Cum să ștergeți o sucursală Git locală și la distanță

Cum să ștergeți o sucursală Git locală și la distanță
⏱️ 4 min read

Utilizarea Git este aproape o condiție prealabilă pentru mulți dezvoltatori. Aceasta este din câteva motive. Cel mai important beneficiu este că puteți înregistra fiecare modificare făcută în cadrul unui proiect – aproape fără să vă gândiți. Cu toate acestea, atunci când creierul vă ajunge din urmă, poate însemna că doriți să ștergeți o ramură Git locală și la distanță. Acest lucru este de înțeles, dar procesul poate să nu fie.

Ca atare, această postare vă va arăta cum să ștergeți o ramură Git locală și la distanță. Înainte de a ajunge la asta, să analizăm modul în care funcționează Git pe o bază largă.

Un manual rapid pe Git

Înainte de a intra în cea mai mare parte a articolului, haideți să vă oferim mai întâi o prezentare rapidă a Git. Aceasta este o modalitate de a înregistra activitatea în cadrul unui proiect de dezvoltare. Seamănă cu funcționalitatea de revizuire găsită în Google Docs și alte programe software.

Ierarhia unui „depozit” Git poate fi rezumată în câteva puncte:

  • Există o „pistă” principală pentru versiunea definitivă a proiectului dumneavoastră. Acest lucru a fost numit maestru prin tradiție, deși convenția de numire începe să se schimbe în principal sau trunchi.
  • Fiecare repo poate avea mai multe „sucursale”. Acestea sunt copii ale portbagajului și permit dezvoltatorilor să lucreze în același timp pe versiuni cu sandbox ale proiectului.
  • „Împingeți” și „comiteți” modificările proiectului către filiala dvs.
  • Această ramură este apoi îmbinată cu trunchiul pentru a rezulta într-un nou trunchi definitiv.

În ansamblu, Git este minunat atunci când doriți să respectați aceste principii. Chiar și așa, atunci când doriți să ștergeți o ramură, aceasta poate provoca dureri de cap.

Cum să ștergeți o sucursală Git locală și la distanță

Primul pas pentru a șterge un sucursală Git locală și la distanță este să înțelegeți structura comenzii pe care o veți folosi:

Odată ce înțelegeți această structură, o puteți adapta la nevoile dumneavoastră. Pentru început, să ne uităm la o sucursală locală. Aceasta presupune că utilizați linia de comandă și că aveți un Git repo cu care să lucrați.

Pentru a șterge o sucursală locală, veți utiliza fișierul git branch comanda, -d modificator și numele sucursalei. În exemplul nostru, îl folosim oldbranch, dar al tău va fi specific proiectului tău. Punând-o împreună, obținem următoarele:

Aceasta îi spune lui Git să șteargă ramura numită din repo-ul local. În ciuda acestui fapt, este posibil ca Git să nu vă permită să ștergeți o sucursală. Acest lucru se datorează faptului că va conține confirmări care nu au fost încă îmbinate cu alte sucursale locale. Ar putea fi, de asemenea, pentru că nu ați „împins” sucursala la o repo la distanță.

Pentru a contracara acest lucru, utilizați -D mai degrabă ca modificator decât -d.

Pentru ramuri la distanță, veți utiliza fișierul git push comanda. Revenind la scheletul nostru, veți avea nevoie și de un nume la distanță. Acest lucru este adesea origin prin convenție, deși consultați-vă cu șeful echipei dacă nu sunteți sigur. Pentru a pune totul împreună, veți obține următoarele:

În funcție de versiunea de Git pe care o utilizați, poate fi necesar să modificați ordinea comenzii complete:

Din nou, scrierea cu majuscule a modificatorului va șterge ramura indiferent, în timp ce veți primi adesea o cerere de confirmare pentru modificatorii cu litere mici.

Încheierea

În general, Git este un limbaj puternic, un instrument și un ajutor pentru dezvoltare. Chiar și așa, este minunat atunci când adăugați lucruri la o repo Git, dar nu atât de grozav când eliminați lucruri. Ștergerea unei ramuri Git locale și la distanță este un caz de învățare a structurii de comandă. Odată ce ai în jos, ești bine să pleci. Dacă explorați utilizarea Git pentru proiectul dvs., aflați cum să începeți cu Git și Github.

Legate de:

  • Cum se adaugă capturi de ecran și animație la solicitările de extragere GitHub
  • Cum să începeți cu GitHub Project Management
  • 5 dintre cei mai buni clienți grafici Git pentru Mac

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...

Font Resize
Contrast