Cum să ștergeți folderul de rețea cu fișierul thumbs.db pe Windows 10

1643738742 Cum sa stergeti folderul de retea cu fisierul thumbsdb pe
⏱️ 4 min read

Pe Windows 10, degetele mari.db sunt fișiere ascunse create atunci când utilizați previzualizări în miniatură pentru foldere în File Explorer.

Deși aceste fișiere sunt inofensive, uneori pot cauza probleme. De exemplu, dacă ați mutat conținut de pe un dispozitiv Windows 10 într-o rețea partajată și apoi doriți să ștergeți un folder, este posibil să primiți un mesaj „Acțiunea nu poate fi finalizată deoarece fișierul este deschis în Windows Explorer” referindu-vă la fișierul „thumbs.db” care vă va împiedica să eliminați folderul.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a șterge fișierele thumbs.db pentru a elimina folderele de rețea folosind File Explorer pe Windows 10.

Ștergeți folderul de rețea cu thumbs.db utilizând File Explorer

Pentru a șterge foldere cu degetele mari. db, urmați acești pași:

  1. Deschis Explorator de fișiere pe Windows 10.

  2. Navigați la folderul pe care doriți să îl ștergeți.

  3. Apasă pe Vedere fila.

  4. Verifică Articole ascunse opțiune.

  5. În secțiunea „Aspect”, selectați Detalii opțiunea de vizualizare.

  6. Selectează degetele mari.db fişier.

    Ștergeți thumbs.db utilizând vizualizarea Detalii din File Explorer

  7. Apasă pe Șterge butonul din fila „Vizualizare”.

  8. Apasă pe da buton.

După ce ați finalizat pașii, fișierul thumbs.db ar trebui să se ștergă fără probleme. Cu toate acestea, dacă pașii nu funcționează, puteți trece la o altă vizualizare și alegeți Detalii vederi din nou.

Ștergeți folderul de rețea cu thumbs.db dezactivând încasarea previzualizării

Dacă thumbs.db refuză să fie șters. Puteți încerca să dezactivați funcția de previzualizare a miniaturilor pe Windows 10.

Dezactivați thumbs.db cu politica de grup

Pentru a dezactiva stocarea în cache thumbs.db pentru folderele de rețea, urmați acești pași:

  1. Deschis start.

  2. Caută gpedit și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide Editorul de politici de grup.

  3. Click pe Configurare utilizator din panoul din stânga.

  4. Browser urmatoarea cale:

    Administrative Templates > Windows Components > File Explorer.
  5. Faceți dublu clic pe Dezactivați stocarea în cache a miniaturilor din fișierele thumbs.db ascunse politică.

    Setări ale politicii de grup File Explorer
    Setări ale politicii de grup File Explorer

  6. Selectează Activat opțiunea de a dezactiva caracteristica.

    Dezactivați politica de stocare în cache a miniaturilor pentru a șterge fișierele thumbs.db
    Dezactivați politica de stocare în cache a miniaturilor pentru a șterge fișierele thumbs.db

  7. Apasă pe aplica buton.

  8. Apasă pe O.K buton.

  9. Reporniți computerul.

După ce ați finalizat pașii, acum ar trebui să puteți șterge folderele de rețea cu fișiere thumbs.db.

Dezactivați thumbs.db cu Registry

Pentru a șterge partajările de rețea cu thumbs.db cu Registrul, urmați acești pași:

  1. Deschis start.

  2. Caută regedit, faceți clic dreapta pe rezultatul de sus și selectați Rulat ca administrator opțiune.

  3. Căutați următoarea cale:

    HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows
  4. Faceți clic dreapta pe Windows folder, selectați Nou submeniu și faceți clic pe Cheie.

    Creați cheia de registru pentru Explorer
    Creați cheia de registru pentru Explorer

  5. Denumiți cheia Explorator și apăsați introduce.

  6. Faceți clic dreapta pe cheia nou creată, selectați Nou submeniu și faceți clic pe Valoare DWORD (32 de biți). opțiune.

    Registry creați DisableThumbsDBOnNetworkFolders DWORD
    Registry creează DisableThumbsDBOnNetworkFolders DWORD

  7. Numiți DWORD DezactivațiThumbsDBOnNetworkFolders și apăsați introduce.

  8. Faceți dublu clic pe DWORD nou creat și modificați-i valoarea de la 0 la 1.

    Registrul dezactivează politica de stocare în cache a miniaturilor pentru a șterge fișierele thumbs.db
    Registrul dezactivează politica de stocare în cache a miniaturilor pentru a șterge fișierele thumbs.db

  9. Apasă pe O.K buton.

  10. Reporniți computerul.

După ce ați finalizat pașii, noile setări se vor aplica și acum ar trebui să puteți șterge fișierele thumbs.db fără mesajul „Acțiunea nu poate fi finalizată deoarece fișierul este deschis în Windows Explorer”.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...