Cum să setați o dată de expirare pentru linkurile Google Drive Share

Cum să setați o dată de expirare pentru linkurile Google Drive Share
⏱️ 3 min read

Google Drive vă permite să stocați și să partajați fișiere cu oricine doriți, ceea ce a făcut viața multor oameni mai ușoară ca niciodată. Nu mai trebuie să trimiteți cuiva un fișier ca atașament într-un e-mail, deoarece puteți doar să încărcați fișierul pe Google Drive, să obțineți linkul de partajare și să îl trimiteți.

Atâta timp cât fișierul există pe Google Drive și cealaltă persoană are linkul partajat, ar trebui să poată accesa fișierul. Dar dacă doriți să partajați un fișier cu cineva doar pentru o perioadă limitată? Google Drive nu vă permite să faceți acest lucru oficial, dar există un script terță parte care vă ajută să faceți acest lucru.

Iată cum puteți folosi scriptul cu contul dvs. Google Drive.

Setați o dată de expirare pentru linkurile Google Drive Share

1. Deschideți un browser web pe desktop și mergeți la pagina scriptului ca să funcționeze cu contul dvs. Google Drive.

Când pagina de script se încarcă, vi se va cere să îi oferiți permisiunea de a utiliza contul dvs. Google. Faceți clic pe butonul „Examinați permisiunile” pentru a examina toate permisiunile de care are nevoie și dacă doriți sau nu să le acordați scriptului.

2. În următorul ecran ar trebui să puteți vedea de ce permisiuni are nevoie scriptul pentru a-și efectua acțiunile în Google Drive. Dacă credeți că sunteți în regulă cu permisiunile specificate, faceți clic pe butonul care spune „Permiteți” să acordați permisiunile scriptului.

gdrivelinks-allow

3. Scriptul este acum disponibil pentru a fi utilizat cu contul dvs. Drive. Ce trebuie să faceți acum este să selectați un fișier sau un folder pe care doriți să îl partajați cu cineva pentru un timp specificat. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul pe care scrie „Deschideți unitatea” pentru a deschide Google Drive și selectați un fișier sau un folder pentru partajare.

gdrivelinks-open

4. Pe ecranul care urmează, faceți clic pe un fișier sau un folder pe care doriți să îl partajați, apoi faceți clic pe „Selectare”.

gdrivelinks-select

5. Veți fi apoi întrebat cu cine doriți să partajați fișierele selectate și cu ce permisiuni ar trebui să aibă (fie vizualizare, fie vizualizare cu editare) pentru fișierele partajate. Specificați adresele lor de e-mail în casetele de text date.

gdrivelinks-specificați

6. Al treilea pas este locul în care puteți selecta când ar trebui să expire linkul de partajare pentru fișierele selectate. Aveți două meniuri derulante din care să alegeți valori: primul meniu vă permite să alegeți un număr, iar al doilea vă permite să alegeți unitatea (ore, zile etc.).

În exemplu, am setat linkul de partajare să expire în zece ore. Pentru aceasta, am selectat „10” din primul meniu derulant și „Ore” din al doilea meniu derulant.

7. Faceți clic pe butonul „Setați expirarea” pentru a seta data de expirare a linkurilor de partajare. Veți vedea următorul mesaj pe ecran care spune că scriptul setează expirarea și trebuie să așteptați ceva timp. Totuși, nu ar trebui să dureze prea mult.

gdrivelinks-processing

8. Odată ce expirarea a fost configurată, ar trebui să puteți vedea toate fișierele partajate pe panoul scriptului. De asemenea, ar trebui să vedeți un buton de anulare pentru anularea partajării.

gdrivelinks-done

Concluzie

Dacă doriți să partajați cu cineva un fișier stocat în Google Drive, dar numai pentru o perioadă limitată de timp, puteți utiliza scriptul de mai sus pentru a face acest lucru.

Credit de imagine: Expirat

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x