Cum să schimbați litera unității utilizând Setări pe Windows 10

1643079273 Cum sa schimbati litera unitatii utilizand Setari pe Windows 10
⏱️ 3 min read

Pe Windows 10, fiecărei unități pe care o conectați la computer i se atribuie automat o literă pentru a identifica dispozitivul și a-l face accesibil. Cu toate acestea, uneori, poate fi necesar să schimbați manual litera unității din mai multe motive.

De exemplu, dacă conectați o unitate (unitate flash USB, hard disk externă sau hard disk secundar) care a fost formatată pe alt dispozitiv, litera unității poate intra în conflict cu un alt dispozitiv de stocare de pe computer. Preferiți să utilizați o anumită literă pentru o unitate. Sau încercați să organizați literele într-o anumită ordine.

Oricare ar fi motivul, începând cu build 20175 (Dev Channel), Windows 10 introduce o nouă experiență de gestionare a discurilor și a volumelor din aplicația Setări, care include și posibilitatea de a schimba litera unei unități. (Din punct de vedere tehnic, partiția din interiorul unității primește litera, nu dispozitivul. Deoarece dacă unitatea nu are o partiție formatată, nicio literă nu va fi alocată și nu va fi accesibilă.)

În acest ghid, veți afla pașii pentru a schimba litera unității utilizând instrumentele „Gestionați discurile și volumele” disponibile pe Windows 10.

Schimbați litera unității pe Windows 10

Pentru a schimba litera unității cu Gestionare discuri și volume în aplicația Setări, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări pe Windows 10.

 2. Click pe Sistem.

 3. Click pe Depozitare.

 4. În secțiunea „Mai multe setări de stocare”, faceți clic pe Gestionați discuri și volume opțiune.

  Gestionați discuri și volume

 5. Selectați unitatea cu partiția pentru care doriți să schimbați litera.

  Notă rapidă: Poate fi necesar să faceți clic pe butonul săgeată din colțul din dreapta sus al unității pentru a vedea toate partițiile.
 6. Selectați partiția.

 7. Apasă pe Proprietăți buton.

  Opțiunea proprietăților partiției
  Opțiunea proprietăților partiției

 8. Apasă pe Schimbați litera unității buton.

  Schimbați litera unității pe Windows 10
  Schimbați litera unității pe Windows 10

 9. Utilizați meniul derulant și selectați noua literă.

  Selectați o nouă literă de unitate
  Selectați o nouă literă de unitate

 10. Apasă pe O.K buton.

După ce ați finalizat pașii, partiția unității va începe să utilizeze noua literă.

Nu uitați că nu puteți schimba litera partiției în care este instalat Windows 10, care este de obicei etichetată ca „C”, și nu ar trebui să încercați să atribuiți o literă partițiilor rezervate sistemului.

Dacă setările nu sunt disponibile, este pentru că nu rulați versiunea sistemului de operare care include instrumentul. Setările Gestionare discuri și volume sunt disponibile începând cu Windows 10 build 20175 sau versiuni ulterioare.

În cazul în care utilizați o versiune mai veche sau o ediție mai veche, cum ar fi Windows 8.1 sau Windows 10, atunci va trebui să utilizați consola de gestionare a discurilor sau promptul de comandă sau PowerShell pentru a schimba litera unității.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...