Cum să sincronizați fișiere și foldere utilizând FreeFileSync în Windows

Cum să sincronizați fișiere și foldere utilizând FreeFileSync în Windows

Sincronizarea fișierelor și a folderelor între diferite foldere, unități locale sau unități externe a fost întotdeauna plăcută, deoarece vă permite să aveți mai multe copii ale acelorași date fără interacțiuni greoaie manuale precum copierea și lipirea. De fapt, Windows are propriul instrument numit SyncToy, care vă permite să sincronizați fișiere și foldere, după cum este necesar.

Dar SyncToy nu are mai multe funcții avansate și este puțin puțin de încredere în experiența mea. Alternativ, FreeFileSync vine cu toate opțiunile obișnuite și avansate de care veți avea nevoie vreodată. Folosesc FreeFileSync de câteva săptămâni acum și întrece într-adevăr SyncToy. Iată cum puteți utiliza FreeFileSync pentru a sincroniza fișiere și foldere, după cum este necesar, cu configurația de bază.

Folosind FreeFileSync pentru a sincroniza fișiere și foldere

FreeFileSync este o aplicație gratuită și open source care vă sincronizează fișierele și folderele între foldere și unități. Poti descărcați FreeFileSync de pe site-ul său oficial. În timpul instalării, expertul de configurare vă permite să îl instalați în modul portabil, deci utilizați această opțiune dacă este necesar.

Este un pic dezamăgitor, dar FreeFileSync încearcă să instaleze crapware. Fii precaut și debifează caseta de selectare dacă nu vrei să fie instalat nimic înfiorător pe sistemul tău.

freefilesync-crapware

Chiar dacă interfața cu utilizatorul este puțin intimidantă, vă va face treaba în câteva clicuri. În afară de sincronizarea fișierelor și folderelor, FreeFileSync poate compara și fișiere și foldere pentru a căuta orice modificări. FreeFileSync are diferite variante de sincronizare precum Two-Way, Mirror, Update și Custom pentru utilizatorii avansați.

freefilesync-user-interface

Pentru a configura o sincronizare bidirecțională de bază, faceți clic pe butonul “Browse” din panoul din stânga și selectați folderul sursă. Acum, în panoul din dreapta, faceți clic din nou pe butonul “Browse” și selectați folderul de destinație. Pentru a ușura acest lucru, puteți trage și plasa folderele sursă și destinație în câmpurile corespunzătoare, astfel încât FreeFileSync să poată introduce automat adresele folderului.

freefilesync-sync-folders

După ce ați terminat de specificat dosarul sursă și destinație, trebuie doar să faceți clic pe butonul “Sincronizare” situat în colțul din dreapta sus. De îndată ce ați făcut acest lucru, FreeFileSync va afișa fereastra “Finalizat” cu detalii privind procesul și alte informații despre jurnal. Asta e tot ce trebuie făcut.

freefilesync-folder-syncd

Puteți vedea modificările chiar în Windows File Explorer. Acum, dacă doriți, puteți salva modificarea ca fișier “.ff_gui” pe hard disk, astfel încât să puteți efectua cu ușurință aceeași acțiune de mai multe ori cu un simplu dublu clic pe fișierul salvat.

freefilesync-synchronized-files

De asemenea, puteți crea sincronizarea fișierelor în timp real între foldere cu FreeFileSync. Pentru aceasta, deschideți FreeFileSync și salvați ultima sesiune ca “Lucrare în lot” făcând clic pe pictograma corespunzătoare.

freefilesync-save-batch-job

Acum găsiți și deschideți fișierul “RealTimeSync.exe” (care face parte din FreeFileSync). Puteți introduce manual adresele folderului și comenzile necesare pentru sincronizarea automată a fișierelor. Dar cealaltă modalitate este să glisați și să fixați pur și simplu fișierul “job lot” în câmpul “Folder to Watch”. Acesta este motivul sufletului pentru care am creat fișierul de lucru lot în pasul de mai sus.

freefilesync-realtimesync

Pentru a finaliza procesul, trebuie doar să faceți clic pe butonul “Start” și ați terminat de configurat sincronizarea în timp real între foldere. Aplicația va sta în tăcere în bara de activități monitorizând modificările. De acum înainte, orice modificare făcută în oricare dintre foldere va fi reprodusă imediat în celălalt folder.

freefilesync-realtimesync-changes

Asta este tot ce trebuie făcut și este atât de ușor de configurat FreeFileSync pentru a sincroniza fișiere și foldere. Deși lipsește o documentație bună despre modul de utilizare a diferitelor caracteristici, vă puteți înțelege cu ușurință dacă puteți petrece câteva ore modificând lucruri pentru setări avansate precum oglindirea, filtrarea fișierelor și folderelor cu anumite condiții etc.

Una peste alta, FreeFileSync este un bun utilitar la îndemână, cu toate caracteristicile necesare și avansate. Asigurați-vă că aveți grijă de crapware-ul livrat împreună cu software-ul și veți fi bine să mergeți.

Sperăm că acest lucru vă ajută și faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. cu privire la acest mic utilitar de sincronizare gratuită.

Scroll to Top