Cum să scapi de spam în Google Calendar

Cum să scapi de spam în Google Calendar
⏱️ 3 min read

Recent, s-a întâmplat ceva care a stricat destul de mult coeziunea Google Calendarului meu. În fiecare zi am avut o ofertă de „invitație la eveniment” de a câștiga un iPhone și de a urma un link care, bine, pot presupune că nu îmi câștigă un iPhone, dar probabil îmi dorește adresa de e-mail sau detaliile cardului de credit.

A scăpa de acest tip de spam din Google Calendar – și a-l împiedica să se întoarcă – poate fi destul de complicat, așa că vă vom duce prin tot procesul aici.

Blocați evenimentele neconfirmate

În mod prestabilit, Google Calendar are o politică deschisă inexplicabil atunci când vine vorba de invitații la evenimente și puteți să apară în calendar evenimente în care nu ați avut niciodată vreo implicare.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să modificați permisiunile pentru evenimente, astfel încât să vedeți doar evenimente din calendarul dvs. pe care fie le-ați creat, fie ați fost invitat și la care ați răspuns.

În Google Calendar, faceți clic pe butonul de setări din colțul din dreapta sus -> Setări -> General -> Setări eveniment, apoi în meniul derulant „Adăugați automat invitații” selectați „Nu, afișați numai invitațiile la care am răspuns”.

Acest lucru ar trebui să facă să dispară evenimentul dvs. de spam.

Ștergeți evenimentul spam (și toți viitorii)

Dacă evenimentul de spam este încă acolo, va trebui să îl ștergeți manual din calendar. Pur și simplu accesați vizualizarea calendarului, faceți clic dreapta pe eveniment, apoi faceți clic pe „Ștergeți”.

În mod crucial, în caseta care apare după ce faceți clic pe Ștergere, selectați „Toate evenimentele”, care va șterge fiecare eveniment spam trimis vreodată de la acest expeditor.

Nu mai afișa evenimente refuzate

O altă măsură de protecție pe care o puteți pune pentru a opri afișarea evenimentelor spam în Calendarul dvs. este oprirea afișării evenimentelor refuzate. În acest fel, dacă respingeți un eveniment spam, toate cele ulterioare de la acel expeditor nu vor mai apărea.

Scăpați de spam Google Calendar Afișați evenimente refuzate

Pentru aceasta, în Google Calendar accesați opțiunile „Setări -> General -> Vizualizare”, apoi debifați caseta „Afișați evenimente refuzate”.

Blocați evenimentele refuzate pe telefon

Din anumite motive, blocarea evenimentelor refuzate nu se sincronizează între versiunile Google Calendar pentru PC și telefon.

Scăpați de Spam Google Calendar Telefon Evenimente refuzate

Pentru a bloca evenimentele refuzate de pe telefon, accesați aplicația Google Calendar, atingeți pictograma meniului cu trei linii din colțul din stânga sus -> Setări -> General, apoi asigurați-vă că „Afișați evenimentele refuzate” nu este selectat.

Blocați evenimentele automate din Gmail

Există, de asemenea, posibilitatea ca evenimentele spam care apar în Calendar să provină dintr-un e-mail spam trimis în căsuța de e-mail Gmail.

Dacă bănuiți că acest lucru ar putea fi cazul, va trebui să blocați ca evenimentele trimise la adresa dvs. Gmail să nu fie adăugate automat în Google Calendar.

Pentru aceasta, în Google Calendar accesați Setări -> General -> Evenimente din Gmail.

Aici debifați caseta care spune „Adăugați automat evenimente din Gmail în calendarul meu”.

Concluzie

Acestea sunt soluțiile de top pentru a scăpa de spam din Google Calendar. Dar cum evitați spamul în primul rând?

Cea mai bună modalitate de a evita evitarea obținerii de spam este să nu vă trimiteți e-mailurile către fiecare site care solicită acest lucru. O mulțime de site-uri tind să fie liberale, oferind adrese de e-mail către companii terțe și, de acolo, pur și simplu nu știți în cui mâini va intra.

Păstrați adresa de e-mail aproape de piept!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x