Cum să ștergeți și să eliminați o partiție de pe Mac

Cum să ștergeți și să eliminați o partiție de pe Mac
⏱️ 3 min read

OS X vă permite să creați un număr de partiții pe Mac, astfel încât fiecare partiție să poată avea propriul sistem de operare sau orice doriți să stocați acolo. Funcția vă permite să instalați o altă versiune a OS X și puteți instala Windows pe Mac-ul dvs. în acea partiție separată.

Dacă ați creat o partiție pe Mac, din orice motiv, dar aceasta nu mai este utilizată, o puteți scoate de pe Mac pentru a recupera spațiul de memorie pe care îl folosește în prezent. Este o idee foarte bună să eliberați spațiu de memorie care este utilizat pentru o partiție pe care nu o utilizați pe mașină.

V-am arătat mai devreme cum să creați o nouă partiție în Mac. În acest articol vă vom arăta cum să ștergeți și apoi să ștergeți o partiție de pe Mac.

Notă: aceasta ar trebui să șteargă toate datele stocate pe partiție, așa că vă rugăm să faceți o copie de rezervă a tuturor fișierelor importante înainte de a continua.

Ștergerea unei partiții pe un Mac

Utilitarul de disc încorporat vă va ajuta în acest sens

1. Lansați aplicația Disk Utility pe Mac.

2. Când se lansează aplicația, veți vedea toate partițiile pe care le-ați creat până acum în panoul din stânga. Trebuie să selectați partiția pe care doriți să o ștergeți făcând clic pe ea.

După ce ați selectat o partiție făcând clic pe ea, faceți clic pe butonul „Șterge” din partea de sus pentru a șterge partiția.

3. Următorul ecran ar trebui să vă ceară să introduceți un nume pentru partiție și formatul pe care ar trebui să îl utilizeze ca sistem de fișiere. Trebuie doar să faceți clic aici pe butonul „Ștergeți”.

macpartition-confirm

4. OS X ar trebui să înceapă să șteargă partiția și, după ce ați terminat, veți vedea următorul mesaj care spune că partiția a fost ștearsă cu succes. Faceți clic pe butonul „Terminat” pentru a continua.

macpartition-done

Partiția pe care ați dorit să o eliminați a fost ștearsă cu succes. Următorul este modul în care îl puteți elimina de pe Mac.

Eliminarea unei partiții pe un Mac

Din nou, veți folosi aplicația Disk Utility.

1. Lansați Disk Utility.

2. Selectați hard diskul principal din panoul din stânga făcând clic pe el. Asigurați-vă că selectați unitatea de disc reală și nu partițiile sale. Hard disk-ul se numește de obicei „Macintosh HD” sau „Fusion Drive”.

După selectarea hard diskului, faceți clic pe opțiunea „Partiție” din partea de sus.

macpartition-partiție

3. Veți vedea un grafic care arată toate partițiile și cantitatea de spațiu de memorie pe care au ocupat-o. Faceți clic pe partiția pe care doriți să o eliminați în grafic, apoi faceți clic pe semnul „-” (minus) din panou pentru a elimina partiția.

macpartition-remove

4. Faceți clic pe „Aplicați”.

macpartition-apply

5. OS X ar trebui să creeze unitatea dvs. de disc principală și, după ce faceți acest lucru, faceți clic pe butonul „Terminat” pentru a continua.

Macpartition-eliminat

Concluzie

Dacă aveți o partiție pe Mac pe care nu o mai folosiți, vă recomandăm să o eliminați pentru a recupera spațiul de memorie. Ghidul de mai sus vă ajută să faceți exact acest lucru.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x