Cum să schimbați rețeaua de la public la privat pe Windows

Cum să schimbați rețeaua de la public la privat pe Windows
⏱️ 4 min read

Când vă conectați la o rețea pe Windows, aceasta va detecta automat dacă rețeaua conectată este publică sau privată și aplică setări adecvate. De exemplu, rețeaua privată face posibilă descoperirea altor dispozitive din aceeași rețea și partajarea de fișiere și o imprimantă între ele. O rețea publică vă ascunde sistemul de alte dispozitive și blochează partajarea de fișiere și imprimante. Acest mod este de obicei utilizat atunci când vă conectați la o rețea WiFi publică, ca în cafenele sau aeroporturi.

Deși Windows face o treabă bună de detectare a rețelei, dacă nu este sigur, vă va cere să alegeți un tip de rețea. După ce selectați tipul profilului de rețea, Windows va aplica setările de rețea în consecință.

Dacă credeți că dvs. sau Windows ați ales un profil de rețea greșit, îl puteți schimba cu ușurință. Iată cum puteți schimba profilul de rețea din public în privat sau invers pe Windows.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Schimbați profilul de rețea pe Windows 7

1. În Windows 7 căutați Panoul de control din meniul Start și deschideți-l. Acum, derulați în jos și faceți clic pe linkul „Centru de rețea și partajare”.

2. În fereastra Centru de rețea și partajare, puteți vedea rețeaua dvs. activă în „Vizualizați rețelele dvs. active”. Pentru a seta o rețea la public sau privat, faceți clic pe profilul de rețea sub numele rețelei.

3. Vi se va solicita să alegeți o locație de rețea. Windows 7 face o treabă bună de a explica fiecare tip de rețea. Citiți-l cu atenție și alegeți tipul de rețea adecvat. Deoarece trebuie să trecem de la public la privat, selectați „Rețea de domiciliu”.

schimbare-profil-rețea-win7-selectare-profil-rețea-nouă

Modificările sunt aplicate instantaneu. Nu este nevoie să reporniți.

Schimbați profilul de rețea pe Windows 10

Utilizatorii Windows 10 pot folosi metoda de mai sus pentru a seta un profil de rețea. Alternativ, puteți face același lucru și din aplicația Setări. Deoarece Windows 10 se îndepărtează încet de panoul de control, vă recomand să urmați metoda de mai jos.

1. Deschideți aplicația Setări din meniul Start. Accesați „Rețea și Internet”.

schimba-profilul-de-rețea-win10-clic-pe-rețea-și-internet

2. Selectați „Ethernet” pe panoul din stânga. Dacă utilizați WiFi, selectați „WiFi”. În panoul din dreapta, faceți clic pe butonul „Rețea”.

schimbați-profilul-rețea-win10-faceți clic pe butonul-rețea

3. Alegeți profilul de rețea „Privat”. La fel ca în cazul Windows 7, modificările sunt aplicate instantaneu.

schimba-profilul-rețea-win10-selectează-profilul-nou-rețea

Schimbați profilul de rețea din politica de securitate locală

Dacă doriți, puteți forța un anumit profil de rețea utilizând politica de securitate locală. Această metodă este utilă pentru administratorii de sistem sau atunci când nu puteți utiliza cele două metode de mai sus. De asemenea, ar trebui să utilizați versiunea Pro a Windows.

Deoarece puteți forța efectiv un profil de rețea și să ignorați alegerea utilizatorului, urmați această metodă numai dacă știți ce faceți.

1. Mai întâi, apăsați Victorie + R, tip secpol.msc și apăsați Enter pentru a deschide politica de securitate locală.

comanda-schimbare-profil-rețea-secpol-run-command

2. În fereastra Local Security Policy, selectați „Network List Manager Policies” din panoul din stânga și apoi faceți dublu clic pe rețeaua dvs. care apare în panoul din dreapta.

schimbare-profil-rețea-secpol-select-rețea

3. Selectați „Privat” sub „Tipul locației”.

Puteți lăsa ca valorile implicite să fie sub „Permisiuni utilizator”. Cu toate acestea, dacă doriți să restricționați utilizatorii să schimbe tipul profilului de rețea, selectați „Utilizatorul nu poate schimba locația”. Pentru a vă asigura că un utilizator poate schimba profilul de rețea, selectați „Utilizatorul poate schimba locația”.

schimbare-profil-rețea-secpol-selectare-profil-rețea

4. Faceți clic pe „Ok” pentru a salva modificările.

Aia este. Reporniți sistemul și modificările ar trebui să intre în vigoare.

Comentează mai jos, împărtășind gândurile și experiențele tale cu privire la utilizarea metodei de mai sus pentru a schimba profilul de rețea pe Windows.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x