Cum să rulați aplicații Windows pe Chromebook

Cum să rulați aplicații Windows pe Chromebook
⏱️ 5 min read

O întrebare niciodată auzită până acum, dar totuși obișnuită în zilele noastre este „Ar trebui să cumpăr un Chromebook?” Cu posibilitatea de a rula Linux, Android și, eventual, aplicații Windows pe acesta și la un preț care este jumătate dintr-un laptop convențional, acest lucru pare a fi o mare parte de neratat. Cu toate acestea, o preocupare majoră a tuturor (care folosește Windows) este dacă poate rula aplicații Windows.

Dacă sunteți încă legat de ecosistemul Windows, iată câteva moduri în care puteți rula aplicații Windows pe Chromebook.

1. Aplicații online pentru Windows

Dacă singura aplicație Windows pe care o utilizați este suita Microsoft Office, cea mai ușoară soluție se află chiar în browserul Chrome.

1. Navigați la site-ul Microsoft relevant și alegeți din selecția de aplicații disponibile pentru Office Online.

2. Pe pagină, selectați o aplicație pe care doriți să o utilizați și se va deschide o versiune de browser a aplicației.

3. Există câteva funcții limitate care ar putea enerva utilizatorii de ultimă generație, dar în scopurile utilizatorului mediu, toate aplicațiile obișnuite sunt acolo ca și cum ar fi încărcate de Office 365.

2. Desktop la distanță Chrome

Chrome Remote Desktop este o extensie care permite utilizatorilor să se conecteze de la distanță la un alt computer. Există o singură problemă cu această soluție aparent elegantă. Utilizatorii au nevoie de o altă mașină conectată care rulează Windows 10 pentru a se putea conecta la. Evident, este adesea greoaie, dar nu funcționează în alt mod.

htiwaoyc-chrome-remote-desktop-11

Deși aplicațiile la distanță funcționează bine din cauza nevoii de conectivitate la Internet care poate varia de la un loc la altul, este ușor să te frustrezi. Există întotdeauna șansa ca problemele de conexiune să încetinească uneori lucrurile, dar aplicația în sine este perfectă când funcționează.

1. Accesați Magazinul web Chrome și descărcați Desktop la distanță Chrome extensie.

2. Accesați celălalt computer Windows, deschideți browserul Chrome și asigurați-vă că este încărcat și cu aceeași aplicație. Dacă nu, pur și simplu parcurgeți pașii pentru instalare de la aceeași adresă. După descărcarea cu succes, această fereastră va apărea, permițându-vă să selectați aplicația desktop.

htiwaoyc-chrome-remote-desktop-2

3. Pe computerul Windows, uitați-vă la aplicațiile Chrome și selectați „Chrome Remote Desktop”.

4. Selectați „Începeți”.

5. Selectați „Distribuiți”. Aceasta generează un cod de acces despre care doriți să notați. Pasul implică, de asemenea, identificarea Chromebookului dvs. în scopul conectării.

6. Pe Chromebook deschideți „Chrome Remote Desktop”. Ar trebui să vadă computerul Windows ca un potențial partener. Selectați mașina Windows și introduceți codul de acces pe care l-ați notat mai devreme.

7. Faceți clic pe „Conectare”.

Asta e. Acum puteți rula aplicații Windows pe Chromebook.

3. CrossOver

CrossOver aplicația a fost construită de CodeWeavers ca o soluție la necesitatea de a rula aplicații Windows pe alte sisteme de operare. Actualizările recente au inclus posibilitatea de a rula aplicații Windows pe Chromebook. Acum intrăm în ape mai adânci, deoarece versiunea CrossOver Chrome OS nu este încă stabilă și, în esență, se află încă într-o fază beta de dezvoltare.

Altceva care se adaugă la profunzime sunt cerințele software pentru utilizarea acestei rute. Poate rula numai pe un Chromebook bazat pe Intel. Toate aplicațiile sau dispozitivele Android trebuie, de asemenea, să fie compatibile cu Android 5.x (sau o versiune ulterioară).

1. Deschideți Google Play și selectați CrossOver pe Chrome OS Beta. Aceasta depune o nouă pictogramă de două semicercuri pe tabloul de bord.

htiwaoyc-crossover-1-1

2. Faceți clic pe acesta și permiteți-i accesul la fișiere și fișiere media de pe Chromebook.

3. În CrossOver, unul dintre cele mai simple moduri de a căuta aplicații Windows este să folosiți bara de căutare din partea de sus a ferestrei. Pur și simplu introduceți numele oricărei aplicații dorite pentru a vedea ce este posibil.

4. Cu CrossOver, uneori pur și simplu selectarea unei aplicații începe instalarea, dar cu altele va trebui să selectați o instalare. Într-o listă detaliată, verificați cu atenție pentru a vedea dacă selectați aplicația după care ați urmărit.

5. Amintiți-vă că în această etapă aplicațiile ocupă spațiu! Poate că în viitor, aplicațiile Android mai mici vor zbura perfect și ușor împreună cu Chromebookurile, dar nu pentru toate încă. Unele Chromebookuri pur și simplu nu au spațiu pentru prea multe aplicații.

Conversie completă în sistemul de operare Windows

A actualizare recentă a Chromebookului sugerează că utilizatorul ar putea să pornească dual Windows și ChromeOS în viitor. Acest lucru ar necesita, desigur, mult spațiu pe hard disk și putere CPU, pe care majoritatea Chromebookurilor nu le au în acest moment. Pe scurt, acest lucru este destinat numai Chromebookurilor de ultimă generație, cum ar fi Google Pixelbook. Și pentru prețul pe care îl plătiți pentru Pixelbook, s-ar putea să obțineți în schimb un laptop Windows.

Pe scurt, dacă aveți un Chromebook, nu faceți o conversie completă la sistemul de operare Windows! Chromebookul nu a fost niciodată conceput pentru asta. Dacă nu sunteți genul de persoană căreia îi place să se joace cu inteligență mecanică luni întregi pentru a încerca să rezolve problemele, nu o faceți. Problemele întârziate într-o astfel de conversie au obiceiul de a nu dispărea niciodată.

Ce alte modalități folosiți pentru a rula aplicații Windows pe Chromebook?

Credit de imagine: Chromebook pe o masă, vedere laterală de sus de Konstantin Savusia / Shutterstock

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x