Cum să ștergeți punctele vechi de restaurare a sistemului în Windows

Cum să ștergeți punctele vechi de restaurare a sistemului în Windows
⏱️ 3 min read

Dacă folosiți bine funcția de restaurare a sistemului în Windows, atunci vă dați seama că toate punctele de restaurare ocupă mult spațiu de stocare pe hard disk. Lucrul bun este că puteți șterge cu ușurință punctele de restaurare a sistemului, după cum este necesar, pentru a câștiga din nou spațiul pierdut.

Ștergeți toate punctele vechi de restaurare a sistemului dintr-o dată

Windows oferă o opțiune pentru a șterge rapid toate punctele de restaurare, cu excepția celor recente. Cu toate acestea, această opțiune este îngropată adânc și este posibil să nu o găsiți decât dacă știți unde să căutați.

Pentru a șterge toate punctele de restaurare vechi, căutați „Curățare disc” în meniul Start și deschideți-l.

Acțiunea de mai sus va deschide utilitarul Curățare disc. Selectați „Principal (C :)” din meniul derulant și faceți clic pe butonul „OK”.

win-delete-system-restore-points-select-drive

Faceți clic pe butonul „Curățați fișierele de sistem”. Deoarece punctele de restaurare sunt fișiere de sistem, nu le puteți vedea decât dacă alegeți să curățați fișierele de sistem.

win-delete-system-restore-points-select-cleanup-system-files

Această acțiune va redeschide expertul de curățare. Selectați unitatea C și faceți clic pe butonul „OK”.

win-delete-system-restore-points-select-drive-2

Veți vedea o nouă filă „Mai multe opțiuni” în fereastră. Navigați la noua filă și faceți clic pe butonul „Curățare” din secțiunea „Restaurare sistem și copii umbre”.

win-delete-system-restore-points-select-more-options-tab

În fereastra de confirmare, faceți clic pe butonul „Ștergeți”. De îndată ce o faceți, Windows va șterge toate punctele de restaurare vechi păstrând în același timp cele recente.

win-delete-system-restore-points-confirm-restore-point-stergere

Ștergeți punctele de restaurare de sistem vechi individual

Dacă preferați să alegeți ce puncte de restaurare să ștergeți, puteți face și asta. Deoarece Windows nu are nicio opțiune specifică pentru a șterge punctele de restaurare individuale, vom folosi un instrument gratuit și ușor de la o terță parte numit System Restore Explorer. Descărcați-l și instalați-l ca orice alt software.

După instalare, lansați-l căutându-l în meniul Start. De îndată ce îl lansați, veți vedea toate punctele de restaurare. În mod implicit, software-ul va ascunde punctele de restaurare create în ultimele cinci zile. Dacă doriți să le vedeți, debifați caseta de selectare „Ascundeți punctele de restaurare create în ultimele 5 zile”.

win-delete-system-restore-points-unhide-recent-restore-points

Partea bună a acestui software este că puteți monta punctele de restaurare și puteți vedea ce conține. Este foarte util dacă doriți să recuperați fișiere sau foldere. Pentru a monta un punct de restaurare, selectați-l din listă și faceți clic pe butonul „Mount”.

win-delete-system-restore-points-mount-restore-point

Acțiunea de mai sus va monta punctul de restaurare și îl va deschide în File Explorer. O puteți explora ca orice altă unitate sau folder.

win-delete-system-restore-points-montat-restaurare-punct

Odată ce ați terminat, faceți clic pe butonul „Demontare” pentru a demonta punctul de restaurare montat.

win-delete-system-restore-points-unmount-restore-point

Pentru a șterge un punct de restaurare, pur și simplu selectați-l din listă și faceți clic pe butonul „Ștergeți”.

win-delete-system-restore-points-delete-restore-point

Faceți clic pe butonul „Da” din fereastra de confirmare și ați terminat.

win-delete-system-restore-points-confirm-stergere-2

După cum puteți vedea din imaginea de mai jos, ștergerea unui punct de restaurare eliberat în jur de 5 GB spațiu.

win-delete-system-restore-points-space-economie

Alternativ, dacă utilizați CCleaner, atunci nu trebuie să instalați niciun alt software. Deschideți CCleaner cu drepturi de administrator și navigați la „Instrumente -> Restaurare sistem”. Aici puteți selecta și șterge orice punct de restaurare individual, după cum este necesar. Cu toate acestea, veți pierde caracteristica „Mount” furnizată de System Restore Explorer.

Nu comentează mai jos, împărtășind gândurile și experiențele tale despre utilizarea metodelor de mai sus pentru a șterge punctele de restaurare vechi din Windows.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x