Așa că v-ați văzut rolul de dezvoltator junior visat anunțat și vă gândiți să aplicați. Este timpul să scrieți CV-ul! Nimic mai bun decât să te așezi pe o bucată de hârtie goală și să nu știi cum să începi, nu?

CV-ul este primul lucru pe care îl vede recrutorul. Este poarta către procesul de interviu și ar putea fi diferența dintre obținerea unui loc de muncă de vis și, bine, neobținerea acestuia. Și cu o pagină A4 disponibilă, veți dori să vă asigurați că este sub control.

A intra în mentalitatea corectă

Este important să intrați în mentalitatea corectă înainte de a vă începe CV-ul. Credeți sau nu, atitudinea dvs. va apărea în CV. După ce am fost în măsură să recrutez eu dezvoltatori juniori, este ușor de spus între cei care „își doresc cu adevărat slujba” și cei care „cam doresc slujba”.

Încrederea în tine și în abilitățile tale este importantă. Așadar, înainte de a începe, stai în fața oglinzii, îmbracă melodia stâncoasă a temei (sau orice te pompează) și spune-ți că ești minunat.

Principalele lucruri pe care recrutorii le caută la dezvoltatorii juniori sunt:

 • Un mâner de bază al tehnologiei
 • Pasiune și un nivel de curiozitate pentru tehnologie
 • Dorinta de a invata

Ei știu că ești la începutul carierei tale. Nu vă veți aștepta să conduceți echipe și să proiectați sisteme încă din prima zi. Caută pe cineva care are potențial, dar care poate aduce și valoare afacerii.

Vrei să-l convingi pe recrutor că ai aceste trăsături și că ești persoana potrivită pentru slujbă.

Așadar, îndrăznește, fii încrezător și fii mândru de ceea ce ai realizat până acum. – și hai să punem totul pe hârtie.

Ce face ca un bun dezvoltator Junior să se reia?

Un recrutor va petrece în medie 15 secunde scanând CV-ul dvs. Da, în aceeași perioadă de timp necesară pentru a citi acest paragraf, un recrutor va fi decis dacă urmează să treceți la următoarea etapă a interviului.

Deci, cum să înghesuiți toate informațiile importante în 15 secunde în valoare de citit?

 • Nu te complica. Șabloanele fanteziste ar putea arăta frumos, dar recrutorilor nu le pasă. Aveți titluri clare, o distanțare frumoasă între linii și un font consistent, ușor de citit.
 • Păstrați-l la 1-2 pagini.
 • Favorizați punctele scurte mai mari decât paragrafele lungi
 • Fii clar și concis. Încercați să evitați adăugarea de cuvinte fanteziste doar de dragul ei

Adaptează-l la companie

Amintiți-vă, încercați să convingeți compania că sunteți potrivit pentru acel rol de dezvoltator junior. Cu toate acestea, dacă rolul este pentru un dezvoltator Python, concentrarea CV-ului dvs. în jurul JavaScript și React.js nu vă va duce prea departe.

Deci, cercetați rolul pentru care solicitați și concentrați toate punctele dvs. în jurul criteriilor enumerate:

Cum sa scrieti un CV minunat pentru dezvoltatori junior in
Un exemplu al cerințelor așteptate de la un dezvoltator junior

Deci, dacă ar fi să aplicați pentru acest loc de muncă, doriți să vă asigurați că CV-ul dvs. are o mulțime de detalii despre proiecte și abilități care vă arată că cunoașteți dezvoltarea frontend-ului. De asemenea, nu ar strica să menționezi cât de mult îți plac jocurile video! 😉

Cum ar trebui să structurați un CV?

Structura de bază pe care recrutorii o vor căuta într-un CV este:

 • Detalii personale / detalii de contact
 • Istoricul ocupării forței de muncă (inclusiv stagiile de practică și non-legate de dezvoltarea de software)
 • Proiecte software
 • Educaţie
 • Experiență și premii suplimentare
 • Abilitati tehnice

Deși acest lucru depinde de circumstanțele tale. Asigurați-vă că ați pus cele mai valoroase / impresionante secțiuni mai aproape de vârf.

Dacă sunteți absolvent într-o diplomă de informatică, cu un stagiu în spate, această structură este în regulă.

Cu toate acestea, dacă sunteți un dezvoltator autodidact, fără experiență anterioară, amplificați secțiunea Proiecte software mai aproape de vârf, deoarece acest lucru vă va face să vă distingeți.

Acesta este un pic ușor. Păstrați acest concis, în cadrul antetului. Veți dori să includeți numele dvs. în centru, împreună cu câteva detalii de contact și un link către GitHub dacă aveți unul. Folosiți cât mai puțin spațiu posibil aici, avem mai multe lucruri tehnice despre care să vorbim!

1611557228 645 Cum sa scrieti un CV minunat pentru dezvoltatori junior in
Antetul CV-ului meu. Doar numele meu și câteva informații de contact.

Proiecte software

Dacă nu aveți experiență anterioară în dezvoltarea de software, aceasta este șansa dvs. de a străluci. Pentru un rol de dezvoltator junior, recrutorul va intra în această secțiune pentru a vedea dacă aveți abilitățile necesare pentru acest post.

La fel, chiar dacă aveți experiență de stagiu, enumerarea 1-2 proiecte secundare va face o impresie excelentă și vă va spori șansele de a obține un interviu față în față.

Enumerați 3–5 dintre cele mai bune proiecte pe care le-ați finalizat pe Routech, o tabără de boot de codare sau din proiectele dvs. secundare.

Asigurați-vă că fiecare proiect arată ceva diferit, de exemplu,

 • abilități de dezvoltare frontend,
 • abilități de dezvoltare backend,
 • abilități de dezvoltare a aplicațiilor mobile,
 • lucrul cu utilizatorii finali,
 • UX / abilități de proiectare,
 • abilități de colaborare și lucru în echipă,
 • probleme provocatoare

…si asa mai departe. Pentru fiecare proiect, enumerați următoarele:

 • Tehnologii utilizate
 • O scurtă descriere a proiectului
 • O abilitate implementată și problemele rezolvate
1611557228 256 Cum sa scrieti un CV minunat pentru dezvoltatori junior in
Scurt și la obiect – Descriere, Abilități, Tehnologii

Conectați fiecare la GitHub sau, chiar mai bine, dacă îl găzduiți, lăsați un link către adresa URL. Codul dvs. nu trebuie să fie perfect. Deși asigurați-vă că codul dvs. este profesional. A avea comentarii și variabile amuzante poate părea o idee bună atunci când codul dvs. este liber de ochii curioși, dar recrutorii ar putea să nu-l vadă așa.

Folosiți acest lucru ca o șansă de a arăta cât de pasionați sunteți de tehnologie și de a învăța lucruri noi. Amintiți-vă, asta căută recrutorii în căutarea unui dezvoltator junior!

De exemplu, ai putea spune;

„Am întâlnit o cateva probleme, așa că am construit o aplicație web folosind React.js și Node.js, ceea ce face un lucru minunat . De asemenea, am fost foarte curios să învăț dezvoltarea de pe server ”

Simplu dar eficient.

Ocuparea forței de muncă

Aici vă listați istoricul locurilor de muncă (de exemplu, stagii și locuri de muncă anterioare).

Nu aveți un istoric al ocupării forței de muncă legate de dezvoltare? Adăugați în schimb cel mai recent istoric al locurilor de muncă. De exemplu, dacă ați lucrat ca contabil, scrieți acest lucru.

Dacă puteți, adăugați 2 joburi anterioare la care ați lucrat.

Pentru fiecare, doriți să adăugați rolul dvs., numele companiei și timpul petrecut în rol.

Enumerați proiectele la care ați lucrat în timpul petrecut acolo, precum și o listă cu puncte a lucrurilor pe care le-ați realizat în cadrul acelui rol. Iată un exemplu al unuia dintre rolurile mele anterioare:

1611557229 77 Cum sa scrieti un CV minunat pentru dezvoltatori junior in
Am realizat acest aspect folosind tabele și ascunzând marginile în MS Word. Nu există modele fanteziste aici!

Nu spuneți pur și simplu ce ați făcut, ci de ce ați făcut diferența. De exemplu, ai putea spune:

„Am lucrat la adăugarea conectării și înregistrării sociale la aplicație”

Ceea ce este ok, cred, are sens. Dar ce zici de asta în schimb:

„Am lucrat la conectarea și înregistrarea socială. Acest lucru a dus la conectarea rapidă și ușoară, precum și la un număr mai mare de înregistrări și clienți plătitori ”

Acest lucru nu doar conturează concis ceea ce ați făcut, ci și efectul pe care îl are asupra companiei. Amintiți-vă, compania caută pe cineva care poate avea un impact.

Dar dacă nu aveți stagii anterioare sau experiență în dezvoltarea de software despre care să vorbiți?

Nu vă faceți griji, puteți totuși lista proiectele din joburile dvs. anterioare. Scopul principal aici este de a arăta recrutorului că puteți gestiona proiecte, că puteți lucra în echipă și că puteți contribui eficient la succesul afacerii.

Educaţie

CV-ul dvs. vine frumos! Acum este timpul pentru câteva bucăți finale de informații.

Veți dori să adăugați cea mai înaltă calificare pe care o aveți. De asemenea, este o idee bună să adăugați câteva rânduri despre orice proiecte / disertații pe ultimul an pe care le-ați finalizat. Acest lucru vă va ajuta dacă credeți că sunteți puțin ușor în Ocuparea forței de muncă și Proiecte software secțiuni.

Spațiul din CV poate fi limitat în acest moment, așa că încercați să păstrați acest lucru cât mai scurt posibil:

1611557229 441 Cum sa scrieti un CV minunat pentru dezvoltatori junior in
Nu uitați să păstrați CV-ul consecvent!

Realizări, hobby-uri și abilități

Adăugați orice realizare și realizări dacă le aveți; precum activități de conducere sau premii. Dacă participați la întâlniri sau conferințe în timpul liber, adăugați-l bine la CV. Acest lucru vă va consolida abilitățile și pasiunea pentru tehnologie.

În cele din urmă, doriți să adăugați un liner 1-2 cu abilitățile dvs. legate de tehnologie. O listă simplă separată prin virgule va fi utilă. Acest lucru este util pentru recrutor pentru a obține o prezentare rapidă a domeniilor dvs. de expertiză.

Ce sa nu faci

 • Încercați să nu vă repetați. Dacă ați menționat că ați folosit JavaScript, nu este nevoie să îl repetați de mai multe ori
 • Lăsați în afara termenilor generici, adică „Pot comunica cu membrii echipei”, în schimb, arătați cum, de exemplu, „lucrul la Team Project X arată că pot comunica bine”.
 • Nu minți. Dacă nu ați folosit o anumită limbă înainte, lăsați-o din CV. Sunt șanse să fiți prins în interviu și nimeni nu vrea asta.
 • Nu lăsați în afara proiectele sau realizările, deoarece acestea nu au fost complete, dacă adaugă valoare, adăugați-le!

Mulțumesc pentru lectură!

În prezent, creez o serie de ghiduri, articole și cursuri video pentru a vă ajuta pe parcursul călătoriei dvs. spre dezvoltarea web. Dacă doriți să faceți parte din aceasta, asigurați-vă că vă înscrieți pe lista de e-mail la chrisblakely.dev!