Cum să schimbați locația implicită de instalare a aplicațiilor și a jocurilor pe Windows 10

1643254610 Cum sa schimbati locatia implicita de instalare a aplicatiilor si
⏱️ 4 min read

Pe Windows 10, aplicațiile pe care le descărcați din Microsoft Store se instalează automat pe unitatea principală a sistemului. Deși acest lucru este perfect normal, instalarea de aplicații și jocuri poate umple rapid unitatea atunci când aveți un dispozitiv cu spațiu de stocare limitat.

Problema nu este numărul de aplicații, ci dimensiunea acestora, deoarece aplicațiile și jocurile pot consuma mulți gigaocteți de spațiu.

Dacă aveți un dispozitiv cu spațiu de stocare limitat sau doriți să utilizați un spațiu de stocare extern pentru aplicații și jocuri, Windows 10 vă permite să schimbați locația implicită pentru a salva aplicații noi din Magazinul Microsoft, mutați aplicațiile deja instalate într-o altă locație și puteți chiar alegeți o locație alternativă în timpul descărcării.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a schimba locația implicită pentru a instala aplicațiile Windows 10 pe computer pentru a optimiza utilizarea spațiului pe unitatea principală a sistemului. (Poti de asemenea urmăriți acest tutorial video pentru a finaliza această sarcină.)

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Schimbați locația implicită pentru a instala aplicații pe Windows 10

Pentru a schimba locația implicită pentru a instala aplicații noi, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări pe Windows 10.

 2. Click pe Sistem.

 3. Click pe Depozitare.

 4. În secțiunea „Mai multe setări de stocare”, faceți clic pe Schimbați locul în care este salvat conținutul nou opțiune.

  Schimbați opțiunea în care este salvat conținutul nou

 5. Folosește Noile aplicații se vor salva în meniuri derulante pentru a selecta noua locație implicită pentru aplicații.

  Selectați o nouă locație implicită de instalare a aplicației pe Windows 10
  Selectați o nouă locație implicită de instalare a aplicației pe Windows 10

 6. Apasă pe aplica buton.

Această configurație va afecta numai instalările de aplicații noi. Aplicațiile care sunt deja instalate pe computer nu vor fi mutate în noua locație.

Mutați aplicațiile instalate pe o altă unitate pe Windows 10

Pentru a muta aplicațiile instalate pe o altă unitate pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări.

 2. Click pe Sistem.

 3. Click pe Aplicații și funcții.

 4. Selectați aplicația sau jocul pe care doriți să-l mutați pe o altă unitate și faceți clic pe Mișcare buton.

  Mutați aplicația instalată pe o nouă unitate pe Windows 10
  Mutați aplicația instalată pe o nouă unitate pe Windows 10

 5. Selectați unitatea pentru a muta aplicația din meniul derulant și faceți clic pe Mișcare butonul pentru a confirma mutarea.

Singura avertisment cu această caracteristică este că puteți muta numai aplicațiile care acceptă funcția. De exemplu, aplicațiile încorporate Windows 10 și anumite alte aplicații (inclusiv aplicațiile desktop) nu pot fi mutate.

Alegeți locația de stocare pentru a instala aplicații mari pe Windows 10

Pentru a selecta o locație alternativă pentru a instala jocuri și aplicații mari pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis Magazin Microsoft.

 2. Selectați aplicația sau jocul.

 3. Apasă pe obține buton.

 4. Când dați peste un joc sau o aplicație care necesită o cantitate mare de spațiu pe disc, vi se va solicita să alegeți o unitate pentru a instala noua aplicație.

  Instalați stocare alternativă pentru jocuri mari din Microsoft Store
  Instalați stocare alternativă pentru jocuri mari din Microsoft Store

Solicitarea va apărea dacă aveți sau nu mai multe unități de stocare conectate la computer. Acest lucru se datorează faptului că promptul vă oferă și opțiunea de a face mai mult spațiu pe hard disk cu „Eliberați spațiu” butonul, care va deschide pagina Stocare din Setări, astfel încât să puteți șterge fișierele inutile.

Indiferent de opțiunea pe care o utilizați pentru a optimiza utilizarea spațiului de stocare pe desktop, laptop sau tabletă, trebuie să conectați un spațiu de stocare secundar despre care știți că nu se va deconecta.

Deși computerul nu va eșua când deconectați unitatea, nu veți putea rula jocuri sau aplicații pe care le-ați mutat în noua locație până când nu reconectați unitatea.

Actualizare 22 ianuarie 2021: Acest ghid a fost publicat inițial în iunie 2016 și a fost actualizat pentru a reflecta modificările de pe Windows 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x