Cum să setați o adresă IP statică în Ubuntu

Cum să setați o adresă IP statică în Ubuntu
⏱️ 3 min read

În mod implicit, adresa IP a computerului dvs. – oricare ar fi aceasta – este probabil „dinamică”. Este în mare parte un lucru comod, deoarece administratorii de rețea (și utilizatorii de computere mai puțin tehnici) nu trebuie să treacă prin dificultatea de a crea adrese IP individuale pentru fiecare computer din rețeaua lor. Dar există și motive întemeiate pentru care poate doriți să setați o adresă IP statică în Ubuntu – de la securitate îmbunătățită, la jocuri, viteze mai mari de internet și redirecționare de porturi.

În acest articol vă vom arăta cum să procedați la setarea unei adrese IP statice în Ubuntu.

Pentru a seta o adresă IP statică, va trebui mai întâi să obțineți instrumentul care vă arată informațiile dvs. IP (în esență echivalentul cu ipconfig în Windows). Pentru a-l instala, accesați terminalul și introduceți:

Aceasta va instala aplicația Net Tools.

După ce ați făcut acest lucru, puteți verifica majoritatea informațiile dvs. IP mergând la terminal și introducând ifconfig. Informațiile cruciale de reținut din rezultate sunt evidențiate mai jos (în mod specific, adresa inet / ip și masca de rețea):

Cu toate acestea, lipsesc câteva informații, și anume DNS și Gateway. Pentru a afișa aceste informații, tastați:

unde „eno1” ar trebui înlocuit cu numele dispozitivului de rețea al computerului, așa cum se arată în ifconfig (ar putea fi „eth0”, de exemplu). Informațiile cruciale de care trebuie să vă amintiți de aici sunt numerele de lângă IP4.GATEWAY, IP4.DNS[1] și IP4.DNS[2].

set-static-ip-in-ubuntu-gateway-etc

Odată ce aveți toate informațiile, va trebui să accesați editorul de conexiune la rețea din Ubuntu, o interfață grafică convenabilă care vă permite să vă personalizați setările IP. În terminal, introduceți nm-connection-editor pentru a-l deschide.

Apoi, alegeți dispozitivul care se conectează la Internet (în cazul meu „Conexiune prin cablu 1”), apoi faceți clic pe fila „Setări IPv4”. Schimbați „Metoda” la „Manual” folosind meniul derulant, apoi în caseta „Adrese” de mai jos, introduceți următoarele:

Abordare: Introduceți adresa IP statică pe care doriți să o utilizați. Amintiți-vă că trebuie să fie pe aceeași subrețea cu gateway-ul dvs., astfel încât numerele de după ultimul punct trebuie să fie aceleași. Gateway-ul meu este 192.168.0.1, deci mi-am făcut adresa IP statică 192.168.0.11.

Mască de rețea: Consultați informațiile pe care le-ați primit de la „ifconfig” și tastați aceeași mască de rețea ca și cele enumerate.

Gateway: Consultați informațiile din „nmcli dev show” și tastați gateway-ul listat la „IP4.GATEWAY”.

Serverele DNS: La fel ca la gateway, dar introduceți numerele listate la IP4.DNS[1] și IP4.DNS[2].

În cele din urmă, setările mele arătau ca cele de mai jos.

set-static-ip-in-ubuntu-editor-conexiune

Când sunteți gata, faceți clic pe „Salvați”, apoi accesați terminalul și tastați:

pentru a reporni rețeaua cu noua configurație IP statică. Puteți verifica dacă funcționează rulând ifconfig din nou și văd dacă noua dvs. adresă IP este acum acolo. Dacă acest lucru nu reușește, reporniți computerul, iar noile setări ar trebui să se implementeze singure.

set-static-ip-in-ubuntu-change

Concluzie

Acum veți avea o configurație IP statică pe computerul dvs. Ubuntu. Amintiți-vă că va trebui să faceți acest lucru pentru fiecare dispozitiv din rețeaua dvs., deoarece IP-ul static se aplică numai dispozitivelor individuale și nu întregii rețele.

Credit de imagine: liniile de comandă de configurare a serverului pe un monitor de către DepositPhotos

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x