Cum să setați butonul de alimentare pentru a opri afișajul în Windows 10

Cum să setați butonul de alimentare pentru a opri afișajul în Windows 10
⏱️ 3 min read

Există multe setări îngropate adânc în Panoul de control al Windows-ului pe care este posibil să nu le fi explorat încă. Una dintre setările cu care am dori să vă familiarizați este oprirea afișajului când este apăsat butonul de alimentare. Acest lucru poate fi util în mod special pentru utilizatorii de laptopuri și notebook-uri. Da, aveți o tastă funcțională pentru a opri afișajul, dar butonul de alimentare poate fi mai convenabil în utilizarea obișnuită.

În mod implicit, butonul de alimentare este setat la „Repaus” când este apăsat în timp ce „pe baterie” sau „conectat”. Această setare poate fi configurată cu ușurință în opțiunile Planului de alimentare pentru laptop, deoarece vă vom arăta cum să faceți acest articol.

Configurarea butonului de alimentare pentru a opri afișajul pe Windows 10

1. Accesați „Panoul de control -> Hardware și sunet -> Opțiuni de alimentare”. Alternativ, puteți efectua o căutare Windows (Tasta Windows + S) pentru „Opțiuni de alimentare”.

2. Faceți clic pe „Schimbați setările planului” din planul curent de alimentare. Configurația pe care o aplicăm aici va fi specifică planului curent de energie pe care îl utilizați. Va trebui să efectuați același lucru pentru planurile de alimentare personalizate.

3. În Setările planului, ar trebui să găsiți „Setări avansate de alimentare” pentru acel plan. Faceți clic pe acesta pentru a deschide caseta de dialog pentru configurare avansată.

windows10-power-plan-advanced-settings

4. Derulați în jos opțiunile și ar trebui să găsiți opțiunea „Buton de alimentare și acțiune capac”. Faceți clic pe pictograma „+” pentru a deschide opțiunile de acțiune pentru aceasta, apoi faceți clic pe pictograma „+” de lângă „Acțiunea butonului de pornire”. Aceasta vă va arăta setările de configurare pentru ceea ce trebuie făcut atunci când este apăsat butonul de pornire.

windows10-power-plan-change-power-button-action

5. Derulați meniul de lângă „On battery” și „Plugged in” pentru a schimba setul de acțiuni pentru butonul de alimentare. Ar trebui să vedeți acțiunea „Opriți afișajul”. Alegeți acțiunea și faceți clic pe Aplicare și OK.

windows10-power-plan-change-power-button-action-2

6. Acum, apăsați butonul de pornire, iar ecranul laptopului dvs. ar trebui să se oprească.

Notă: tconfigurația de mai sus trebuie făcută de fiecare dată când schimbați planul de alimentare.

Explorați setările

În setările avansate pentru planul de alimentare, puteți găsi multe alte setări și configurații utile. Puteți schimba acțiunea de închidere a capacului „pentru a nu face nimic” sau puteți schimba acțiunea Sleep la „Hibernare” în loc de Sleep. În opțiunile de afișare puteți activa „Luminozitate adaptivă”, care se bazează pe senzorii de lumină ambientală de pe laptop. Deci, dacă laptopul dvs. nu are acest senzor, atunci această opțiune nu va fi disponibilă. Cu toate acestea, majoritatea laptopurilor moderne vin cu acest senzor.

De asemenea, puteți schimba „Gestionarea energiei procesorului” dacă doriți. În mod implicit, este setat să fie utilizat la 100%, dar îl puteți schimba dacă doriți. Există, de asemenea, opțiuni pentru baterie și puteți configura multe dintre opțiuni. Aici puteți seta valoarea procentuală pentru starea de consum redus a bateriei și starea rezervată a bateriei. Există multe alte opțiuni de explorat și aici.

Concluzie

Acest lucru funcționează chiar și pe un computer cu un monitor. Suportă chiar și un afișaj cu mai multe monitoare, deci nu va trebui să faceți nicio configurație suplimentară pentru asta. Acest lucru poate fi destul de util în situațiile în care sunteți plecat pentru o vreme și nu doriți ca altcineva să se uite la ceea ce faceți. Cu toate acestea, afișajul poate fi pornit prin simpla mișcare a mouse-ului, folosind touchpad-ul sau apăsând o tastă.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x