Cum să schimbați PIN-ul SIM al dispozitivului dvs. Android

Cum să schimbați PIN-ul SIM al dispozitivului dvs. Android

Codul PIN SIM este o caracteristică de securitate care protejează împotriva persoanelor neautorizate care vă accesează datele cartelei SIM. Unele modele de smartphone-uri vin cu această opțiune activată în mod implicit, în timp ce altele trebuie să aibă funcția activată.

Marea majoritate a operatorilor furnizează coduri PIN standard SIM precum 0000 sau 1234, în timp ce alții generează coduri aleatorii. În orice caz, este întotdeauna o idee bună să schimbați codul implicit pentru a spori securitatea dispozitivului dvs. și a împiedica pe cineva să ghicească pur și simplu care este codul dvs.

În acest articol vom examina modul în care puteți schimba cu ușurință codul PIN al SIM-ului pe dispozitivul dvs. În plus, este posibil să eliminați complet codul dacă aveți încredere că dispozitivul dvs. nu are nevoie de un strat suplimentar de protecție.

De ce este important să vă blocați SIM-ul

Cartela dvs. SIM nu conține doar agenda dvs. de adrese. De fapt, micul card de plastic stochează și alte date valoroase, inclusiv mesaje text SMS, informații de facturare și utilizarea datelor.

Așa cum se întâmplă, aceste date nu pot fi securizate doar prin configurarea unui telefon PIN, a unei parole sau a unui tip de blocare biometrică. Numai prin activarea blocării PIN-ului SIM, utilizatorii se pot asigura că aceste informații vor fi protejate împotriva eventualelor atacuri de hacking.

Cum se activează blocarea SIM

Pentru a activa funcția de blocare SIM pe un dispozitiv care nu o are activată implicit, va trebui să știți codul PIN implicit al telefonului. După cum am menționat mai sus, majoritatea operatorilor de transport folosesc defaulta, dar aceasta nu este întotdeauna o regulă. În SUA, doi dintre cei mai mari transportatori – Verizon și AT&T – folosesc 1111, în timp ce T-Mobile și Sprint folosesc în schimb 1234. Tastând

ad-banner

Dacă aceste coduri nu funcționează pentru dvs., atunci ar trebui să încercați să vă apelați operatorul sau să verificați site-ul web al furnizorului pentru a obține codul PIN implicit al SIM-ului. Asigurați-vă că aveți informațiile corecte înainte de a introduce codul, totuși, deoarece dacă numărul de încercări de introducere a PIN-ului depășește de trei ori, SIM-ul dvs. va fi blocat. Pentru a-l debloca, va trebui să introduceți PUK pentru a debloca SIM-ul. PUK este cheia de deblocare PIN care este livrată de obicei cu cartela SIM.

Odată ce ați obținut codul PIN implicit al SIM-ului, următorul pas este să activați manual funcția de blocare SIM de pe dispozitiv. Calea va varia în funcție de modelul smartphone-ului și de versiunea Android pe care o folosește. În scopul acestui tutorial, am folosit un OnePlus care rulează Android 10.

1. Deschideți aplicația Setări de pe telefon.

2. Derulați în jos până găsiți „Securitate și ecran de blocare”.

3. Găsiți și atingeți Avansat (până la capăt).

Modul avansat de modificare a codului PIN Sim

4. Apăsați pe blocarea cartelei SIM.

Cum se schimbă blocarea cardului codului PIN Sim

5. Selectați cartela SIM (dacă aveți un dispozitiv cu două cartele).

6. Activați opțiunea „Blocați cartela SIM”.

Cum se schimbă codul de blocare a codului Sim

7. Introduceți codul PIN implicit al SIM-ului.

Cum se modifică opțiunea de codare a codului PIN Sim

De fiecare dată când porniți dispozitivul sau îl reporniți acum, vi se va cere să introduceți numărul PIN implicit al SIM-ului.

Alternativ, pe alte dispozitive poate fi necesar să urmați o cale ușor diferită, cum ar fi „Securitate și confidențialitate -> Mai multe setări -> Criptare și acreditări” pentru a găsi blocarea cartelei SIM.

Pe un dispozitiv Honor mai vechi care rulează Android 8.1 Oreo, funcția este localizată în „Setări -> Securitate și locație -> Blocare cartelă SIM”.

Cum se schimbă blocarea cardului SIM Pin Android 8

Linia de fund, asigurați-vă că căutați opțiunea în secțiunile Securitate / confidențialitate din Setările telefonului. Dacă nu îl găsiți singur, încercați să efectuați o căutare în Setări folosind cuvintele cheie „SIM” sau „Blocare”.

Cum să vă schimbați codul PIN SIM pe Android?

Pe de altă parte, dacă doriți să schimbați pur și simplu codul implicit cu altceva, acești pași trebuie urmați pentru a face acest lucru.

1. Deschideți aplicația Setări.

2. Derulați în jos până găsiți „Securitate și ecran de blocare”.

Cum se schimbă ecranul de blocare a securității codului PIN Sim

3. Găsiți și atingeți Avansat (până la capăt).

Modul avansat de modificare a codului PIN Sim

4. Apăsați pe blocarea cartelei SIM.

Cum se schimbă blocarea cardului codului PIN Sim

5. Selectați „Schimbați codul SIM”.

Cum schimbați codul PIN al codului PIN nou

6. Introduceți vechiul cod.

Cum schimbați codul PIN al codului vechi

7. Introduceți noul PIN SIM și apoi apăsați OK.

Modificarea codului PIN al codului Sim

Alternativ, dacă din orice motiv doriți să eliminați blocarea PIN-ului SIM de pe dispozitiv, tot ce trebuie să faceți este să urmați din nou pașii de mai sus și apoi să dezactivați opțiunea „Blocați cartela SIM”.

Dacă ați urmat pașii către un T, ați adăugat acum cu succes un strat de protecție care vă va păstra datele SIM în siguranță. Dacă doriți să continuați să vă extindeți cunoștințele despre Android, vă recomandăm să aflați cum să evitați blocarea dispozitivului dvs. Android sau cum să deblocați folderul sigur Android.

Legate de:

Scroll to Top