Firmware Password Mac Cover

Cum să setați o parolă de firmware pe Mac

Aproape toată lumea are o parolă de conectare setată pe laptopurile lor în aceste zile. Este o modalitate simplă de a vă proteja contul și datele sale de ochii nedoriti, precum și de a vă păstra contul complet privat. Dacă utilizați un Mac, un strat suplimentar de securitate poate fi realizat prin utilizarea Filevault, care asigură faptul că numai utilizatorii conectați pot accesa datele unității dvs.

Cu toate acestea, niciuna dintre aceste metode nu împiedică pe cineva să pornească Mac-ul dvs. de pe o unitate externă care poate permite unui utilizator necunoscut să reinstaleze firmware-ul pe Mac-ul dvs. și să vă acceseze sau să șteargă datele.

O soluție ușoară pentru acest lucru este setarea unei parole de firmware pe Mac. O parolă de firmware este un al treilea strat de securitate care împiedică Mac-ul să intre în modul de recuperare, cu excepția cazului în care introduceți o parolă. În esență, acest lucru înseamnă că nimeni nu poate folosi modul de recuperare pentru a schimba firmware-ul Mac-ului sau pentru a porni de la un alt volum de boot fără a introduce o parolă cunoscută doar de dvs. Această parolă poate fi setată accesând computerul Mac în modul Recuperare (explicat mai jos) și setând o parolă firmware. Deși acest lucru sună ușor (și este), există un dezavantaj major despre care trebuie să știți.

Deoarece aceasta este o parolă de firmware, aceasta nu va fi vizibilă sau utilizată în utilizarea zilnică normală a Mac. Cu toate acestea, în cazul în care trebuie să vă resetați Mac-ul sau să porniți de pe altă unitate, va trebui să introduceți parola. Și dacă îl uiți, nu există nicio modalitate de a-l reseta. Nici măcar nu puteți accesa Mac-ul dvs. în modul Recuperare pentru a-l reseta / schimba firmware-ul fără a introduce parola. Deci, în esență, dacă îl pierzi, vei fi complet blocat.

În prezent, numai Apple recunoaște cum să resetați această parolă firmware, așa că va trebui să vă duceți Mac-ul la un magazin Apple sau la un furnizor de servicii autorizat Apple pentru a le reseta.

Dacă sunteți dispus să vă asumați riscul, pur și simplu urmați pașii de mai jos pentru a seta o parolă firmware pe computerul dvs. Mac:

1. Opriți computerul Mac. Odată oprit, reporniți-l.

2. Țineți apăsat imediat butonul Comanda și R tastele pentru a activa modul de recuperare. Modul de recuperare, așa cum sugerează și numele, este de obicei folosit pentru a recupera firmware-ul Mac-ului sau pentru a-l reseta folosind o unitate externă. Cu toate acestea, în acest caz îl vom folosi pentru a ne seta parola.

3. Odată ce apare ecranul Utilities, faceți clic pe Utilities din bara de meniu.

4. Selectați Startup Security Utility.

Firmware Password Utilitar de pornire Mac

5. Faceți clic pe „Activați parola firmware”.

Firmware Password Mac Pornire

6. Introduceți parola pe care doriți să o setați ca parolă firmware, verificați-o, apoi faceți clic pe „Setare parolă”.

Firmware Password Mac Introduceți parola

7. După ce ați terminat, faceți clic pe „Părăsiți utilitarul de securitate de pornire”.

Parolă firmware Mac activat

8. Faceți clic pe meniul  din partea stângă sus și selectați „Reporniți”. Aceasta va reporni computerul Mac. Puteți continua să îl utilizați așa cum ați face în mod normal.

Acum nu trebuie să vă faceți griji cu privire la accesarea de către străini a datelor / resetarea acestora utilizând o unitate de boot externă dacă Mac-ul dvs. este furat, pierdut etc.

Dacă vreți vreodată să dezactivați parola de firmware, pur și simplu urmați pașii detaliați mai sus, dar la pasul 5, pur și simplu faceți clic pe „Dezactivați parola de firmware”. Va trebui să introduceți parola pentru a o dezactiva, evident, deci dacă ați uitat parola, aceasta nu va funcționa. Astfel, vă îndemnăm cu tărie să scrieți parola undeva în siguranță, ca o copie de rezervă, în cazul în care o uitați.

Firmware Password Mac Dezactivează

Dacă ați găsit utilă această metodă pentru a vă securiza computerul Mac și pentru a-i proteja datele, anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Scroll to Top