Cum să schimbați UUID în HDD-urile VirtualBox

Cum să schimbați UUID în HDD-urile VirtualBox
⏱️ 6 min read

Ați încercat să copiați, să mutați sau să faceți backup și să restaurați mașinile virtuale VirtualBox și acum una sau mai multe dintre ele nu pot porni din cauza „unei probleme UUID?” Aici vă vom arăta cum puteți schimba UUID-ul în VirtualBox HHD-uri.

Când configurăm o mașină virtuală în VirtualBox, i se dă un identificator universal unic sau UUID pe scurt. Acesta este un număr de 128 de biți, specific hardware-ului virtual. Iată ce se întâmplă: hard disk-urile atașate la VM-urile pe care le facem au, de asemenea, propriile lor UUID-uri. Acestea sunt, de asemenea, presupuse a fi unice. Când nu sunt, apar probleme.

Cel mai obișnuit caz poate apărea după ce încercați să copiați sau să faceți o copie de rezervă a unei mașini virtuale. Când încearcă să ruleze „o a doua versiune” a VM-ului, VirtualBox ar putea anunța că UUID-ul HDD-ului său nu este cel pe care îl aștepta.

Atunci trebuie să resetați UUID-ul HDD-ului și să îl atașați din nou la VM ca pe un dispozitiv nou. Este ușor de făcut, dar necesită utilizarea unui instrument de linie de comandă, combinat cu câteva clicuri într-o parte rar vizitată din interfața grafică a VirtualBox.

Faceți cunoștință cu VboxManage

VirtualBox vine cu un instrument de linie de comandă, VboxManage, care, după cum spune numele său, vă ajută să vă gestionați mașinile virtuale.

VboxManage este cuțitul elvețian al VirtualBox. Este interfața de linie de comandă a programului, oferind o mulțime de funcționalități care nu sunt întâlnite în aplicația bazată pe GUI „principală”.

Cu acesta, puteți crea mașini virtuale noi, modifica parametrii acestora, le puteți clona sau reseta UUID-ul unui HDD virtual. Și ultima este exact ceea ce avem nevoie aici.

Schimbați Virtualbox Uuid Vboxmanage

Dacă aveți VirtualBox, VboxManage este deja instalat. Pentru a-l verifica, introduceți un terminal:

Două comenzi demne de reținut

Deși nu vom avea nevoie de ele pentru acest articol, două comenzi VboxManage demne de reținut atunci când depanăm VM-urile sunt:

Schimbați Virtualbox Uuid Vboxmanage List Vms

Primul afișează o listă a tuturor mașinilor dvs. virtuale care sunt „atașate” la VirtualBox.

Al doilea poate afișa informații despre fișierele hard diskului virtual pe care le alimentați.

Deși procesul pe care îl vom folosi este simplu și antiglonț, îl puteți utiliza pe cel de-al doilea pe fișierul hard disk virtual înainte și după procedură. În acest fel, veți fi siguri că UUID-ul său s-a schimbat.

Eliberați HDD-ul

Din fereastra principală a VirtualBox, cu VM-ul oprit, selectați „Fișier -> Virtual Media Manager”.

Schimbați Virtualbox Uuid Virtualbox Virtual Media Manager

Din fereastra care apare pe ecran, identificați unitatea hard disk problematică. Faceți clic pe acesta pentru a o selecta. Apoi, faceți clic pe butonul „Eliberați” pentru a detașa HDD-ul selectat de VirtualBox. Confirmați că doriți să-l eliberați când VirtualBox vă întreabă dacă sunteți sigur. Apoi faceți clic pe „Eliminați”.

Schimbați fereastra Virtualbox Uuid Virtualbox Virtual Media Manager

VirtualBox vă va anunța că „Deoarece acest hard disk este inaccesibil, fișierul său de imagine nu poate fi șters.” Faceți clic pe „Eliminați”. Dacă mesajul de eroare este diferit, săriți peste acest pas pentru a evita ștergerea cu adevărat a hard diskului virtual.

Schimbați UUID-ul său

Reveniți la terminalul dvs. și introduceți:

Înlocuiți „FILENAME” cu fișierul dvs. de hard disk virtual real.

Schimbați Virtualbox Uuid Vboxmanage Sethduuid

Programul ar trebui să vă anunțe despre noul UUID atribuit fișierului hard disk virtual.

Reatașați HDD-ul virtual

Reveniți la fereastra Virtual Media Manager și faceți clic pe „Adăugați”. Găsiți și selectați fișierul hard disk virtual actualizat pentru al conecta din nou la VirtualBox.

Schimbați Virtualbox Uuid Virtualbox Selectați fișier HDD actualizat

Închideți fereastra Virtual Media Manager și reveniți la setările mașinii virtuale care a fost afectată de problemă.

Treceți la setările „Stocare” ale mașinii dvs. virtuale și alegeți controlerul corespunzător. Faceți clic pe pictograma cu HDD și semnul plus. Selectați „Alegeți discul existent” și apoi, din fereastra care apare, fișierul dvs. de hard disk virtual actualizat.

Schimbați Virtualbox Uuid Virtualbox Reatașați fișierul HDd actualizat

Faceți clic pe OK pentru a salva modificările și a ieși din fereastră. Porniți mașina virtuală și, dacă totul a decurs conform planului, ar trebui să pornească fără probleme.

Legate de:

  • Cum se instalează adăugiri pentru oaspeți în VirtualBox
  • Cum se importă și se exportă fișiere OVA în Virtualbox
  • Cum să micșorați o mașină virtuală Virtualbox în Windows 10

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...