Cum să ștergeți Git Cache

Git Cache Lean Featured
⏱️ 4 min read

Pe măsură ce lucrați cu Git, veți avea multe situații în care, după ce adăugați noi linii de cod la fișierul dvs. .gitignore, fișierele ignorate apar în continuare în zona de pregătire „git commit”. Când întâmpinați astfel de situații, cel mai bun mod de a rezolva problema este să ștergeți și să curățați memoria cache Git. Acest ghid intenționează să vă arate cum să vă ștergeți memoria cache Git, dar înainte de a vă scufunda în asta, haideți să atingem pe scurt ce este memoria cache Git, ce face și avantajele curățării acestuia.

Ce este Git Cache-ul?

Cache-ul Git, numit și zona de staging sau index, conține directorul arborelui de lucru, inclusiv depozitul, commit-urile și ramurile care ar fi comise instanța pe care o numiți comanda „git commit” în orice moment.

Cache-ul vă ajută să faceți modificări selectate în arborele de lucru înainte de a le efectua sau să descărcați numai cele mai recente comiteri în timp ce memorați în cache majoritatea celorlalte.

Fără cache-ul Git, comiterea Git ar reveni în mod incomod modificările de comite în arborele de lucru înainte de a comite unele dintre modificările de comite în următoarea comitere.

Ce face Git Cache-ul?

Esența zonei de pregătire sau a indexului este de a îmbunătăți performanța prin soluționarea fuziunilor de comitere conflictuale și minimizarea nevoii consecvente de a redescărca dependențe, biblioteci și alte tipuri de conținut din mers de fiecare dată când este nevoie de acest lucru.

Unde (și cum) găsiți Git Cache

Cache-ul Git se află într-un fișier numit index din directorul .git.

Pentru a găsi sau a ajunge la fișierul cache Git, rulați următoarea comandă pentru a ajunge în directorul .git. Odată ce obțineți locația directorului .git, navigați în el folosind cd comanda:

git rev-parse --git-dir
cd .git

Odată ajuns în director, puteți găsi fișierul index folosind ls comanda:

ls –la

Pentru a vizualiza fișierul, utilizați comanda fișier:

file index

Comanda vă va oferi o ieșire care arată tipul fișierului, versiunea și numărul de intrări din fișierul cache Git.

index: Git index, version 2, 5 entries
Git Cache 1

Ștergeți fișierul Git Cache

Pentru a elimina un anumit fișier din memoria cache Git, utilizați git rm comanda urmată de fișierul specific.

Pentru a elimina recursiv fișiere din cache, utilizați -r steag cu git rm comanda.

Sintaxa generală pentru comandă este:

git rm --cached filename

Înlocuiți numele fișierului cu fișierul specific pe care doriți să îl eliminați din memoria cache Git.

De exemplu, pentru a elimina fișierul „mte-info.c”, utilizați comanda:

git rm --cached mte-info.c

Apoi, verificați că fișierul a fost eliminat cu succes folosind comanda:

file .git/index
Imaginea 1 1

Notă: executarea git rm --cached filename comanda nu șterge fișierul din directorul de lucru – doar din zona de pregătire.

Pe de altă parte, pentru a vă șterge întreaga zonă cache și de stocare, utilizați git rm comanda cu recursiv -r opțiune:

git rm -r –cached

Încheierea

După cum ați învățat din acest tutorial, ștergerea cache-ului Git este ușor de făcut. Între timp, ar trebui să aflați despre alias-ul Git pentru a face utilizarea Git mai eficientă.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x