Cum să schimbați numele computerului Mac-ului dvs

Photo of a MacBook on a desk next to a flower
⏱️ 6 min read

Când cumpărați un nou dispozitiv Apple, va trebui să îi dați un nume. Uneori, totuși, ceea ce ai numit Mac-ul tău acum doi sau trei ani nu este ceea ce ai vrea să se facă referire acum. Din fericire, modificarea acestui lucru nu este prea dificilă. Aici vă arătăm cum să schimbați numele pe Mac.

De ce ai vrea să schimbi numele Mac-ului tău?

Dacă dețineți un Mac, este posibil să doriți să vă schimbați numele computerului din mai multe motive. Una ar putea fi că un prieten sau un membru al familiei ți-a donat dispozitivul și încă poartă același nume pe care l-au stabilit pentru el.

S-ar putea, de asemenea, să doriți să schimbați numele Mac-ului dvs., deoarece cel anterior a fost puțin jenant. Sau poate pur și simplu v-ați răzgândit și nu mai doriți să fie conectat la numele dvs.

Cum să schimbați numele Mac-ului dvs

În timp ce numele Mac-ului tău apare pe contul tău iCloud, nu poți schimba numele din iCloud. În schimb, va trebui să accesați setările computerului.

Faceți clic pe logo-ul Apple din colțul din stânga sus al ecranului și urmați pașii de mai jos.

1. Faceți clic pe opțiunea de meniu „Preferințe de sistem…”. Acesta este al doilea de jos și de sub „Despre acest Mac”, care este un loc în care puteți verifica numărul de serie al Mac.

Captură de ecran a ecranului Mac care arată Preferințe de sistem

2. Când apare lista de setări, căutați „Partajare”. Pictograma sa, un dosar albastru cu o persoană care merge într-un romb albastru închis, este situată în partea de jos a ferestrei.

Partajarea preferințelor de sistem

3. Selectați „Partajare”, ducându-vă la secțiunea „Nume computer”.

4. În caseta de text de lângă „Nume computer”, înlocuiți numele actual cu cel nou.

Captură de ecran cu Mac care arată unde să schimbați numele de utilizator

5. După ce ați schimbat numele, închideți fereastra. Conectați-vă la iCloud pentru a vedea dacă s-a schimbat.

Dacă numele nu s-a schimbat când vă conectați la iCloud, încercați să vă deconectați și să vă conectați din nou. Alternativ, puteți încerca să reporniți computerul. Dacă niciuna dintre acestea nu funcționează, este posibil să trebuiască pur și simplu să așteptați puțin pentru ca modificările să intre în vigoare.

Cum să schimbi numele administratorului pe Mac

Este posibil să nu aveți probleme cu numele computerului, dar doriți să schimbați numele de administrator. Dacă doriți să schimbați acest lucru, pașii sunt puțin diferiți de modificarea numelui computerului, dar deloc complicati.

Pentru a schimba numele de administrator al Mac-ului dvs., reveniți la „Preferințe de sistem…” și urmați acești pași.

1. Căutați opțiunea „Utilizatori și grupuri”. Acesta se află în lotul de categorii cu un fundal gri mai închis și are un logo cu doi utilizatori pe un pătrat gri.

Captură de ecran care arată unde utilizatorii pot face clic pe Utilizatori și grupuri pe Mac

2. Faceți clic pe „Utilizatori și grupuri” și apăsați pe lacătul din colțul din stânga jos. Introduceți parola computerului când vi se cere și selectați „Deblocare”.

Captură de ecran care arată setările de administrator pe Mac

3. Găsiți numele administratorului pe care doriți să-l schimbați, țineți apăsat Ctrl și simultan faceți clic pe utilizator cu trackpad-ul. Faceți clic pe „Opțiuni avansate…” când apare.

Captură de ecran care arată cum să ajungeți la Opțiuni avansate pe Mac

4. Când apare următoarea fereastră, ștergeți numele curent din caseta de lângă „Nume complet” și înlocuiți-l cu noul nume dorit.

Captură de ecran care arată unde să schimbi numele administratorului pe Mac

5. Pentru a finaliza acest pas, faceți clic pe butonul albastru „OK” din colțul din dreapta jos al ferestrei.

În partea de sus a ferestrei „Opțiuni avansate…”, veți vedea un mesaj de avertizare care detaliază ce s-ar putea întâmpla după ce schimbați numele de utilizator. Citiți-l din nou și țineți cont de potențialele consecințe.

întrebări frecvente

1. Puteți schimba numele Mac-ului pe iCloud?

În momentul scrierii, nu vă puteți schimba numele Mac-ului direct din iCloud. În schimb, va trebui să vă conectați la computer și să urmați pașii enumerați în acest articol.

2. Există o limită la cât de des pot schimba numele unui Mac?

Nu, puteți schimba numele Mac-ului dvs. ori de câte ori doriți.

3. Pot schimba numele discului pe Mac?

Da, puteți schimba numele discurilor individuale de pe Mac. Tine Ctrl în același timp, faceți clic pe discul de pe desktop. Selectați „Redenumiți” și schimbați numele discului.

4. Pot adăuga noi administratori pe un Mac?

Da. Pentru a adăuga noi administratori pe Mac, accesați aceeași fereastră în care numele de utilizator al administratorului poate fi schimbat. Veți vedea butoanele plus și minus în partea de jos a meniului din stânga. Faceți clic pe plus și adăugați administratorul. Acesta este același loc în care ați adăuga un utilizator pe Mac.

Încheierea

Schimbarea numelui de utilizator al computerului pe Mac este simplă și nu necesită deloc mult timp. De asemenea, ar trebui să verificați regulat starea SSD-ului dvs. pentru a preveni defecțiunea acestuia fără notificare.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x