Cum să setați imagini de fundal live pentru desktop pe Windows 11

Windows 11de canli masaustu duvar kagitlari nasil ayarlanir.webp
⏱️ 3 min read

Pe Windows 11, puteți seta imagini de fundal live pe desktop, dar nu în mod oficial. Dacă ați dorit vreodată să utilizați un fundal live pe Windows 11 similar cu acele imagini de fundal animate de pe Android, puteți utiliza aplicația „Imagine de fundal animată” din Microsoft Store.

Lively Wallpaper este o aplicație open-source care vă permite să setați videoclipuri, pagini web și imagini GIF-uri ca imagini de fundal pentru desktop și salvatoare de ecran. Aplicația oferă o bibliotecă cu mai multe imagini de fundal live pe care le puteți seta ca fundal pe Windows 11, dar puteți adăuga oricând unele personalizate.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a seta imagini de fundal live pe Windows 11.

Setați imaginea de fundal live pe Windows 11

Dacă doriți să setați imagini de fundal pentru desktop în mișcare pe Windows 11, mai întâi trebuie să instalați aplicația Lively și apoi să selectați animația.

Instalați aplicația Lively Wallpaper

Pentru a instala aplicația Lively Wallpaper, urmați acești pași:

 1. Deschis Tapet plin de viață aplicația din Microsoft Store.

 2. Apasă pe obține buton.

După ce ați finalizat pașii, puteți utiliza aplicația pentru a seta imagini de fundal vii pe desktop.

Setați imaginea de fundal animată

Pentru a seta un tapet live ca fundal pe desktopul Windows 11, urmați acești pași:

 1. Deschis Tapet plin de viață aplicația.

 2. Click pe Bibliotecă.

 3. Selectați un tapet animat.

 4. Faceți clic pe butonul meniu (cu trei puncte) și selectați Seteaza ca Imagine de fundal opțiune.

  Setați imaginea de fundal animată pe Windows 11

 5. (Opțional) Faceți clic pe Personalizați opțiunea de a regla diferitele setări în funcție de caracteristicile tapetului.

  Personalizare animată de fundal

După ce finalizați pașii, imaginea de fundal live se va aplica pe desktop. De asemenea, în funcție de animație, puteți obține unele interacțiuni. De exemplu, dacă setați opțiunea „Fluide”, desktopul va reacționa la volumul și cursorul sistemului. Și opțiunea „Tabel periodic” evidențiază fiecare element și mutați cursorul peste tabel.

Aplicația vine și cu o secțiune „Galerie”, dar nu oferă nimic în acest moment. În pagina Setări, veți putea controla comportamentul de pornire și regulile pentru a minimiza impactul asupra performanței și există chiar și o opțiune de a controla tema Barei de activități pentru a o face neclară, complet transparentă și multe altele. Puteți afla mai multe despre acest proiect pe GitHub.

Setări de fundal plin de viață
Setări de fundal plin de viață

Deoarece aceste imagini de fundal sunt imagini animate, vor necesita resurse suplimentare de sistem. Cu toate acestea, atunci când utilizați o aplicație sau un joc pe ecran complet sau accesați dispozitivul prin Desktop la distanță, imaginea de fundal se va întrerupe automat. Și puteți seta o regulă pentru a opri animația atunci când rulați pe baterie.

Aplicația include și suport pentru setări cu mai multe monitoare. Puteți extinde un singur tapet pe toate monitoare sau îl puteți duplica pe același pe ecran. De asemenea, sunt acceptate rezoluțiile HiDPI și Ultrawide.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x