Cum să ștergeți activitățile cronologiei în Windows 10

Microsoft a introdus în cele din urmă caracteristica cronologică întârziată
⏱️ 5 min read

Cronologia și-a făcut intrarea în Windows 10 odată cu actualizarea din aprilie 2018. Funcția Cronologie urmărește toate aplicațiile, fișierele și activitățile de pe computer și vă ajută să vă întoarceți în timp pentru a vă relua munca. În plus, Cortana poate utiliza Cronologia și vă poate sugera sau vă reaminti activitățile pe care ați putea dori să le reluați.

Deoarece activitățile cronologiei sunt sincronizate cu cloud-ul, puteți naviga prin activitățile dvs. anterioare și puteți continua munca de unde ați rămas pe orice alt computer Windows conectat la contul dvs. Microsoft.

Dacă vreți vreodată să ștergeți o activitate sau un set de activități din Cronologia dvs., puteți face acest lucru cu doar câteva clicuri. Windows vă permite să ștergeți cronologia pe mai multe niveluri, adică o activitate specifică, activități dintr-o anumită oră și activități dintr-o anumită zi.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ștergeți o activitate specifică din cronologie

Pentru a șterge o anumită activitate, deschideți mai întâi Cronologia apăsând comanda rapidă de la tastatură Victorie + Tabsau faceți clic pe pictograma „TaskView” care apare în bara de activități.

După deschiderea cronologiei, găsiți activitatea pe care doriți să o ștergeți. Puteți utiliza funcția de căutare din colțul din dreapta sus pentru a face acest lucru. După ce găsiți activitatea pe care doriți să o ștergeți, faceți clic dreapta pe ea și selectați opțiunea „Eliminare”.

clear-timeline-activities-clear-specific-activity

Veți primi o casetă de dialog de confirmare, faceți clic pe butonul „Da” pentru a șterge activitatea din Cronologie.

Ștergeți cronologia pentru o oră specifică

La fel cum puteți șterge o anumită activitate, puteți șterge toate activitățile conectate la o anumită oră.

Ca și înainte, deschideți Cronologia cu comanda rapidă de la tastatură Victorie + Tab. În Cronologie, găsiți ziua în care doriți să ștergeți activitățile orare Cronologie. Acum, faceți clic pe linkul „Vedeți toate activitățile” care apare chiar lângă dată.

Notă: dacă nu puteți vedea linkul, asta înseamnă că Windows a înregistrat mai puțin de zece activități pentru ziua respectivă. Ca atare, nu puteți șterge activități pentru o anumită oră. Puteți șterge doar activitățile din întreaga zi.

clar-cronologie-activități-vezi-toate-activitățile-link

În ecranul următor, veți vedea toate activitățile cronologiei din acea zi specifică. Găsiți ora din care doriți să ștergeți activitățile, faceți clic dreapta pe orice activitate din acea oră și selectați opțiunea „Ștergeți totul din”. În cazul meu, șterg toate activitățile înregistrate la 15:00 pe 5 iulie.

clear-timeline-activities-clear-for-hour

Veți vedea o fereastră de confirmare. Faceți clic pe butonul „Da” și activitățile pentru acea oră specifică vor fi șterse.

Ștergeți cronologia pentru o anumită zi

De asemenea, puteți șterge toate activitățile înregistrate într-o anumită zi. Această opțiune este utilă atunci când doriți să ștergeți activități în bloc.

Deschideți Cronologie și găsiți ziua în care doriți să ștergeți activitățile. Dacă credeți că ziua pe care o căutați va fi în partea de jos a cronologiei, utilizați bara de defilare care apare în partea dreaptă. Este mult mai rapid și mai ușor în comparație cu utilizarea roții de derulare.

După ce găsiți ziua pe care o căutați, faceți clic dreapta pe orice activitate și selectați opțiunea „Ștergeți totul din”. Dacă încercați să ștergeți activitățile din ziua de azi sau de ieri, veți vedea opțiunea ca „Ștergeți toate de la începutul zilei de azi” și „Ștergeți toate de ieri”.

clear-timeline-activities-clear-for-day

În fereastra de confirmare, faceți clic pe butonul „Da” pentru a șterge activitățile cronologice din ziua respectivă.

Ștergeți întreaga cronologie

Din păcate, deocamdată nu există nicio opțiune în cronologie pentru a șterge toate activitățile din ultimele treizeci de zile. Cu toate acestea, puteți șterge în continuare activitățile cronologiei ștergând întregul Istoric activități.

Deschideți aplicația de setări apăsând comanda rapidă de la tastatură Victorie + Eu. Accesați „Confidențialitate -> Istoricul activităților”.

clear-timeline-activities-select-privacy

Indiferent de motiv, nu veți vedea butonul Ștergere istoric activități atâta timp cât vă sincronizați activitățile cu Microsoft Cloud. Pentru a vedea butonul, trebuie să dezactivați sincronizarea cu MS cloud și apoi să reîmprospătați pagina Setări.

Debifați caseta de selectare „Permiteți Windows să îmi sincronizeze activitățile de pe acest computer cu cloud”. Acum, deschideți o altă filă, cum ar fi „Diagnostice și feedback”, apoi reveniți la fila „Istoricul activității”. Fără a actualiza pagina Istoricul activităților, nu veți vedea butonul „Ștergeți”.

ștergeți-cronologie-activități-debifați-caseta de selectare

În secțiunea „Șterge istoricul activității” va apărea butonul „Șterge”. Apasa pe el.

clear-timeline-activities-click-clear-button

Faceți clic pe butonul „OK” din fereastra de confirmare.

clear-timeline-activities-click-ok-to-clear-activity-history

Nu uitați să bifați caseta de selectare „Permiteți Windows să-mi sincronizeze activitățile de pe acest computer cu cloud” dacă doriți să reactivați activitățile de sincronizare în cloud Microsoft. În caz contrar, nu veți putea accesa activitățile dvs. de pe alte PC-uri Windows.

Comentează mai jos împărtășind gândurile și experiențele tale cu privire la utilizarea metodei de mai sus pentru a șterge activitățile cronologiei în Windows 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x