Cum să rulați Linux într-o fereastră de pe Chromebook

Cum să rulați Linux într-o fereastră de pe Chromebook
⏱️ 4 min read

Proprietari de Chromebookuri: este posibil să fiți conștienți de faptul că (cu unele hack-uri inteligente) este posibil să rulați o distribuție Linux pe Chromebook. După ce ați instalat Crouton, veți putea comuta între ChromeOS și Linux printr-o apăsare pe tastă. Este foarte interesant – dar dacă ai putea rula Linux într-o fereastră – ca un program? Ei bine, acum poți!

Un stagiar Google talentat a creat unele programe pentru browserul ChromeOS care permite rularea Crouton într-o fereastră. Este un proces destul de simplu făcut posibil de două instrumente excelente – Xiwi și o extensie de integrare Crouton. Rețineți: pentru ca acest lucru să funcționeze, va trebui să aveți deja instalat Crouton pe Chromebook.

Pregătirea Chromebookului

Înainte ca orice din acest ghid să se întâmple, Chromebookul dvs. trebuie să fie pus în modul de dezvoltare. Acest lucru este foarte ușor de făcut. Apăsați tasta Escape, tasta de pornire și butonul Reîmprospătare (sau al treilea buton de pe rândul de taste funcțional dacă al treilea buton este diferit).

Această combinație de butoane va plasa automat dispozitivul Chrome într-un proces care dezactivează verificarea sistemului de operare. Veți primi un avertisment. Ignorați-l și apăsați “Ctrl + D” de pe tastatură pentru a continua. Odată ce acest lucru se întâmplă, Chromebookul dvs. va fi convertit în modul dezvoltator.

Este posibil să dureze un pic de timp și toate setările și fișierele dvs. vor fi șterse, dar după terminarea procesului, veți avea acces administrativ complet pe Chromebook.

Notă: acum că verificarea sistemului de operare a dispozitivului este dezactivată, va trebui să apăsați “Ctrl + D” înainte de fiecare boot.

Instalarea Linux pe Chromebook

Înainte de a putea instala Crouton, va trebui să-l descărcați. O puteți descărca urmând acest lucru legătură. Odată ce ați primit fișierul, este timpul să deschideți o fereastră de shell Chrome. Faceți acest lucru apăsând “Ctrl + Alt + T” de pe tastatură.

După ce vă aflați în shell-ul Chrome, trebuie să ajungeți la shell-ul bash. Puteți ajunge acolo tastând shell în prompt și apăsând tasta Enter.

Acum că ați intrat în shell-ul bash, procesul de instalare poate continua.

rulați-crouton-într-o fereastră-instalare-chroot-trusty-ubuntu

Comanda de mai sus vă va duce printr-un întreg proces de configurare. Aceasta implică instalarea completă a Ubuntu într-un Chroot, configurarea unui cont de utilizator etc. Acest lucru poate dura ceva timp. Te rog fii rabdator.

Cum să rulați Crouton într-o fereastră de pe Chromebook

Crouton este acum complet instalat împreună cu Xiwi (unul dintre instrumentele de care avem nevoie pentru a rula Linux într-o fereastră). A mai rămas o singură piesă din puzzle. În curând veți putea avea ChromeOS și Linux care rulează pe același ecran!

Accesați magazinul Chrome și instalați integrarea Crouton extensie. După aceea, deschideți o fereastră de shell Chrome Acest lucru se face prin apăsarea “Ctrl + Alt + T” urmată de tastarea cuvântului shell și apăsând tasta Enter.

Pentru a rula Linux, va trebui să vă montați Chroot. Vă rugăm să rețineți, acest lucru trebuie făcut ca root.

run-crouton-in-a-window-enter-chroot

Odată ajuns în mediul Chroot, va trebui să porniți mediul desktop xfce.

rulați-crouton-într-o-fereastră-xfce-într-o-fereastră-separată

run-crouton-in-a-window-xfce-in-a-separate-window-streched-out-windowed

Ar trebui să vedeți câteva comenzi care vă anunță că Chroot comunică cu extensia de integrare Crouton. Dacă totul este făcut corect, veți vedea în curând Ubuntu Linux apărând într-o fereastră! Bucurați-vă!

Concluzie

La suprafață, ChromeOS arată ca un sistem de operare de bază bazat pe consumatori, care vă permite doar să navigați pe web, să gestionați fișiere și alte funcții simple. Crouton și extensia Crouton schimbă acest lucru.

Cu aceste două componente puternice, arată că acest sistem de operare nu ar trebui să fie numărat. De fapt, este destul de tehnic. Având posibilitatea de a avea Linux într-o fereastră, sistemul de operare Google are ocazia să fie un concurent serios în spațiul consumatorilor.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...

Font Resize
Contrast