Securitatea a fost întotdeauna o preocupare majoră pentru companii. Și această preocupare este și mai mare când vine vorba de aplicații mobile.

Astăzi, fiecare companie are o aplicație mobilă pentru a se conecta mai ușor cu clienții lor. Și dacă afacerea respectivă nu ia măsuri de protecție adecvate, aceasta le poate pune în pericol marca.

Dispozitivele mobile acoperă mai multe sisteme de operare și, având în vedere natura distribuită a componentelor, securitatea aplicațiilor mobile întâmpină adesea probleme.

Sper că afacerea dvs. este securizată corespunzător și căutați doar o listă de verificare a securității aplicațiilor mobile pentru viitor. Dacă acesta este cazul, bine pentru dvs. – a fi proprietar de afacere înseamnă că trebuie să aveți grijă de securitatea aplicațiilor mobile.

Dar conform unui studiu, peste 75% din aplicațiile mobile vor eșua testele de securitate de bază.

Mulți angajați descarcă aplicații din magazinele de aplicații și utilizează aplicații mobile care pot accesa activele companiei sau pot îndeplini funcții comerciale. Și, din păcate, aceste aplicații au puține sau deloc asigurări de securitate. Sunt expuși la atacuri și încălcări ale politicilor de securitate ale întreprinderii tot timpul.

Știu că nimeni nu vrea să facă parte din acest eșec. De aceea, trebuie să urmați o listă de verificare adecvată a securității aplicațiilor mobile.

Aplică o autentificare puternică

Pentru a preveni accesul neautorizat și atacurile de ghicire a parolei, ar trebui să implementați autentificarea cu mai mulți factori. Cei trei factori principali pentru autentificare sunt

  • ceva pe care un utilizator îl știe, cum ar fi o parolă sau un cod PIN
  • ceva pe care îl are utilizatorul, cum ar fi un dispozitiv mobil
  • sau ceva ce este utilizatorul, cum ar fi o amprentă digitală.

Combinarea autentificării bazate pe parolă cu un certificat de client, ID-ul dispozitivului sau o parolă unică reduce semnificativ riscul accesului neautorizat. De asemenea, puteți implementa restricții în funcție de oră și de locație pentru a preveni frauda.

Criptați comunicațiile mobile

Cu amenințări precum spionajele și atacurile om-la-mijloc pe rețelele WiFi și celulare, IT ar trebui să se asigure că toate comunicațiile dintre aplicațiile mobile și serverele de aplicații sunt criptate.

Criptarea puternică care utilizează cheile SSL de 4096 biți și schimbul de chei bazate pe sesiune poate împiedica chiar și cei mai hotărâți hackeri să decripteze comunicațiile.

Pe lângă criptarea traficului, IT ar trebui să confirme că datele în repaus – datele sensibile stocate pe telefoanele utilizatorilor – sunt, de asemenea, criptate. Pentru datele ultra-sensibile, IT ar putea dori să împiedice deloc descărcarea datelor pe dispozitivul utilizatorului final.

Patch-uri și vulnerabilități ale sistemului de operare

Vulnerabilități recente pentru Android și iOS, cum ar fi Emoții de scenă și XcodeGhost au expus utilizatorii de telefonie mobilă la atac.

În plus față de defectele sistemului de operare mobil, IT trebuie să lupte cu o succesiune nesfârșită de actualizări și remedieri ale aplicațiilor.

Pentru a proteja utilizatorii de dispozitive mobile de atac, IT ar trebui să verifice dispozitivele mobile și să se asigure că au fost aplicate cele mai recente patch-uri și actualizări.

Protejați-vă împotriva furtului dispozitivului

În fiecare an, milioane de dispozitive mobile sunt pierdute sau furate. Pentru a ne asigura că datele sensibile nu ajung în mâinile greșite, IT ar trebui să ofere o modalitate de a șterge de la distanță datele sensibile Sau – mai bine – să ne asigurăm că datele nu sunt stocate niciodată pe dispozitivele mobile.

Pentru dispozitivele deținute de angajați, IT ar trebui să blocheze sau să șteargă informațiile corporative, lăsând intacte aplicațiile și fișierele personale. Când dispozitivul este găsit sau înlocuit, IT ar trebui să poată restaura rapid aplicațiile și datele utilizatorilor.

Scanați aplicații mobile pentru malware

Eliminați programele malware și programele publicitare testând aplicațiile pentru un comportament rău intenționat. Malware-ul poate fi detectat folosind sandboxing virtual sau instrumente de scanare bazate pe semnături. Pentru spații de lucru mobile sau soluții mobile virtuale, efectuați scanări malware pe server.

Protejați datele aplicației pe dispozitivul dvs.

Asigurați-vă că dezvoltatorii nu stochează date sensibile pe dispozitivele lor. Dacă trebuie să stocați date pe dispozitiv dintr-un anumit motiv, asigurați-vă mai întâi că este criptat / protejat. Și apoi stocați-l numai în fișiere, stocări de date și baze de date.

Dacă utilizați cele mai noi tehnologii de criptare, puteți obține un nivel mai ridicat de securitate.

Securizați platforma

Platforma dvs. ar trebui să fie securizată și controlată corespunzător. Acest proces constă în detectarea telefoane cu jailbreak și prevenirea accesului la alte servicii atunci când este necesar.

Prevenirea scurgerilor de date

Pentru a evita scurgerile de date, permițând în același timp utilizatorilor să instaleze aplicații personale pe dispozitivele lor mobile, IT trebuie să separe aplicațiile de afaceri de aplicațiile personale.

Crearea spațiilor de lucru mobile securizate ajută la prevenirea accesului aplicațiilor malware la aplicațiile corporative și împiedică utilizatorii să copieze, să salveze sau să distribuie date sensibile.

Pentru prevenirea scurgerilor de date ferite de date confidențiale:

  • Controlați accesul la clipboard pentru a preveni funcțiile de copiere și lipire
  • Blochează capturile de ecran
  • Împiedicați utilizatorii să descarce fișiere confidențiale pe telefonul lor sau să salveze fișiere pe site-uri de partajare a fișierelor sau dispozitive sau unități conectate.
  • Fișierele sensibile la filigran cu numele de utilizator și marcajele de timp ale utilizatorilor

Optimizați stocarea în cache a datelor‌‌

Știați că dispozitivele mobile stochează de obicei datele memorate în cache pentru a spori performanța unei aplicații? Aceasta este o cauză majoră a problemelor de securitate, deoarece acele aplicații și dispozitive devin mai vulnerabile și este relativ ușor pentru atacatori să încalce și să decripteze datele din cache. Rezultă adesea date furate ale utilizatorilor.

Puteți solicita o parolă pentru a accesa aplicația în cazul în care natura datelor dvs. este extrem de sensibilă. Acest lucru va ajuta la reducerea vulnerabilităților asociate cu datele din cache. ‌‌

După aceea, configurați un proces automat care șterge datele din cache de fiecare dată când dispozitivul este repornit. Acest lucru ajută la reducerea memoriei cache și la atenuarea problemelor de securitate.

Izolați informațiile despre aplicație‌‌

Trebuie să separați toate informațiile accesate printr-un dispozitiv mobil de datele unui utilizator. Și acest proces de izolare a informațiilor necesită câteva niveluri de protecție în jurul aplicațiilor implementate de întreprindere. În acest fel, datele corporative vor fi separate de datele private ale angajatului, precum și de aplicația orientată spre consumator. ‌‌

Acest proces de izolare a datelor ar trebui să mărească satisfacția și productivitatea clienților dvs., asigurându-vă totodată că sunt conforme cu regulile dvs. de securitate.

Utilizarea unui model bazat pe containere vă poate ajuta în acest caz. Securitatea este adesea mai strictă și nu va compromite la niciun nivel de transmisie. Acest lucru ajută în cele din urmă la eliminarea riscului de pierdere a datelor corporative. ‌‌‌‌‌‌‌‌

Cuvinte finale‌‌

Înainte de a vă configura afacerea – sau chiar dacă aveți deja una – încercați să implementați aceste liste de verificare a securității aplicației mobile. Vă va ajuta să vă protejați afacerea de orice fraudă sau pierdere. ‌‌

Știu că securitatea este o preocupare majoră și nu poate fi rezolvată pur și simplu parcurgând câțiva pași. Dacă aveți nevoie de ajutor, contactați oricare companie de dezvoltare de aplicații mobile care vă poate ghida prin proces.