Cum să sincronizați datele Google Chrome pe mai multe dispozitive

Cum să sincronizați datele Google Chrome pe mai multe dispozitive
⏱️ 4 min read

Dacă vă simțiți săriți între diferite dispozitive sau computere, s-ar putea să vă fie foarte enervant faptul că toate datele dvs. de navigare sunt „blocate” în diferite mașini. De exemplu, computerul dvs. principal poate avea toate parolele și marcajele salvate, ceea ce face viața un pic mai dificilă atunci când navigați pe web pe telefon în timp ce vă deplasați.

Din fericire, dacă utilizați Chrome, puteți utiliza sistemul de sincronizare pe care Google l-a introdus în popularul browser web. Cu o sincronizare configurată, puteți descărca toate datele de navigare pe fiecare dispozitiv care utilizează Chrome. Acest lucru vă permite să accesați toate marcajele, parolele și chiar istoricul de navigare pe orice dispozitiv pe care îl utilizați.

Primele lucruri mai întâi: Atașarea unui cont

Desigur, dacă dorim ca Chrome să ne sincronizeze datele între două dispozitive, trebuie să îi anunțăm că noi suntem cei care efectuăm navigarea. Pentru a face acest lucru, trebuie să atașăm un cont Google la Chrome cu care ne va sincroniza datele. Apoi, când dorim să ne accesăm datele dintr-un alt browser Chrome, ne conectăm și la contul nostru Google. Aceasta va informa Chrome pentru a ne sincroniza datele cu celălalt dispozitiv.

Pentru a configura sincronizarea, deschideți o fereastră Chrome dacă nu se execută deja. Uită-te la colțul din dreapta sus al ferestrei Chrome. Ar trebui să vedeți un buton care arată ca trei puncte sau bare unul peste altul. Faceți clic pe acesta, apoi faceți clic pe „Setări”.

În partea de sus a acestui nou ecran se află categoria „Oameni”. Sub aceasta este opțiunea „Conectați-vă la Chrome”. Faceți clic pe această opțiune și vi se va solicita să introduceți acreditările dvs. Google. Din păcate, contul pe care îl utilizați trebuie să fie un cont Google, deci asigurați-vă că introduceți acreditările corecte.

Chrome-Sync-Sign-in

Setarea sincronizării

Chrome vă va anunța apoi ce urmează să facă. Aceasta include sincronizarea tuturor datelor dvs. cu serverele sale și personalizarea anunțurilor în funcție de preferințele dvs. Dacă sunteți bine cu acest lucru, nu ezitați să faceți clic pe „OK, am primit” și să activați sincronizarea. Dacă doriți să modificați ce sincronizează Google, bifați caseta „Gestionați sincronizarea și personalizarea Chrome în Setări” înainte de a face clic pe butonul „OK, am primit”. În cazul în care ideea Google care vă sincronizează datele vă face să vă simțiți neliniștiți, dați clic pe „Anulați”, iar sincronizarea nu va avea loc.

notificare crom-sincronizare

Dacă ați ales să sincronizați toate datele, dar regretați alegerea făcută după aceea, puteți totuși edita ceea ce este sincronizat. Accesați din nou Setări și faceți clic pe „Sincronizare” sub contul dvs.

chrome-sync-change-data

Indiferent dacă ați bifat caseta în timpul configurării contului sau ați făcut clic pe „Sincronizare” în Setări, veți vedea următoarele.

chrome-sync-options

Dezactivați „Sincronizați totul” în partea de sus pentru a debloca celelalte opțiuni. Acum puteți parcurge în mod liber fiecare informație sincronizată și puteți activa sau dezactiva opțiunile după cum doriți.

După ce ați configurat sincronizarea așa cum doriți, Chrome vă va sincroniza automat datele cu serverele sale. Acordați-i ceva timp pentru a vă încărca datele înainte de a încerca să le accesați de pe alt dispozitiv.

Utilizarea sincronizării pe alt computer

Deci, acum aveți toate datele Chrome sincronizate. Când vă aflați pe un alt dispozitiv, cum obțineți datele sincronizate?

Odată ce vă aflați pe o mașină sau dispozitiv nou, este foarte simplu. Reveniți la setările Chrome și conectați-vă la contul dvs. în același mod în care ați activat sincronizarea. Apoi, asigurați-vă că funcția de sincronizare este activată. După ce ați terminat, Chrome va observa că sunteți într-un browser nou și că va prelua toate datele pe care le-ați sincronizat anterior.

După o mică așteptare, ar trebui să aveți toate marcajele, istoricul și parolele salvate descărcate și gata de utilizare. Le puteți accesa în același mod în care le-ați accesa pe computerul dvs. principal. Marcajele vor fi locul în care le-ați salvat, parolele salvate vor apărea automat pe ecranele de conectare și, dacă vă verificați istoricul de navigare, ar trebui să vedeți obiceiurile dvs. de navigare anterioare de pe toate dispozitivele sincronizate.

Simțirea sincronizării

Când lucrați pe mai multe dispozitive, poate fi enervant să vă blocați marcajele sau parolele din cauza faptului că se află pe un alt dispozitiv. Cu o simplă sincronizare, totuși, vă puteți accesa datele din orice browser Chrome.

Utilizați intens funcțiile de sincronizare a browserului? Spuneți-ne mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x