valorile implicite din fabrică este tipul de soluție care este utilă atunci când se confruntă cu probleme persistente. Deoarece a fost întotdeauna un instrument de depanare pentru remedierea problemelor importante legate de software, merită, de asemenea, încercat.

 • iOS 15 sau o versiune ulterioară: Accesați aplicația Setări de pe iPhone -> General -> Transferați sau resetați iPhone -> Resetare -> Resetare tot iPhone.
 • iOS 14 sau o versiune anterioară: Accesați aplicația Setări -> General -> Resetare -> Resetați toate setările.
Resetați toate setările în iOS

8. Actualizare software

Dacă lanterna continuă să funcționeze defectuos pe iPhone, actualizați software-ul. Dacă problema este cauzată de o eroare rară a software-ului, actualizarea software-ului o poate rezolva.

 • Deschide aplicația de setări pe iPhone-ul tău -> General -> Actualizare software. Acum, permiteți iOS să verifice actualizarea.
 • Când afișează cea mai recentă actualizare, descărcați și instalați-o ca de obicei.
Actualizați software-ul pe iOS

9. Restaurați iPhone-ul la o copie de rezervă anterioară

Aceasta a fost mult timp o soluție nucleară pentru iPhone, mai ales atunci când se confruntă cu o problemă complexă. Deci, dacă niciunul dintre trucurile menționate mai sus nu a funcționat pentru a remedia problema lanternei iPhone care nu funcționează, restaurați-vă iPhone-ul din backupul precedent.

Rețineți că acesta vă va șterge întregul iPhone ștergând tot ce există pe dispozitivul iOS. Prin urmare, nu continuați până când nu ați făcut o copie de rezervă completă a dispozitivului dvs.

 • Dacă aveți o copie de rezervă iCloud (Aplicația Setări -> Banner ID Apple -> iCloud -> Backup iCloud), vă puteți restaura dispozitivul fără a utiliza Finder/iTunes. Mergi la Aplicația Setări -> General -> Transferați sau resetați iPhone -> Resetare -> Ștergeți tot conținutul și setările.
Ștergeți-vă iPhone-ul
 • După ce dispozitivul dvs. a fost șters cu succes, urmați expertul de configurare pentru a vă configura dispozitivul. Pe parcurs, veți primi o opțiune de a vă restaura iPhone-ul dintr-o copie de rezervă iCloud.
Restaurați iPhone din Backup iCloud
Imaginea prin amabilitatea: Apple

Notă:

 • Cu iOS 15 sau o versiune ulterioară, puteți obține o copie de rezervă iCloud gratuită, nelimitată, pe care o puteți utiliza pentru a face copii de rezervă ale dispozitivului dvs. în cloud și apoi a vă restaura datele. Dacă dispozitivul dvs. rulează cea mai recentă versiune de iOS, asigurați-vă că profitați de spațiul de stocare gratuit și nelimitat pentru a face backup și a restabili dispozitivul.

Ca alternativă, puteți utiliza și computerul Mac sau Windows pentru a vă restaura iPhone-ul din backupul anterior.

 • Conectați-vă iPhone-ul la computer folosind un cablu USB, apoi porniți Browser/iTunes. Acum, asigurați-vă că ați făcut o copie de rezervă a dispozitivului, dacă nu ați făcut-o deja.
 • După aceea faceți clic pe Restaurare backup -> selectați cea mai recentă copie de rezervă și lovit Restabili.
Restaurați iPhone din iTunes sau din Finder Backup

10. Contactați asistența Apple

Dacă lanterna de pe iPhone-ul dvs. încă nu a început să funcționeze normal, există șanse mari ca problema să fie legată de hardware. Și în această situație, ar trebui contactați asistența Apple fără nicio întârziere.

S-a rezolvat problema cu lanterna care nu funcționează pe iPhone

Asta e tot! Sperăm că lanterna dvs. iPhone a revenit la normal. După cum am spus mai sus, dacă problema se datorează unei defecțiuni software, o resetare hardware sau o actualizare de software este mai mult decât capabilă să rezolve problema. Cu toate acestea, dacă se datorează unei defecțiuni hardware, contactarea unui centru de reparații iPhone de încredere este întotdeauna calea potrivită. Oricum, spune-ne trucul care a remediat lanterna ta iPhone. Și dacă cunoașteți alte soluții de încredere pentru a rezolva această problemă, vă rugăm să ne informați și despre aceasta.

Aceste sfaturi profesioniste sunt utile pentru a rezolva problema lanternei iPhone care nu funcționează. Deși majoritatea problemelor sunt legate de software, unele pot fi cauzate de defecțiuni hardware. În orice caz, soluțiile menționate în acest articol ar trebui să fie încercate înainte de a contacta asistența Apple sau un centru de reparații autorizat. Este important să vă asigurați că aplicația pentru cameră este închisă și că toate carcasele sau protecțiile de ecran sunt îndepărtate înainte de a utiliza lanterna. De asemenea, resetarea sau actualizarea software-ului pot remedia problemele. În cele din urmă, dacă toate acestea nu funcționează, ar trebui să contactați asistența Apple.
“Încheiem acest articol tehnologic cu speranța că informațiile și noutățile prezentate v-au fost de folos și credeți în continuare în puterea inovației și a evoluției tehnologice. Rămâneți conectați la ultimele tendințe și să împărtășiți pasiunea voastră pentru tehnologie cu toți cei din jurul vostru. Până la următoarea postare, să aveți parte de o experiență digitală cât mai plăcută!”

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x