Peste 30 de milioane de oameni folosesc Medium în fiecare lună. Ei vin aici în căutarea a ceva ce merită citit. Ceva substanțial. Și le puteți da.

Algoritmii Medium vă pun pe un teren de joc egal. Poveștile tale pot domina fluxurile de știri. Puteți sparge lista celor mai bune povești ale lui Medium. Puteți învinge scriitori profesioniști și celebrități.

Îți voi arăta cum.

Dar de ce ar trebui să îți pese ce au de spus unii dezvoltatori de software despre scriere?

Cum sa scrii povesti medii pe care oamenii le vor
O captură de ecran a paginii mele cu statistici medii.

Pentru că, în ultimele 30 de zile, am avut în medie 12.000 de vizionări pe zi în povestirile mele Medium. Cititorii lui Medium mi-au recomandat poveștile de 13.000 de ori. Și sunt editorul uneia dintre cele mai mari publicații Medium.

Pe scurt, știu ce funcționează scrisul aici pe Medium.

Dar scrierea bună nu te va ajuta dacă nu poți atrage atenția oamenilor.

Arme de atracție în masă

În calitate de scriitor, luptați împotriva războiului. Trebuie să-i forțezi pe oameni să aibă suficientă grijă pentru a face clic pe povestea ta. Trebuie să-i convingi să ia o șansă asupra ta.

Aveți doar două arme împotriva derulării implacabile a fluxurilor de știri: un titlu și o imagine.

Iată cum arată o poveste în fluxul de știri al lui Medium:

1611985994 554 Cum sa scrii povesti medii pe care oamenii le vor

Iată cum arată pe Facebook:

1611985994 398 Cum sa scrii povesti medii pe care oamenii le vor

Iată cum arată pe Twitter:

1611985995 485 Cum sa scrii povesti medii pe care oamenii le vor

Titlul și imaginea de deschidere sunt singurele lucruri pe care oamenii trebuie să le judece povestea. Înainte de a putea citi chiar primul paragraf al povestii tale, trebuie să răspundă la o întrebare. Este aceeași întrebare pe care ne-o punem cu toții în fiecare zi: o să merite acest timp?

Primul loc de muncă ca scriitor este să alegeți un titlu și o imagine care să îi facă pe oameni să răspundă „da”.

Titluri: parte artă, parte știință

Titlul tău este cea mai importantă parte a poveștii tale. Petreceți timp rafinându-l.

BuzzFeed a construit un imperiu al publicării pe spatele unor titluri convingătoare. Iată aa analiza lexicală din 60.000 de titluri BuzzFeed și ce funcționează cel mai bine pentru ei.

Cum sa scrii povesti medii pe care oamenii le vor

Nu spun că ar trebui să utilizați titluri de tip BuzzFeed. Dar ar trebui să fii conștient de ele. Sunt plini de hiperbolă și frică de lipsă. Gândiți-vă la ce spune eficacitatea lor despre psihologia umană și despre fluxurile de știri despre natură.

Iată câteva tipuri de titluri care funcționează bine pe Medium:

  • pronunții mărețe precum „X s-a terminat”, „X este rupt” sau „X este taur ****”
  • Titluri care folosesc cuvinte negative precum „oprește”, „niciodată” și „nu mai ____ vreodată”
  • Modelul „Eu _____ și a fost _____” (de exemplu: „Am mâncat pizza la micul dejun și a fost glorios”)

Cât de lung ar trebui să fie titlul tău? HubSpot analizate 6.000 de postări pe blog și au descoperit că poveștile cu titluri de 8 până la 14 cuvinte obțin mai multe partajări pe rețelele sociale.

1611985996 798 Cum sa scrii povesti medii pe care oamenii le vor

O altă considerație este cât de emoțional este un titlu. Cu cât este mai emoțional (pozitiv sau negativ) un titlu, cu atât mai probabil oamenii vor face clic pe el.

Iată un instrument care vă ajută să vă echilibrați lungimea și sentimentul titlurilor.

1611985996 519 Cum sa scrii povesti medii pe care oamenii le vor
O captură de ecran a analizei instrumentului a titlului acestei povești. Kilometrajul dvs. variază.

Titlurile sunt scrise în mod tradițional în „titlu”. Associated Press spune să „scrieți cu majusculă prima literă a fiecărui cuvânt, cu excepția articolelor, conjuncțiilor coordonatoare și prepozițiilor de trei litere sau mai puține”.

Pe Medium, de multe ori arunc majuscule pe fereastră și scriu doar titluri ca o propoziție normală. Includ chiar și punctuația după cum este necesar. Acest format este mai conversațional și mai ușor de citit.

Arestarea imaginilor

Al doilea aspect cel mai important al poveștii dvs. este imaginea sa de deschidere.

Medium atribuie imaginii dvs. de deschidere proprietatea meta-og-image. Aceasta înseamnă că imaginea dvs. de deschidere va servi ca ambasador al poveștii dvs. peste tot: fluxuri de știri din rețelele sociale, Reddit, Știri Google – chiar și cititori RSS.

Pentru această poveste, am ales o imagine a Emma Stone care o înfățișează pe jurnalistul aspirant la mașina de scris din anii 1960. Este din popularul film din perioada 2011 „The Help”.

O fotografie de stoc cu cineva care stătea la laptop ar fi arătat prea generică. Fluxurile noastre de știri sunt deja pline cu aceste imagini.

Totuși, dacă doriți să utilizați fotografii stoc, există o grămadă de gratuit fotografii stoc licențiate creative commons poți folosi în poveștile tale.

Vă recomandăm să păstrați fotografiile în mod tematic consecvent pe tot parcursul povestii dvs. Iată o altă imagine a personajului scris de Emma Stone. Acest lucru ajută la separarea unor întinderi lungi de text.

1611985997 262 Cum sa scrii povesti medii pe care oamenii le vor

Într-o singură poveste, am folosit doar imagini din trilogia The Dark Knight:

Negocierea salariilor: cum să nu dai foc la o grămadă de bani
Test pop, filmare fierbinte.medium.freecodecamp.com

Și am folosit doar imagini cu Peggy Olsen de la Mad Men pentru altul:

Obținerea unei măriri se reduce la un singur lucru: pârghie.
Poate că ați fost la un loc de muncă de ceva vreme, iar salariul dvs. nu a ținut pasul cu costul vieții orașului dumneavoastră.medium.freecodecamp.com

Aceste povești nu menționează cavalerul întunecat sau bărbații nebuni în textul lor. Imaginile sunt acolo pentru a întări vizual mesajul fiecărei povești, în timp ce le conferă aromă.

O lingură de imagini ajută textul să scadă.

O altă tehnică populară este aceea de a promova titlul poveștii dvs. în imaginea de deschidere. Prietena mea Kristyna a făcut acest lucru în cea mai recomandată poveste de pe Medium:

Cele mai bune 37 de site-uri web pentru a afla ceva nou
Nu există absolut nicio scuză pentru a nu stăpâni o nouă abilitate, a vă extinde cunoștințele sau, în cele din urmă, a vă stimula cariera …antreprenori.maqtoob.com

Începeți să analizați imaginile la începutul procesului de scriere. Și nu publicați niciodată fără cel puțin o imagine. În caz contrar, povestea ta va fi aproape invizibilă în fluxurile de știri.

Construiți un impuls cu un avans puternic

Odată ce cititorul face clic pe povestea dvs., începe procesul. Ei caută orice scuză pentru a reveni la fluxul lor de știri. Citirea necesită mult mai mult efort decât parcurgerea fotografiilor cu pisici.

Nu pierdeți timpul cu introduceri sau actualizări – începeți să faceți puncte și să vă spuneți povestea imediat.

Stabiliți credibilitatea

Descoperiți o modalitate de a vă stabili credibilitatea în primele câteva paragrafe. Dacă sunteți un expert de top în domeniul dvs., spuneți-o. Nu presupuneți că oamenii vor lua timp să vă googleze.

„Cine ești vorbește atât de tare încât nu pot să aud ce spui.” – Ralph Waldo Emerson

Scrii despre sănătate ca non-medic? Scrii despre finanțe personale ca non-milionar? Va trebui să depășiți scepticismul pe care cititorii îl pot avea cu privire la credibilitatea dvs.

Mi-am stabilit credibilitatea ca scriitor mai devreme postând recentele mele statistici Medium. Va trebui să găsiți o realizare pe care o puteți trâmbița. Ceva care le dă cititorilor impresia că „această persoană știe despre ce vorbește”.

Consolidați-vă credibilitatea pe tot parcursul istoriei. Susțineți argumentele dvs. cu date. Utilizați link-uri inline către cercetări (fără plăți).

Acesta nu este New England Journal of Medicine. Acesta este Medium. Deci, nu utilizați note de subsol.

Scrie inteligent

Scrierea bună este grea. Ca orice abilitate, este nevoie de practică. Nu există comenzi rapide pentru a deveni un scriitor puternic.

Faceți-vă o favoare: scrie ce știi.

Ați auzit vreodată termenul de „blocaj al scriitorilor?” Blocul scriitorului se întâmplă atunci când nu știi suficient despre un subiect pentru a scrie despre el. Antidotul este cercetarea. Învăţare. Ieșind pe câmp.

Nu publica nimic de care nu ești mândru. Medium nu este un joc de numere. Este un contract social. Oamenii te urmăresc. La rândul tău, arăți respect pentru timpul lor redus.

Poveștile Good Medium nu vin de la sine. Pentru fiecare minut de lungime a poveștii, așteptați-vă să petreceți cel puțin o oră scriind, rescriind și editând povestea dvs.

Apropo de lungimea poveștii …

Cititorii medii preferă poveștile mai lungi.

1611985997 585 Cum sa scrii povesti medii pe care oamenii le vor

Oamenii de știință ai datelor Medium au descoperit că 7 minute este lungimea optimă pentru o poveste Medium.

În practică, o poveste ar trebui să fie atât de lungă cât trebuie și nu mai trebuie.

Dacă nu poți veni cu gânduri în valoare de cel puțin 5 minute, regândește-ți premisa poveștii.

O excepție de la aceasta este poveștile care sunt în mare parte imagini, încorporări sau cod.

Scrie la un nivel de clasa a șasea

Doar pentru că mulți dintre cititorii tăi au mers la facultate nu înseamnă că le place să citească la nivel de facultate. Și mulți dintre ei vor fi vorbitori de limbi străine.

Inserați povestea dvs. în Editor Hemingway. Aceasta va evidenția propoziții dense, adverbe, voce pasivă și alte probleme de stil. De asemenea, va atribui un nivel de scriere general.

În ciuda a ceea ce ați învățat la clasa de compoziție engleză, oamenii preferă paragrafe scurte decât „pereții textului”.

Nu este nimic în neregulă cu paragrafele cu o singură frază.

Eroare pe partea creării de paragrafe noi.

Adăugați 5 etichete

Medium vă permite să adăugați până la cinci etichete la povestea dvs. Utilizati-le.

Oamenii urmăresc subiecte specifice pe Medium. cele mai populare sunt #tech, # lecții de viață, #travel, #design și #startup.

Persoanele care urmăresc etichetele pe care le utilizați vă pot vedea articolul în fluxul de știri. Etichetele fac, de asemenea, mai ușor pentru oameni să dea peste povestea ta în rezultatele căutării.

Promovați-vă poveștile pe social media

Odată ce ați accesat publicarea, povestea dvs. va începe să „descompună” în motorul de recomandare al lui Medium. Pe măsură ce timpul trece, va apărea în mai puține fluxuri de știri. Singura modalitate de a contracara această decădere este de a obține mai multe vizualizări și recomandări.

Primele câteva ore sunt critice. Asigurați-vă că primiți imediat câteva recomandări despre povestea dvs. Acestea vor servi drept dovadă a conceptului.

Presiunea colegilor este puternică. Oamenii sunt mult mai predispuși să facă clic pe care recomandă inima dacă alții au făcut deja acest lucru.

Distribuiți povestea dvs. pe Facebook, Twitter și LinkedIn. Puteți vizualiza povestea dvs. statistici in timp real. Solicitați feedback de la prieteni și adepți. Incorporează acest feedback în povestea ta.

Odată ce oamenii v-au recomandat povestea, împărtășiți-o pe subreditele relevante Reddit și pe grupurile de Facebook.

Dacă aveți o listă de corespondență, o puteți transmite și abonaților dvs.

Trimiteți povestea dvs. la o publicație mare, specializată.

O altă modalitate de a ajunge la un public mult mai mare este prin sindicalizarea poveștii dvs. într-una din publicațiile lui Medium. Acestea sunt comunități de scriitori și editori specializați în scris despre câteva subiecte cheie, cum ar fi sănătatea sau educația.

De exemplu, publicația Medium Free Camp Camp (pentru care sunt editor) se concentrează pe dezvoltare, proiectare și știința datelor. Are peste 50.000 de adepți.

Când o publicație va sindicaliza povestea dvs., aceasta va apărea în fluxurile de știri ale adepților săi. Publicațiile pot prezenta și povestea dvs. pe paginile lor de destinație.

Aflați cine sunt editorii acestor publicații și prezentați-vă povestea.

Rugați oamenii să recomande și să partajeze.

Medium este încă destul de nou. Majoritatea oamenilor nu înțeleg cum funcționează mecanismele sale de recomandare și urmărire.

Iată sfatul meu final pentru extinderea cititorilor aici pe mediu: includeți instrucțiuni și o imagine GIF personalizată în partea de jos a poveștilor dvs. Acest lucru le va arăta oamenilor cum să vă recomande povestea și să vă urmeze.

Scriu doar despre programare și tehnologie. daca tu urmărește-mă pe Twitter Nu-ți voi pierde timpul. ?