Cum să ștergi o fotografie dintr-o postare sau povești din carusel pe Instagram

Cum să ștergi o fotografie dintr-o postare sau povești din carusel pe Instagram
⌛ Reading Time: 5 minutes

Anterior, dacă doreai să ștergi o fotografie dintr-o postare carusel pe Instagram, trebuia să reîncarci întreaga postare. Din fericire, nu mai trebuie să faceți acest lucru, deoarece Instagram a introdus o funcție nativă pentru a șterge o fotografie din mai multe de pe Instagram. Acest articol va analiza cum să faceți asta, precum și cum să eliminați fotografiile fără a le șterge de pe Instagram.

Cum să ștergi o fotografie dintr-o postare în carusel pe Instagram

Pentru a elimina o fotografie nedorită dintr-o postare Instagram cu mai multe imagini, urmați acești pași:

  1. Deschideți postarea cu mai multe imagini sau carusel care include acea fotografie nedorită.
  2. Atingeți pictograma cu trei puncte din partea de sus și selectați „Editați” din meniu. Nu apăsați pe opțiunea „Șterge”, deoarece aceasta va șterge întreaga postare.
  1. Derulați în jurul imaginii care se afișează și găsiți pictograma Coș de gunoi în colțul de sus. Dacă îl găsiți, aveți caracteristica.
  2. Accesați fotografia pe care doriți să o ștergeți și atingeți pictograma Coș de gunoi. Va apărea fereastra pop-up de confirmare „Ștergeți media”. Atingeți „Ștergeți”.
Instagram Șterge fotografia One Multiple
  1. Fotografia ștearsă va fi dusă în folderul „Șters recent” unde va rămâne timp de 30 de zile înainte de a fi ștearsă definitiv. În următoarele 30 de zile, puteți fie să recuperați fotografia (așa cum se arată mai jos) și să o trimiteți înapoi în carusel, fie să o ștergeți definitiv.
  2. În mod similar, ștergeți alte imagini din carusel.
  3. Atingeți butonul „Terminat” pentru a salva modificările.
Instagram Șterge fotografia One Multiple Save

Notă: această caracteristică este disponibilă în prezent în aplicația Instagram iOS numai cu suport pentru Android în curând.

Cum să editați fotografii într-o postare în carusel

Pe lângă ștergerea fotografiilor, puteți eticheta persoane, edita text alternativ și puteți adăuga locații la fotografiile individuale. Cu toate acestea, nu puteți adăuga filtre sau modifica poziția fotografiilor dintr-un carusel după ce le-ați publicat.

  1. Atingeți pictograma cu trei puncte de pe postare și selectați „Editați” din meniu.
  2. Pe fotografia pe care doriți să o editați, atingeți opțiunea pe care doriți să o editați: „Etichetează persoane”, „Editează text alternativ” sau „Adaugă locație”. De asemenea, puteți modifica titlul întregii postări.
Instagram Ștergeți Editați fotografia

Cum să ștergi o fotografie din poveștile Instagram

Instagram Stories facilitează ștergerea unei fotografii. Deoarece fiecare poveste acționează ca o entitate independentă, puteți elimina oricare dintre ele dacă ați adăugat mai multe fotografii sau videoclipuri împreună.

Deschideți povestea pe care doriți să o ștergeți. Atingeți pictograma cu trei puncte și selectați „Ștergeți” din meniu.

Instagram Șterge povestea foto

Similar postării, povestea ștearsă va fi dusă la secțiunea „Fotografii șterse recent”. Cu toate acestea, deoarece durata de viață a poveștilor este de numai 24 de ore, o puteți recupera doar în acest interval de timp. După aceea, povestea va fi ștearsă definitiv.

Cum să recuperați fotografiile șterse din postări și povești

În cazul în care ați eliminat din greșeală fotografia/video-ul greșit sau ați șters întreaga postare, o puteți recupera cu ușurință. Urmați acești pași:

  1. Deschideți aplicația Instagram și accesați ecranul de profil.
  2. Atinge pictograma cu trei bare din partea de sus și selectează „Setări”.
  3. Accesați „Cont → Șters recent”.
  4. Veți găsi aici toate pozele șterse recent. Deschideți cel pe care doriți să îl restaurați.
Instagram Delete Photo Restore
  1. Apăsați pictograma cu trei puncte și selectați „Restaurare”.
Instagram Delete Photo Restore Recent

Fotografia ștearsă va apărea în locația inițială.

Cum să eliminați fotografiile fără a le șterge de pe Instagram

Dacă nu aveți funcția de a șterge o fotografie din mai multe postări sau doriți să ascundeți fotografii fără a le șterge, Instagram vă permite să arhivați postarea. Vă rugăm să rețineți că puteți arhiva întreaga postare și nu fotografii individuale. Pentru cei care nu cunosc, arhivarea unei postări o va ascunde din vizualizarea profilului.

Pentru a arhiva o postare, urmați acești pași:

  1. Deschide postarea pe care vrei să o arhivezi.
  2. Atingeți pictograma cu trei puncte din partea de sus și selectați „Arhivare” din opțiuni.
Instagram Șterge arhiva foto

Postarea va fi dusă la secțiunea „Arhivată” și nu o vei găsi în profilul tău.

Pentru a dezarhiva o postare:

  1. Accesați ecranul de profil și atingeți pictograma cu trei bare. Alegeți „Arhivă”.
Instagram Șterge secțiunea Arhivă foto
  1. Atingeți opțiunea „Arhiva poveștilor” din partea de sus și selectați „Arhiva postărilor”. Veți vedea postările arhivate.
  2. Deschideți postarea pe care doriți să o trimiteți înapoi la profilul dvs. atingând pictograma cu trei puncte și selectând „Afișați pe profil”.
Instagram Șterge fotografia Dezarhivare

Citiți mai departe pentru a afla cum să adăugați linkuri la poveștile Instagram, aflați ce înseamnă diferite simboluri în mesajele Instagram.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.