Cum să setați Gmail ca aplicație de poștă electronică implicită în diferite browsere de pe Mac

Cum să setați Gmail ca aplicație de poștă electronică implicită în diferite browsere de pe Mac
⏱️ 4 min read

Dacă utilizați Gmail pe web și întâlniți adesea linkuri de e-mail pe diferite pagini web care se lansează în aplicația de stocare Mail de pe Mac, atunci vă pot înțelege durerea. Un link care se deschide într-un client de e-mail pe care nu îl utilizați nu are sens.

În acest articol vă vom arăta cum să schimbați aplicația de e-mail implicită pe site-ul Gmail, astfel încât toate clicurile viitoare pe linkurile de e-mail să se deschidă acolo, mai degrabă decât aplicația de e-mail de stoc.

Configurarea diferitelor browsere web, și anume Safari, Chrome și Firefox, pentru a utiliza site-ul web Gmail ca aplicație de e-mail implicită este destul de ușoară și iată cum puteți face acest lucru pe mașina dvs.

Setarea site-ului Gmail ca aplicație de e-mail implicită în Google Chrome

1. Lansați Google Chrome pe Mac.

2. Mergeți la Site-ul Gmail și conectați-vă la contul dvs.

3. După ce vă aflați în căsuța de e-mail, în bara de adrese a browserului dvs. ar trebui să puteți vedea o pictogramă care arată ca cea afișată în următoarea captură de ecran. Trebuie să faceți clic pe el și să selectați „Permiteți”, apoi să faceți clic pe „Terminat”.

Pașii de mai sus sunt de a permite site-ului web Gmail să deschidă toate linkurile de e-mail și să nu vă redirecționeze către aplicația de e-mail stoc. Ați configurat cu succes Chrome pentru a deschide toate linkurile de e-mail de pe site-ul Gmail.

Puteți confirma acest lucru accesând „Setări Chrome -> Setări conținut” și făcând clic pe „Gestionați gestionarii …” Ar trebui să vedeți că tipul de linkuri „mailto” indică acum „mail.google.com”, care este site-ul Gmail .

mailapp-confirm

Setarea site-ului Gmail ca aplicație de e-mail implicită în Mozilla Firefox

1. Lansați Firefox pe Mac.

2. Faceți clic pe meniul „Firefox” și apoi selectați „Preferințe …” pentru a fi dus la panoul Setări Firefox. Aici se află toate opțiunile de configurare Firefox.

mailapp-pref

3. Când se deschide panoul Preferințe, mergeți la fila care spune „Aplicații”. În acea filă veți găsi un tip de conținut care scrie „mailto”, iar lângă acesta este un meniu derulant unde puteți specifica ce aplicație ar trebui utilizată pentru a deschide acest tip de conținut, adică link-uri de e-mail.

Selectați „Utilizați Gmail” din meniul derulant și acest lucru va seta site-ul Gmail ca aplicație de e-mail implicită în Firefox.

mailapp-usegmail

De acum înainte, toate linkurile de e-mail pe care faceți clic în Firefox ar trebui să fie lansate pe site-ul Gmail.

Setarea site-ului Gmail ca aplicație de e-mail implicită în Safari

Spre deosebire de Chrome și Firefox, Safari nu vă permite să adăugați cu ușurință o configurație care gestionează legăturile de e-mail. Pentru a efectua această sarcină în Safari, veți avea nevoie de o extensie.

1. Lansați Safari și mergeți la pagina de descărcare a extensiei mailto și descărcați extensia.

2. Când extensia a fost descărcată, faceți dublu clic pe ea în Finder pentru ao instala.

mailapp-extensie

3. Veți primi următorul mesaj pe ecran care vă întreabă dacă doriți să instalați extensia selectată. Faceți clic pe butonul „Încredere” pentru a permite instalarea extensiei.

mailapp-trust

4. Odată ce extensia este instalată, ar trebui să vedeți „Opțiuni” cu o casetă de selectare. Bifați caseta pentru a activa opțiunile pentru extensie.

mailapp-opțiuni

5. Ar trebui să vedeți acum diverse programe de e-mail pe care le puteți utiliza în Safari pentru a gestiona linkurile de e-mail. Selectați „Gmail” din listă și apoi reporniți browserul pentru ca modificările să aibă efect.

mailapp-gmail

Safari va deschide acum toate linkurile de e-mail de pe site-ul Gmail.

Concluzie

Dacă Gmail este clientul dvs. principal de e-mail, este recomandat să îl configurați ca site implicit în diferite browsere web de pe Mac, astfel încât toate linkurile dvs. de e-mail să se deschidă pe Web și nu în aplicația Mail stocată. Ghidul de mai sus vă ajută să faceți exact acest lucru.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x