Cum să ștergeți Istoricul căutărilor vocale Google și să vă recâștigați confidențialitatea

Cum să ștergeți Istoricul căutărilor vocale Google și să vă recâștigați confidențialitatea
⏱️ 3 min read

Când utilizați oricare dintre aplicațiile sau serviciile Google, Google ține o evidență a activității dvs. pe serverele sale. Aceste informații sunt apoi utilizate pentru a oferi servicii și reclame personalizate, care sunt adaptate în mod specific intereselor dvs.

Dacă utilizați Căutarea vocală Google pe telefon pentru a căuta pe web sau pentru a vă controla telefonul, atunci nu este o surpriză faptul că înregistrările voastre sunt salvate și în serverul Google. Dacă nu vă simțiți confortabil cu Google salvându-vă vocea (sau căutările vocale), iată cum puteți șterge și dezactiva Căutarea vocală Google.

Ștergeți Istoricul căutărilor vocale Google

Google oferă un portal web unde poate fi văzută activitatea dvs. pe toate serviciile Google. Poti sa te duci la Pagina Activitate vocală și audio Google acolo și conectați-vă cu contul dvs. Google pentru a vedea toate căutările vocale salvate. Vă va arăta ora când ați efectuat căutarea vocală împreună cu un buton „Redare” de lângă acesta pentru a asculta vocea înregistrată. De asemenea, va afișa căutarea transcrisă dacă este disponibilă.

Dacă doriți să ștergeți anumite căutări, faceți clic pe pictograma din colțul din stânga al elementului pentru al selecta. Acum selectați toate elementele pe care doriți să le ștergeți și faceți clic pe „Coșul de gunoi” din partea de sus pentru a le șterge.

Șterge-Google-Voice-Search-Checkbox

Dacă nu doriți ca Google să vă salveze căutarea vocală, va trebui să ștergeți toate căutările. Faceți clic pe meniul cu trei puncte verticale din colțul din stânga sus și selectați „Ștergeți activitatea de” din meniu.

Ștergeți-Google-Voice-Search-Delete-Activity-by

În pagina următoare, faceți clic pe meniul derulant de sub butonul „Ștergeți după dată” și selectați „Tot timpul”. Acum faceți clic pe „Ștergeți” sub acesta și confirmați solicitarea de ștergere a tuturor datelor.

Șterge-Google-Voice-Search-Delete-all-search-data

Notă: după ce ștergeți aceste date, acestea vor scădea, de asemenea, precizia viitoarei dvs. căutări, deoarece Google nu va avea datele pentru a vă recunoaște accentul și pentru a îmbunătăți căutarea vocală.

Dezactivați Căutarea Google Voice

De asemenea, puteți opri Google să vă înregistreze căutarea vocală, dar acest lucru vă va împiedica să utilizați comanda „OK Google” pentru a începe căutarea vocală, iar precizia căutării nu se va îmbunătăți în timp. Pentru a dezactiva istoricul căutării vocale Google, faceți clic din nou pe meniul cu trei puncte verticale și selectați „Controlul activității”.

Ștergeți-Google-Voice-Search-Actvity-Controls

În pagina următoare derulați în jos până la secțiunea „Activitate vocală și audio” și faceți clic pe butonul albastru de comutare din partea dreaptă. Google va avertiza că acest lucru va afecta negativ experiența dvs. de căutare vocală și că dezactivarea acesteia nu va șterge datele anterioare deja colectate (pe care tocmai le-am șters mai sus). Confirmați avertismentul pentru a întrerupe această funcție.

Șterge-Google-Voice-Search-Disable-recording

Ștergeți-Google-Căutare vocală-Pauză

Puteți activa oricând această funcție din nou folosind aceleași instrucțiuni. Rețineți că puteți efectua în continuare căutare vocală prin intermediul aplicației, chiar dacă Google Voice este dezactivat.

Concluzie

Dacă nu vă simțiți confortabil cu Google care vă urmărește activitatea, oprirea Căutării Google Voice este un pas înainte. Mai mult, în pagina „Controlul activității” este posibil să fi observat că există și alte servicii în care puteți dezactiva urmărirea. Dacă sunteți interesat să faceți acest lucru, puteți dezactiva urmărirea și pentru serviciile respective, deși rețineți că acest lucru va opri experiența personalizată pentru care Google este cunoscut.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x