Cum să ștergeți o pagină în Word

Cum să ștergeți o pagină în Word
⏱️ 13 min read

Ștergerea unei pagini din orice document digital ar trebui să fie o sarcină simplă. Cu toate acestea, Microsoft Word nu are un buton de ștergere a paginii, așa că lucrurile nu sunt la fel de simple. Acest ghid vă va fi util dacă doriți să ștergeți prima, a doua, mijlocul, ultima sau o pagină goală în Microsoft Word. Să ne uităm la cum să ștergeți o pagină din Word pe un computer, dispozitiv mobil și web.

1. Folosind Delete sau Backspace

Aceasta este una dintre cele mai ușoare metode de a elimina o pagină din documentul Word. Navigați la pagina pe care doriți să o eliminați, apoi utilizați una dintre următoarele metode:

Eliminați pagina goală: dacă este o pagină goală, faceți clic în partea de jos a paginii și apăsați pe Backspace tasta (Windows) sau Șterge tasta (macOS) de mai multe ori până când pagina este eliminată și cursorul se deplasează la pagina de deasupra acesteia.

Eliminați pagina cu date: dacă pagina conține date, selectați manual conținutul paginii folosind mouse-ul, asigurându-vă că selectați pagina potrivită. apasă pe Șterge tasta de pe tastatură pentru a șterge datele creând o pagină goală, apoi apăsați Backspace (Windows) sau Șterge (macOS) pentru a elimina pagina goală.

Selectați pagina curentă și eliminați-o: dacă nu reușiți să selectați manual întreaga pagină, puteți utiliza funcția Go to pentru asta, așa cum se arată mai jos:

 1. Faceți clic oriunde în pagina pe care doriți să o eliminați.
 2. presa Ctrl + G în Windows și Opțiune + + G în macOS pentru a deschide fereastra pop-up „Găsiți și înlocuiți”.
 3. Tastați „pagină” în caseta „Introduceți numărul paginii” și faceți clic pe „Accesați” urmat de butonul „Închidere”.
 1. Când este selectat conținutul paginii, apăsați tasta Șterge pentru a elimina conținutul, apoi utilizați metoda descrisă mai sus pentru a șterge pagina goală.

De multe ori, utilizatorii nu pot șterge paginile goale din cauza spațiilor nedorite, a întreruperilor de pagină invizibile, a secțiunilor, a spațiilor albe, a paragrafului de sfârșit de pe ultima pagină etc. Acest lucru poate fi gestionat prin următoarele metode.

2. Ștergeți folosind panoul de navigare

 1. Faceți clic pe fila „Vizualizare” din bara de meniu și bifați caseta de lângă „Panoul de navigare”.
Panoul de navigare a paginii Word Delete
 1. Faceți clic pe fila „Pagini” pentru a vizualiza toate paginile prezente în documentul dvs., faceți clic pe miniatura paginii goale sub fila „Pagini”, apoi apăsați pe butonul Șterge tasta pentru a șterge pagina respectivă. Vă rugăm să rețineți că această metodă nu va funcționa pentru paginile cu date.
Word Delete Page Blank Navigation

3. Ștergeți spațiile goale și întreruperile de pagină

 1. Accesați pagina goală pe care doriți să o ștergeți.
 2. Faceți clic pe pictograma paragraf din bara de instrumente de formatare. Alternativ, țineți Ctrl + Schimb + 8 pe Windows sau Comanda + 8 pe macOS.
Pagina de ștergere a cuvintelor Afișează marcatori de paragraf
 1. Cu marcatorul de paragraf activat, faceți dublu clic pe pictograma paragraf de pe pagina goală pentru a-l selecta, apoi apăsați butonul Șterge sau Backspace butonul pentru a elimina pagina goală. Poate fi necesar să apăsați butoanele de mai multe ori.
Word Delete Page Delete Paragraph Markers

În mod similar, este posibil să vedeți pauzele de pagină sau de secțiune pe paginile goale. Selectați și eliminați-le pentru a șterge pagina.

Word Delete Page Ștergeți întreruperi de pagină
 1. Dezactivați marcatorii de paragraf repetând pasul 2.

Bacsis: pentru a găsi pauze de secțiune, activați „Modul Ciornă” din fila „Vizualizare”.

4. Modificați dimensiunea paragrafului final

Adesea, Word adaugă un paragraf final la ultima pagină a documentului fără niciun motiv. Nu este ușor de eliminat, deoarece este un element care nu poate fi șters. Trucul este să micșorezi dimensiunea paragrafului de la sfârșit, astfel încât să încapă pe pagina precedentă, eliminând automat ultima pagină. Urmați acești pași:

 1. presa Ctrl + Schimb + 8 (pe Windows) sau Comanda + 8 (pe macOS) pentru a activa marcajele de paragraf.
 2. Selectați marcajul de paragraf de pe ultima pagină. Poate fi necesar să faceți dublu clic pentru a-l selecta. Faceți dimensiunea fontului „01” în fereastra de formatare și apăsați pe introduce tasta pentru a muta paragraful la pagina precedentă, eliminând astfel ultima pagină. Ascundeți semnele de paragraf folosind comenzile rapide menționate la pasul 1.
Dimensiunea fontului paginii Word Delete

5. Utilizați marje personalizate

Dacă paragraful final nu trece la pagina anterioară folosind metoda descrisă mai sus, trebuie să ajustați dimensiunea marginii inferioare și să o micșorați. Acest lucru se va potrivi cu paragraful final de pe pagina precedentă, în timp ce eliminați ultima pagină.

 1. Accesați fila „Aspect” din documentul dvs.
Word Delete Fila Aspect pagină
 1. Faceți clic pe „Marje” urmat de „Marje personalizate”.
Word Delete Page Layout Margin
 1. Se va deschide fereastra de configurare a paginii. Păstrați valoarea marjei „de jos” ceva mic, cum ar fi 0,3, și apăsați tasta introduce cheie. Urmați acest lucru încercând metoda de mai sus.
Word Delete Page Layout Margină Mică

Bacsis: în fereastra de configurare a paginii, accesați fila „Aspect” și asigurați-vă că „Pagină nouă” este selectată în caseta derulantă „Început secțiune”.

6. Eliminați întreruperea paginii înainte

Dacă semnul de paragraf arată un marcator pătrat lângă el, va trebui să dezactivați opțiunea „Înainte de pagină” din setări.

 1. Activați marcajele de paragraf folosind Ctrl + Schimb + 8 pe Windows sau Comanda + 8 pe macOS.
 2. Faceți clic dreapta pe marcajul paragrafului și selectați opțiunea „Paragraf”.
Word Delete Pagina Paragraf
 1. Accesați fila „Linie și întreruperi de pagină” din partea de sus. Debifați caseta de lângă „Înainte de pauză de pagină” și faceți clic pe „OK”.
Word Delete Pagina Paragraf Linie

7. Convertiți în PDF

Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu funcționează pentru a elimina ultima pagină goală, ar trebui să o salvați ca document PDF. Această metodă va fi utilă în special în documente precum CV-urile.

 1. În documentul Word, accesați „Fișier -> Salvare ca” și alegeți locația pentru a salva PDF-ul.
 2. Când apare fereastra „Salvare ca”, selectați „PDF” din caseta derulantă „Salvare ca tip” și faceți clic pe butonul „Opțiuni”.
Word Delete Pagina Pdf Salvare
 1. În secțiunea „Interval de pagini”, faceți clic pe „Pagini(e)” și introduceți intervalul de pagini pe care doriți să îl păstrați în document. De exemplu, dacă pagina 10 a documentului este ultima pagină goală, tastați „1” în „De la” și „9” în „Către”. Apăsați „OK” urmat de „Salvare”.
Word Delete Page Pdf Save Range

Bacsis: citiți mai departe pentru a afla cum să convertiți un PDF într-un document Word.

8. Cum să ștergeți o pagină în Word pentru Web

Pentru a elimina o pagină din Word pentru Web, utilizați metoda PC 1 de mai sus, adică folosind Backspace cheie. Cu toate acestea, dacă nu puteți șterge pagina folosind acea metodă din cauza întreruperilor de secțiune sau de pagină, trebuie să o deschideți în aplicația desktop Word.

Pentru aceasta, faceți clic pe butonul „Editare” din documentul dvs. online și selectați „Deschideți în aplicația desktop”, apoi utilizați metodele descrise mai sus pentru a șterge o pagină.

Word Delete Pagina Online

9. Cum să ștergeți o pagină din Word pe Android și iPhone

În aplicațiile mobile Word, apăsați butonul Backspace tastați de mai multe ori pe paginile goale până când cursorul se deplasează la pagina anterioară. Aceasta va șterge pagina goală.

Dacă pagina dvs. conține conținut, trebuie să selectați conținutul și să-l ștergeți folosind instrumentul Cut. Pentru a face acest lucru, urmați acești pași:

 1. Apăsați lung pe ecran pentru a intra în modul de selecție. Veți găsi doi marcatori pe ecran. Folosiți-le pentru a selecta mai întâi conținutul pe care doriți să îl eliminați.
Word Delete Mobile Select
 1. Atingeți pictograma Cut (foarfece) din meniu. De obicei, aceasta ar trebui să șteargă și pagina.
Word Delete Mobile Select
 1. Dacă ați rămas cu o pagină goală, atingeți partea de jos a paginii, apoi utilizați Backspace sau Șterge tasta pentru a șterge pagina.

Nu puteți șterge paginile din Word?

Dacă nu puteți șterge pagini din Word sau dacă metodele par descurajante, utilizați următoarele două metode care funcționează pe toate platformele.

Ștergeți pagina folosind instrumente online

Puteți utiliza un instrument online precum Aspose pentru a elimina paginile goale din documentele Word. Deschis acest link într-un browser și adăugați fișierul Word. Menționați paginile de eliminat în caseta disponibilă și faceți clic pe „Eliminați paginile”.

Instrumente online de ștergere a paginii Word

Creați un document nou

Dacă aveți mai puține pagini în documentul Word, ar trebui să creați un document nou care să nu conțină pagini goale sau nedorite. Pentru aceasta, copiați manual conținutul din fiecare pagină în noul document Word fără a copia paginile goale sau nedorite.

întrebări frecvente

1. Cum pot recupera o pagină Word ștearsă?

Dacă ați șters din greșeală pagina greșită, utilizați Ctrl + Z pe Windows și Comanda + Z pe macOS pentru a recupera pagina ștearsă.

2. Cum pot șterge mai multe pagini din Word?

Selectați paginile necesare din document și faceți clic pe Șterge tasta, urmată de tasta Backspace tasta pentru a șterge pagina goală.

În timp ce eliminați conținut, aflați cum să ștergeți imaginile din Word. De asemenea, poate doriți să aflați cum să convertiți Google Docs în Word și invers.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x