Ați încercat vreodată să vă vizualizați istoricul de navigare? Poate doriți să verificați acel restaurant pe care l-ați căutat aseară (dar i-ați uitat numele) sau doriți să vizitați din nou un site de călătorie pe care l-ați parcurs acum câteva zile. Poate fi super util.

Dar, pe de altă parte, ce se întâmplă dacă nu doriți să rămână pe computer o înregistrare a site-urilor pe care le-ați vizitat? Poate că soțul sau partenerul dvs. vor descoperi că ați căutat cadoul lor de ziua de naștere (și în ultimul moment!) Sau ați vizitat un site pe care preferați să îl păstrați privat și personal.

De asemenea, ați putea folosi un computer public și pur și simplu nu doriți ca străinii să vă vadă istoricul. Destul de corect.

Oricare ar fi motivul, este o idee bună să știți cum să vizualizați – și să ștergeți sau să ștergeți – istoricul de navigare. Și este destul de ușor să faceți acest lucru în diferite browsere. Deci, să aruncăm o privire.

Cum să vă ștergeți istoricul în Chrome

Chrome stochează site-urile pe care le-ați vizitat în ultimele 90 de zile în istoricul de navigare. Dacă utilizați modul incognito (despre care puteți citi mai multe aici), acesta nu va stoca acele site-uri. Dar tot ce ați navigat într-un browser Chrome obișnuit va apărea acolo.

De asemenea, ceva de remarcat: dacă v-ați sincronizat toate dispozitivele (laptop, iPhone, tabletă și așa mai departe), istoricul respectiv va fi vizibil pe toate dispozitivele. La fel, când îl ștergeți, acesta va fi șters de pe toate dispozitivele.

Ștergerea întregului istoric de navigare

Pe computer, deschideți browserul Chrome. În colțul din dreapta sus, veți vedea trei puncte verticale. Faceți clic pe ele pentru a deschide meniul respectiv și selectați fila „Istoric” din opțiunile de acolo.

Cum sa stergeti istoricul browserului Stergeti istoricul navigarii in
Cum să accesați istoricul de navigare în Chrome

După ce faceți clic pe această opțiune, veți fi adus la un rezumat al istoricului de navigare recent. Dacă doriți doar să verificați, minunat.

1611592865 274 Cum sa stergeti istoricul browserului Stergeti istoricul navigarii in
Istoricul dvs. de navigare este pregătit pentru vizionare (sau ștergere).

Dacă doriți să o ștergeți, faceți clic pe fila „Ștergeți datele de navigare” din stânga. Veți fi condus la acest ecran (mai jos), unde aveți opțiunea de a șterge datele din ultima oră, 24 de ore, 7 zile, 4 săptămâni sau din toate timpurile. Alegeți intervalul de timp și categoriile pe care doriți să le ștergeți:

1611592865 409 Cum sa stergeti istoricul browserului Stergeti istoricul navigarii in
Faceți clic pe meniul derulant („Interval de timp”) pentru a alege intervalul dvs. de timp. Bifați și debifați casetele în funcție de nevoile dvs.

După cum puteți vedea din captura de ecran de mai sus, Chrome stochează nu numai istoricul dvs. de navigare, ci și cookie-urile de pe site-urile pe care le vizitați și fișierele memorate în cache.

După ce ștergeți aceste date, acestea nu vor apărea în istoricul dvs. Chrome nu va completa automat aceste site-uri pentru dvs. dacă începeți să le tastați în bara de adrese.

Ștergerea unei părți din istoricul dvs.

Ce se întâmplă dacă doriți doar să ștergeți câteva site-uri, dar doriți să păstrați restul? Și asta este posibil.

Deschideți Chrome, faceți clic pe aceste trei puncte verticale, alegeți „Istoric”. Același proces până acum. Acum, pe acea primă pagină a istoricului, în loc să faceți clic pe „Ștergeți datele de navigare” din stânga, trebuie doar să selectați / bifați casetele pentru ceea ce doriți să ștergeți:

1611592865 257 Cum sa stergeti istoricul browserului Stergeti istoricul navigarii in
Doar selectați site-urile pe care doriți să le ștergeți.

După ce ați selectat toate site-urile pe care doriți să le ștergeți, trebuie doar să faceți clic pe „Ștergeți” în colțul din dreapta sus. Doar aceste site-uri vor fi eliminate din istoricul dvs.

Cum să vă ștergeți istoricul în Firefox

Pentru a vă șterge istoricul în Firefox, procesul este destul de similar cu Chrome – butoanele arată doar puțin diferit.

Ștergerea întregului istoric de navigare

Deschideți browserul Firefox și faceți clic pe fila bibliotecă din partea dreaptă sus (pare a fi câteva cărți înclinate împreună):

1611592865 995 Cum sa stergeti istoricul browserului Stergeti istoricul navigarii in
După ce selectați „Istoric”, se va deschide o nouă fereastră în același loc.

Selectați fila „Istoric”, apoi opțiunea „Ștergeți istoricul recent” din meniul care îl va înlocui pe cel precedent.

Veți vedea această casetă pop-up:

1611592865 780 Cum sa stergeti istoricul browserului Stergeti istoricul navigarii in
Fii gata să ștergi totul!

Și veți observa că există o listă derulantă „Interval de timp pentru ștergere”. Vă puteți șterge istoricul din ultima oră, două ore, patru ore, astăzi sau din toate timpurile.

De asemenea, puteți selecta ce informații doriți să ștergeți, similar cu Chrome.

Acum, pregătește-te: dacă selectezi „Șterge acum” în partea dreaptă jos, îți va șterge tot istoricul, fără întrebări.

Ștergerea unei părți din istoricul dvs.

Dacă doriți să selectați ce biți să ștergeți, procesul este puțin diferit. Faceți clic pe aceeași filă de bibliotecă, selectați „Istoric” și apoi „Afișați tot istoricul” în partea de jos.

Această casetă va apărea:

1611592865 71 Cum sa stergeti istoricul browserului Stergeti istoricul navigarii in
Puteți selecta ce istoric doriți să vedeți (astăzi, ieri și așa mai departe) prin bara din stânga.

Apoi îți vei vedea istoricul. Dacă aveți doar câteva site-uri acolo, puteți doar să faceți clic Ctrl (sau să faceți clic dreapta) pe site-ul pe care doriți să îl ștergeți.

Când țineți apăsată tasta Ctrl și faceți clic pe site, va apărea un meniu. Doar selectați „uitați de acest site” din acel meniu și Firefox îl va șterge din istoricul dvs.

1611592865 37 Cum sa stergeti istoricul browserului Stergeti istoricul navigarii in
Ctrl + clic (sau clic dreapta) pentru a selecta un site. Pe rand.

Tot istoricul asociat site-ului respectiv (cookie-uri, cache, navigare și conectări etc.) va fi eliminat. Ura!

Cum să vă ștergeți istoricul în Safari

Nu în ultimul rând, să vedem cum să vă ștergeți istoricul în Safari.

Ștergerea întregului istoric de navigare

Din nou, procesul este destul de similar cu Chrome și Firefox. Dar în Safari, trebuie doar să faceți clic pe fila „Istoric” din partea de sus a meniului browserului. Din meniul derulant, selectați „Ștergeți istoricul”:

1611592865 951 Cum sa stergeti istoricul browserului Stergeti istoricul navigarii in
Ușor ca plăcintă – faceți clic pe fila „Istoric”, apoi pe „Ștergeți istoricul”.

Va apărea o casetă care vă va întreba dacă doriți să vă ștergeți tot istoricul (care include cache-urile etc.) și pentru ce interval de timp (ultima oră, astăzi, astăzi și ieri, toată istoria).

1611592865 441 Cum sa stergeti istoricul browserului Stergeti istoricul navigarii in
Opțiuni similare.

Selectați opțiunea potrivită și faceți clic pe „Ștergeți istoricul”. Boom, istoria s-a șters pentru acea perioadă de timp (sau din toate timpurile).

Ștergerea unei părți din istoricul dvs.

Din nou, este posibil să nu doriți să ștergeți totul. Doar un site. Total realizabil.

Faceți clic pe fila „Istoric” și selectați „Afișați tot istoricul” în partea de sus a meniului derulant. Toate site-urile pe care le-ați navigat vor fi listate pe zi.

Dacă doriți să alegeți un anumit site pe care să îl ștergeți, trebuie doar să faceți clic pe ctrl (sau să faceți clic dreapta) pe acel site și selectați „Ștergeți” din meniul derulant:

1611592865 942 Cum sa stergeti istoricul browserului Stergeti istoricul navigarii in
Similar cu Firefox – ctrl + clic sau clic dreapta pentru a selecta site-urile de șters.

Doar acel site va fi șters din istoricul dvs. de navigare.

Acum știți cum să vă ștergeți istoricul de navigare – total sau parțial – din unele dintre principalele browsere utilizate în prezent.