Cum să sortați folderele după dimensiune în Windows

Sort Folders By Size Featured
⏱️ 13 min read

Windows oferă utilizatorilor o varietate de instrumente organizaționale cu care pot cataloga datele în fișiere, foldere și alte clase. Puteți rearanja în continuare aceste date în funcție de dată, tip și multe altele. Un astfel de mecanism de sortare se bazează pe dimensiune. Cum puteți sorta fișierele și folderele în Windows după dimensiune? Să aflăm.

Windows vă permite să sortați fișierele după dimensiune în mai multe moduri, dar nu oferă o modalitate definitivă de sortare a folderelor după dimensiune. Pentru a depăși acest neajuns, utilizatorii pot alege dintre mai multe aplicații terță parte. Acoperim trei dintre ele imediat după ce vă arătăm cum să sortați fișierele după dimensiune și cum să vizualizați dimensiunea folderului.

Cum să sortați fișierele după dimensiune

Utilizarea coloanelor File Explorer

File Explorer oferă coloane cu acces rapid în antetul aplicației pe care le puteți utiliza pentru a sorta fișierele relevante. Pentru a utiliza aceste coloane pentru a sorta după dimensiune, faceți clic pe antetul coloanei „Dimensiune”. Fișierele se vor sorta în consecință, cu săgeata în jos indicând sortarea descendentă și săgeata în sus indicând opusul.

Windows File Explorer Sort

Cu sortare clic dreapta

O altă modalitate de a sorta fișierele dintr-un folder dat este făcând clic dreapta pe corpul folderului. Va apărea o fereastră pop-up. Aici, faceți clic pe „Sort by -> Size.” Fișierele vor fi sortate în consecință.

Windows File Explorer Sort By Seize Click dreapta

Folosind un buton din bara de instrumente

Faceți clic pe butonul „Sortați” din bara de instrumente și în meniul contextual care apare, faceți clic pe „Mai multe” și selectați opțiunea de sortare după dimensiune.

Sortați fișierele după dimensiune Windows File Explorer

Cum să vizualizați dimensiunea folderului

În mod implicit, Windows nu afișează dimensiunile folderelor într-un index așa cum o face pentru fișiere. Pentru a vedea dimensiunea unui folder dat de pe sistemul dvs., plasați cursorul peste folder. Va apărea un sfat explicativ cu detaliile folderului corespunzătoare.

Windows File Explorer Sortarea folderelor

Alternativ, faceți clic dreapta pe un folder și, în meniul pop-up care apare, faceți clic pe „Proprietăți”.

Deschideți Proprietăți dosar

Va apărea o fereastră cu date complete despre folder. Dimensiunea folderului face parte din aceste date.

Dimensiunea folderului prin proprietăți

Cum să sortați folderele după dimensiune

Aplicațiile de gestionare a folderelor terță parte îndeplinesc o varietate de funcții utile. Aici, acoperim trei astfel de aplicații și instrucțiuni pentru a le folosi pentru a sorta folderele după dimensiune.

Dimensiunea folderului

Dimensiunea folderului este o aplicație gratuită de utilitate de sistem care scanează hard disk-ul și listează folderele de rezervă, folderele de sistem și folderele ascunse. De asemenea, permite utilizatorilor să vizualizeze și să sorteze folderele după dimensiune.

În plus, Folder Size poate genera grafice cu bare și diagrame circulare care ilustrează cantitatea de spațiu ocupată de fiecare folder, spațiul disponibil etc. Folosind aceste infografice, generează rapoarte detaliate care pot ajuta utilizatorii să economisească spațiu și să șteargă fișierele și folderele redundante.

 1. Descărcați Folder Size din site oficial și lansează-l. Suportă Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, Windows Vista (atât pe 32 de biți, cât și pe 64 de biți)
Dimensiunea folderului Descărcați

Este posibil ca Windows Defender să blocheze rularea Dimensiunii folderului și să afișeze o eroare „Editor necunoscut”. Acest lucru se datorează faptului că aplicația nu este recunoscută de Microsoft. Pentru a ocoli această eroare, faceți clic pe „Mai multe informații” din promptul Defender. Apoi, faceți clic pe „Rulează oricum” și Dimensiunea folderului va rula normal.

Avertisment de securitate Windows Defender
 1. Selectați unitatea pe care doriți să o scanați. (Acesta este un pas unic. Nu va trebui să vă scanați unitatea data viitoare când vă conectați.)
Selectați o unitate din meniul drop-down
 1. Faceți clic pe butonul „Scanați” din bara de meniu și alegeți „Scanați unitatea selectată”.
Scanați unitatea selectată

După finalizarea scanării, Folder Size va aranja automat toate folderele în funcție de dimensiunea lor. De asemenea, arată un grafic detaliat și procente legate de cât de mult spațiul total este ocupat de fiecare fișier/dosar.

Toate folderele dintr-o unitate Dimensiune folder sortat

De asemenea, puteți sorta subfolderele și fișierele dintr-un folder selectând simplu folderul pe care doriți să îl sortați.

Toate subdosarele ale unui folder sortat pe unitate

SpaceSniffer

SpaceSniffer oferă utilizatorilor informații cheie asupra modului în care sunt răspândite datele disponibile pe sistemul lor. Acest program gratuit folosește un aspect de vizualizare a hărții arborescente care vă oferă o vedere în timp real centrată pe zonă a alocării spațiului pe sistemul dumneavoastră. Orice modificări pe care le faceți fișierelor de sistem se vor reflecta aici pe măsură ce le faceți, notate prin celule de stocare pulsatorie. Acest lucru vă ajută să recunoașteți răspândirea resurselor depozitului în sistem, alocarea fișierelor/dosarelor, gruparea etc. Un dezavantaj al acestui aspect este că SpaceSniffer permite sortarea fișierelor doar în ordine crescătoare.

 1. Descărcați fișierul zip din site oficial. Este compatibil cu Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, Windows 8.1, Windows XP, Windows Vista.
Descărcare Space Sniffer
 1. Dezarhivați și extrageți fișierele într-o locație pe care o alegeți.
 2. Lansați SpaceSniffer în modul administrator pentru a-i permite să interacționeze cu toate fișierele de pe sistemul dvs. și să evite erorile.
Open Space Sniffer
 1. În fereastra pop-up care apare, selectați unitatea (sau unitățile) pe care doriți să le scanați și faceți clic pe Start. Procesul de scanare automată va începe. Va dura câteva minute până la finalizare, în funcție de stocarea sistemului, tipul de unitate (HDD sau SSD) și spațiul ocupat.
Space Sniffer Selectați unitatea

Odată ce scanarea sistemului este finalizată, veți vedea o vizualizare integrată a stocării sistemului dvs. SpaceSniffer sortează automat toate folderele în ordine crescătoare și urmează un format de sortare bazat pe dimensiune, ceea ce înseamnă că folderul cel mai mare va fi afișat mai mare decât cele cu dimensiuni mai ușoare.

Ecran de pornire Space Sniffer

Puteți face clic pe pictograma relevantă din bara de instrumente (afișată ca trei cuburi) pentru a activa o vizualizare detaliată care afișează mai multe informații despre fișierele stocate în foldere.

Space Sniffer Faceți clic pe Mai multe detalii

Pentru a naviga la un subdosar, pur și simplu măriți folderul părinte sau faceți dublu clic pe el.

Space Sniffer Faceți dublu clic pe un folder

SpaceSniffer va aranja apoi conținutul folderului pe care l-ați deschis în același format.

Space Sniffer aranjează sub folderele

Pentru a accelera procesul de scanare pe SpaceSniffer, puteți reduce viteza dinamică a graficii. Pentru a face asta,

 1. Faceți clic pe „Editare -> Configurare”.
 2. În dialogul de configurare SpaceSniffer care se deschide, comutați la fila Animație.
 3. Mutați setarea glisorului „Netezimea animației” la „sacadat” și deselectați „DynaSmooth”.
Configurație Space Sniffer

Acest lucru va reduce dramatic timpul de scanare, în special pentru sistemele mai lente, cu o mulțime de fișiere stocate pe un HDD (în loc de un SSD). În plus, puteți minimiza fereastra SpaceSniffer pentru a reduce sarcina sistemului în timp ce acesta vă scanează sistemul în fundal.

GetFolderSize

GetFolderSize este un alt instrument de analiză a discurilor care poate fi folosit ca explorator de fișiere, scaner de stocare a sistemului și organizator. A fost construit ținând cont de neplăcerea sistematizării datelor în lumea intensivă în informații în care trăim astăzi. În consecință, interfața este de bază din punct de vedere structural și totuși face minuni în sortarea folderelor după dimensiune.

Acest program gratuit, ca și alții din această listă, vă scanează automat sistemul. Odată ce scanarea este finalizată, puteți vizualiza, organiza și sorta documentele și folderele. În plus, aplicația poate genera o listă cuprinzătoare de foldere și dimensiunile lor corespunzătoare, pe care le puteți descărca în format text sau CSV.

 1. Descărcați aplicația de pe site oficial. Este compatibil cu Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows XP, Windows Vista. Dezarhivați și extrageți-l în locația preferată și lansați aplicația ca administrator.
Descărcați dimensiunea folderului
 1. Selectați unitatea pe care doriți să o scanați și apoi faceți clic pe butonul „Scanați unitatea selectată” din bara de instrumente de deasupra listei de unități.
Obțineți dimensiunea folderului Selectați unitatea și faceți clic pe Scanare

GetFolderSize va dura câteva minute pentru a finaliza scanarea, în funcție de dimensiunea discului.

Obține dimensiunea folderului durează câteva minute pentru a scana

După finalizarea scanării, toate folderele unității vor fi aranjate în funcție de dimensiune în bara laterală.

 1. Faceți clic pe antetul coloanei „Dimensiune” și sortați folderele în ordine crescătoare sau descrescătoare, după cum este necesar.
Obține dimensiunea folderului Aranjează toate fișierele după dimensiune

De asemenea, puteți naviga prin foldere aici și, pe măsură ce deschideți un folder, toate subfolderele din acesta vor fi, de asemenea, aranjate în funcție de dimensiunea lor.

Obține dimensiunea folderului Sortare sub foldere

Sunteți gata să vă sortați fișierele și folderele după dimensiune? Ține minte, avem mai multe sfaturi pentru Windows pentru tine! Aflați cum să gestionați folderul de pornire Windows pentru toți utilizatorii și cum să accesați folderul WindowsApps.

Credit imagine: Viktor Talashuk pe Unsplash

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x