Cum să setați Chrome și Firefox să deschidă întotdeauna site-urile în modul desktop [Android]

Cum să setați Chrome și Firefox să deschidă întotdeauna site-urile în modul desktop [Android]
⏱️ 5 min read

Pentru a oferi utilizatorilor cea mai bună experiență de navigare, tot mai mulți webmasteri adaptează versiunile mobile pentru site-urile lor web. Aceste site-uri web optimizate pentru dispozitive mobile oferă utilizatorilor cea mai bună vizualizare a site-ului, fără a derula prea mult aici și acolo. În timp ce aceste tipuri de site-uri arată foarte bine pe un dispozitiv mobil, unele dintre acestea dezactivează caracteristici specifice despre care nu cred că ar funcționa excelent pe un telefon mobil. În acest caz, puteți deschide versiunea desktop a unui site web pe dispozitivul dvs. și vă puteți bucura de versiunea completă a site-ului.

Ceea ce fac unele browsere mobile, inclusiv Chrome și Firefox, este să încarce versiunea mobilă a site-ului și, cu excepția cazului în care selectați setările “Solicitați site-ul desktopului”, nu veți putea accesa versiunea desktop a acelui site. Deci, cum mergeți pentru a remedia problema și pentru a permite browserelor dvs. să deschidă întotdeauna site-uri în modul desktop? Ei bine, există o cale.

Setați Chrome să deschidă întotdeauna site-uri în modul desktop

Dacă utilizați Google Chrome pe dispozitivul dvs. Android, aveți o modalitate de a activa permanent modul desktop, astfel încât, indiferent de site-urile pe care le vizitați, să obțineți versiunea completă în loc de versiunea optimizată pentru mobil. Iată cum puteți face asta:

Dispozitivul dvs. trebuie să fie înrădăcinat înainte de a putea face pașii următori.

1. Descărcați Linia de comandă Chrome fișierul și transferați-l în spațiul de stocare al dispozitivului.

2. Descărcați și instalați un explorator de fișiere rădăcină, cum ar fi ES File Explorer, pe dispozitivul dvs. Android.

3. Lansați aplicația ES File Explorer din sertarul de aplicații de pe dispozitiv.

4. Mergeți la folderul în care ați copiat fișierul din linia de comandă, țineți apăsat pe acesta și selectați “Copiere”. Fișierul va fi copiat în clipboard pentru ca ulterior să îl lipiți la locația corespunzătoare.

5. Mergeți până la directorul rădăcină. De aici, accesați directorul “/ data / local /” atingând pictogramele folderului. Odată ajuns acolo, atingeți butonul “Lipire” pentru a lipi fișierul din linia de comandă pe care l-ați copiat mai devreme.

desktopmode-pastefile

6. Acum, eliminați porțiunea “.txt” din numele fișierului. Pentru aceasta, țineți apăsat pe fișier, selectați “Redenumiți” și eliminați doar porțiunea “.txt” de la sfârșitul numelui fișierului. Apoi, apăsați “OK” și va salva modificările pentru dvs.

desktopmode-rename

7. Acum trebuie să modificați permisiunile pentru fișier. Țineți apăsat pe fișier, apoi apăsați pe “Mai multe” urmat de “Proprietăți”. Aici se află setările de permisiune pentru fișierul dvs.

desktopmode-properties

8. Apăsați pe “Modificare” dată lângă “Permisiuni” și ar trebui să puteți modifica setările de permisiune pentru fișierul selectat.

schimbare mod desktop

9. Reglați setările la următoarele:

  • Permisiunea de citire: Proprietar, grup, altele
  • Permisiune de scriere: Proprietar
  • Executați permisiunea: Proprietar, grup, altele

Odată ce ați terminat, apăsați pe “OK” pentru a salva modificările.

permisiuni desktopmode

10. Reporniți dispozitivul pentru ca acesta să recunoască modificările pe care tocmai le-ați făcut fișierelor de sistem de pe dispozitiv.

Și ești bine să pleci.

De acum încolo, veți primi întotdeauna versiunea desktop a site-urilor web pe care le accesați pe dispozitiv. Browserul dvs. nu va mai încărca versiunile mobile ale site-urilor web.

Setați Firefox să deschidă întotdeauna site-uri în modul desktop

Dacă se întâmplă să utilizați Firefox pe dispozitivul dvs. Android, aveți și o opțiune de a activa întotdeauna modul desktop pentru site-urile web pe care le vizitați pe dispozitivul dvs. Iată cum puteți face asta:

1. Lansați Firefox din sertarul de aplicații de pe dispozitiv.

2. Mergeți la Fals pagina extensiei de pe dispozitiv.

3. Apăsați pe butonul “Adăugați la Firefox” de pe pagina extensiei. Ar trebui să adauge extensia în browserul dvs.

desktopmode-addtoff

4. Ar trebui să apară un mesaj care vă întreabă dacă doriți cu adevărat să adăugați extensia în browser. Apăsați pe “Permiteți” și va face restul sarcinii pentru dvs.

prompt-mod desktop

5. Când extensia a fost descărcată, vi se va solicita să o instalați. Apăsați pe “Instalați” și va fi instalat pe dispozitivul dvs.

desktopmode-install

6. După ce a fost instalat, apăsați butonul Meniu și selectați “Phony” pentru al lansa.

desktop-mode-launch

7. Ar trebui să vedeți acum un meniu derulant de unde puteți schimba agentul utilizatorului pentru browserul dvs. Atingeți-l și selectați “Desktop Firefox” ca agent de utilizator pentru browserul dvs.

desktopmode-desktopff

8. Apăsați pe “OK” pe ecranul care urmează.

desktopmode-ok

Și ai terminat.

Firefox ar trebui acum să deschidă întotdeauna versiunile desktop ale site-urilor web pe care le accesați pe dispozitivul dvs. Android. Nu va mai căuta versiunile optimizate pentru mobil.

Concluzie

Dacă nu sunteți obișnuit să răsfoiți versiuni mobile ale diferitelor site-uri web sau dacă preferați doar versiunile desktop și nu doriți să solicitați browserului dvs. să încarce versiunea desktop de fiecare dată când vizitați un site web, puteți utiliza metodele de mai sus pentru a activa permanent modul desktop pe dispozitivul dvs. Android.

Noroc!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x