Cum să ștergeți fișierele mai vechi după dată pe Windows 11

1656008608 Cum sa stergeti fisierele mai vechi dupa data pe Windows
⏱️ 3 min read

Pe Windows 11, puteți folosi Command Prompt și PowerShell pentru a șterge fișiere mai vechi de un anumit număr de zile pentru a elibera spațiu.

Aplicația Setări are sensul de stocare, o funcție care rulează automat când epuizează spațiul de stocare pentru a elibera spațiu. Cu toate acestea, este limitat și nu oferă o opțiune de monitorizare a folderelor suplimentare pentru a șterge fișierele care nu s-au schimbat în ultimele 60 de zile.

Dacă stocați fișiere temporare de pe internet sau proiecte în foldere diferite, pe Windows 11 puteți utiliza comanda „ForFiles” din Command Prompt sau un script PowerShell pentru a șterge fișiere din orice folder mai vechi de un anumit număr de zile.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a șterge manual fișierele care nu au fost modificate într-un anumit număr de zile pe Windows 11.

Important: Este recomandat să testați aceste comenzi folosind un folder de testare, deoarece utilizarea parametrilor incorecți și a altor greșeli poate duce la ștergerea fișierelor greșite.

Ștergeți fișierele mai vechi de X zile folosind linia de comandă

Pentru a șterge fișiere mai vechi decât anumite zile pe Windows 11, urmați acești pași:

 1. Deschis start pe Windows 11.

 2. Caută Prompt de comandăfaceți clic dreapta pe rezultat și selectați Rulat ca administrator opțiune.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a șterge fișierele care nu au fost modificate în ultimele 30 de zile și apăsați introduce:

  ForFiles /p "C:\PATH\TO\FOLDER" /s /d -30 /c "cmd /c del /q @file"

  În comanda de mai sus nu uitați să schimbați "C:\PATH\TO\FOLDER" specificând calea către folder, doriți să ștergeți fișiere și să le modificați /d -30 pentru a selecta fișierele cu data ultimei modificări.

Odată ce ați finalizat pașii, comanda va rula ștergerea fișierelor prin verificarea datei de creare pe care ați specificat-o.

Defalcarea comenzii ForFiles

 • /p — indică calea pentru a începe căutarea.
 • /s — instruiește ForFiles să caute în subdirectoare.
 • /d — specifică data ultimei modificări pentru un fișier.
 • /c — instruiește ForFiles să execute comanda, care trebuie să fie înfășurată între ghilimele duble. Valoarea implicită este „cmd /c del @file”.
 • /q — permite ștergerea folderelor fără a necesita confirmare.

Dacă doriți să aflați mai multe despre aceste comutatoare, utilizați ForFiles /? Comanda.

Ștergeți fișierele mai vechi de X zile folosind PowerShell

Pentru a utiliza PowerShell pentru a crea un lot pentru a șterge fișiere pe baza datei creării pe Windows 11, urmați acești pași:

 1. Deschis start.

 2. Caută PowerShellfaceți clic dreapta pe rezultat și selectați Rulat ca administrator opțiune.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a șterge fișierele care nu au fost modificate în ultimele 30 de zile și apăsați introduce:

  Get-ChildItem –Path "C:\PATH\TO\FOLDER" -Recurse | Where-Object {($_.LastWriteTime -lt (Get-Date).AddDays(-30))} | Remove-Item

  Schimba "C:\PATH\TO\FOLDER" calea cu locația folderului, doriți să ștergeți fișiere și să le modificați -30 pentru a selecta fișierele cu data ultimei modificări în comanda de mai sus.

  PowerShell șterge fișierele mai vechi după dată

După ce finalizați pașii, scriptul PowerShell va rula, ștergând fișierele mai vechi decât numărul de zile specificat. Nu uitați să nu schimbați numele sau să mutați folderul în altă locație. În caz contrar, comanda nu va rula.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...