Come eliminare i tuoi dati personali da Internet

Cum să ștergeți datele dvs. personale de pe Internet

Furnizăm o mulțime de informații personale companiilor precum Google și Facebook pentru a-și utiliza serviciile. Este firesc să te simți îngrijorat de acest lucru. Din fericire, puteți șterge cu ușurință datele dvs. personale de pe Internet. Va trebui să urmați diferite metode pentru ștergerea datelor din diferite locuri. Vă prezentăm cum să ștergeți informații personale din unele dintre cele mai populare servicii web din acest ghid.

Cum să vă ștergeți contul Google

Google este, fără îndoială, unul dintre cele mai vizitate locuri de pe web. Stochează o cantitate uriașă de date pentru livrarea de conținut personalizat. Salvează informații personale, căutări pe web, videoclipuri vizionate, date despre locație etc. Puteți vizualiza un rezumat al datelor salvate de diferite servicii Google vizitând Tabloul de bord Google.

Pentru a șterge datele personale de pe Google, accesați myactivity.google.com. Selectați „Ștergeți activitatea de” din meniul din stânga pentru a începe ștergerea activităților.

Ștergeți datele personale de pe Google

Selectați „Tot timpul” pentru a șterge toate activitățile dvs. din diferite servicii Google. De asemenea, puteți șterge fișiere salvate în serviciile Google, cum ar fi Google Foto, Google Drive și Keep. Doar vizitați site-ul, selectați fișierele și ștergeți-le.

Rețineți că Google păstrează unele informații chiar și după ce ștergeți toate datele. Acestea fac acest lucru pentru a satisface nevoile de afaceri și cerințele legale. Acestea vor fi șterse atunci când vă ștergeți cu totul contul Google.

Cum să vă ștergeți contul de Facebook

Facebook stochează o cantitate imensă de date pentru fiecare utilizator. Unele dintre informațiile personale stocate în bazele de date Facebook includ nume și e-mail, înregistrări, locație, imagini, videoclipuri, evenimente etc. Puteți vizualiza și descărca toate datele dvs. personale utilizând Instrumentul de descărcare a informațiilor Facebook. Cu toate acestea, va trebui să vă ștergeți complet contul pentru a vă elimina datele personale de pe Facebook.

Urmați pașii de mai jos pentru a vă șterge contul de Facebook.

1. Conectați-vă la contul dvs. Facebook și accesați „Setări și confidențialitate -> Setări”.

2. Selectați „Informațiile dvs. Facebook”.

Informații de acces pe Facebook

3. Selectați „Dezactivare și ștergere”.

4. Selectați „Ștergeți contul”.

Opțiunea de ștergere a contului Facebook

5. Selectați „Continuați la ștergerea contului”.

6 Selectați „Ștergeți contul”.

7. Introduceți parola și faceți clic pe Continuare.

Poate dura până la 90 de zile până când Facebook vă șterge datele personale de pe Internet. Nu veți putea accesa niciuna dintre date odată ce începe ștergerea. Cu toate acestea, puteți anula acest lucru în primele 30 de zile. În cele din urmă, puteți șterge în bloc mesajele de pe Facebook Messenger.

Cum să vă ștergeți contul Twitter

Twitter a urmat, de asemenea, pe urmele Facebook atunci când vine vorba de colectarea datelor dvs. personale. Utilizează aceste informații pentru difuzarea de reclame și tweets personalizate. Puteți descărca o arhivă a tuturor datelor dvs. personale de pe Twitter. Este ușor de monitorizat ce informații sunt disponibile pentru platformă.

Faceți clic pe butonul „Mai multe” din meniul din stânga și mergeți la „Setări și confidențialitate”. Urmați pașii de mai jos pentru a descărca informațiile dvs. personale.

1. Selectați „Descărcați o arhivă a datelor dvs.” din secțiunea „Contul dvs.”.

2. Selectați „Solicitați arhivă” din secțiunea de date Twitter. Introduceți parola când vi se solicită.

3. Va dura ceva timp ca Twitter să vă pună la dispoziție datele. Veți primi un e-mail după ce datele sunt gata să fie descărcate.

Cel mai bine ar fi să restricționați și partajarea datelor și activitățile în afara site-ului. Accesați „Confidențialitate și siguranță” și inspectați opțiunile din secțiunea „Partajarea datelor și activitatea în afara Twitter”.

Ștergeți datele personale din partajarea datelor Twitter

Căutați în secțiunile „Interese” și „Lista dvs. de agenți de publicitate” din fila „Preferințe publicitare”. Puteți dezactiva Twitter pentru a vă urmări în fila „Activitate în afara Twitter”. Debifați opțiunile din filele „Partajarea datelor cu partenerii de afaceri” și „Informații despre locație”.

Ștergeți datele personale din interesele Twitter

În cele din urmă, trebuie să vă dezactivați contul pentru ștergerea tuturor informațiilor personale de pe Twitter. Veți avea 30 de zile pentru a reactiva contul. După aceea, Twitter va începe să șteargă informațiile dvs. din sistemele sale. Rețineți că pot păstra în continuare unele informații supuse reglementărilor platformei. Mai mult, puteți trimite și tweet-uri care dispar pentru a vă proteja confidențialitatea.

Cum să vă ștergeți contul Instagram

Instagram a crescut la fața locului în ultimii câțiva ani. Compania colectează o cantitate uriașă de informații personale de la utilizatorii săi, inclusiv mass-media, nume, e-mail și multe altele. Va trebui să vă dezactivați complet contul dacă doriți să ștergeți tot ce știe Instagram despre dvs.

Ștergeți datele personale din Insagram

Mergeți la sterge-ti contul și selectați motivul pentru care doriți să îl ștergeți. Introduceți parola Instagram pentru a vă verifica identitatea, apoi faceți clic pe butonul Ștergeți. Instagram va ascunde detaliile contului dvs. pentru următoarele 30 de zile și va șterge toate datele personale după perioada dată.

Cum să vă ștergeți contul TikTok

TikTok este o altă platformă emergentă care a devenit destul de populară printre mileniali. Utilizatorii împărtășesc o mulțime de informații personale prin videoclipuri muzicale personalizate. Trebuie să vă ștergeți contul TikTok permanent pentru a elimina toate datele personale din TikTok.

Ștergeți datele personale din Tiktok

Pentru a face acest lucru, mergeți la „Eu”, apoi atingeți pictograma … din colțul din dreapta sus al ferestrei. Selectați „Ștergeți contul” din secțiunea „Gestionați contul”. Urmați instrucțiunile furnizate acolo pentru a continua să vă dezactivați contul. La fel ca Instagram, TikTok oferă, de asemenea, o perioadă de 30 de zile pentru a permite utilizatorilor să se răzgândească. Vă va șterge datele personale de pe Internet după această perioadă.

Cum să vă ștergeți contul Snapchat

Snapchat este încă o rețea populară de social media. Dacă sunteți utilizator Snapchat, urmați instrucțiunile de aici pentru a vă șterge contul Snapchat.

Încheierea

Ștergerea datelor dvs. personale de pe Internet poate fi dificilă, deoarece variază foarte mult între servicii. Cu toate acestea, majoritatea platformelor oferă utilizatorilor control deplin asupra datelor lor. Puteți elimina datele personale de pe aproape toate platformele. Rețineți că oamenii pot vedea în continuare unele dintre datele dvs. din cache-urile motorului de căutare. În plus, companiile tind să păstreze și câteva informații de bază pentru a respecta reglementările comerciale.

Legate de:

  • Cum să vă ștergeți contul Amazon
  • Ajutor! Sunt blocat din contul meu Google
  • Cum să vă ștergeți automat datele de activitate Google Chrome

Scroll to Top