Cum să știți dacă iMac 2021 este potrivit pentru dvs.

Cum să știți dacă iMac 2021 este potrivit pentru dvs.
⌛ Reading Time: 5 minutes

Este colorat, subțire și plin de putere, exact ceea ce vă așteptați de la cel mai nou computer iMac de la Apple. De asemenea, vine cu cel mai eficient și mai puternic cip. Deoarece iMac de 21,5 inci nu mai este disponibil, întrebarea devine dacă obțineți cel mai nou iMac sau actualizarea de 27 de inci din 2020. Merită acesta din urmă costul suplimentar? Să ne uităm de ce un model poate fi alegerea cea mai bună pentru dvs.

Afişa

Una dintre cele mai imediate diferențe între iMac 2021 și Mac de 27 de inci 2020 este dimensiunea afișajului. Odată cu dispariția modelului de 21,5 inci, ambele opțiuni vă vor oferi un impuls în domeniul imobiliar pe ecran. La 24 inci, iMac 2021 vine cu 4480 x 2520 pixeli și o rezoluție frumoasă. Cu toate acestea, nu există suport pentru un afișaj de 5K. IMac de 27 de inci are un ecran de 5120 x 2880, deci 5K este standard.

Mărimea ecranului deoparte, afișajele sunt destul de asemănătoare, cu culori, luminozitate și claritate, toate la fel. Întrebarea este dacă aveți nevoie sau nu de calitate 5K. Pentru majoritatea oamenilor, 5K este încă o anomalie și nu vor cunoaște diferența. Dacă aveți absolut nevoie de calitate 5K, atunci Mac-ul de 27 de inci din 2020 este cel pentru dvs.

Performanţă

În comparație cu iMac de 21,5 inci, unele rapoarte spun că cipul M1 din iMac 2021 este cu peste 50% mai repede. Aceasta este o îmbunătățire semnificativă. Totul, de la încărcarea aplicațiilor, rularea mai multor aplicații și chiar redarea video se va simți mai repede. Jocurile în special vor fi, de asemenea, mai rapide și aveți posibilitatea de a utiliza anumite aplicații pentru iOS / iPad OS pe M1 iMac.

2021 Imac Comparație 2020 Performanță

Lucrurile sunt puțin mai tulburi când te uiți la iMac-ul de 27 ”din 2020. Acesta din urmă oferă în continuare performanțe multi-core mai puternice, ceea ce face ca decizia să fie puțin mai dificilă în funcție de nevoile dumneavoastră. Dacă puterea este cea mai mare nevoie a dvs. și efectuați sarcini care necesită codificare sau redare pentru producția de conținut / media, iMac de 27 ”este în continuare cel mai bun pariu. Pentru toți ceilalți, cu excepția cazului în care aveți absolut nevoie de trei centimetri suplimentari de proprietăți imobiliare pe ecran, cipul M1 are un avantaj extraordinar.

Porturi

2021 Comparația Imac 2020 Porturi 1

IMac de 27 de inci este cea mai bună opțiune dacă aveți nevoie de o varietate de porturi, inclusiv USB-A, card SD, Thunderbolt, etc. la o oarecare confuzie cu noii cumpărători. Oricine își folosește frecvent iMac-ul pentru a încărca iPhone sau iPad (modele non-Pro și mai vechi) s-ar putea să nu poată face acest lucru.

În cele din urmă, iMac de 27 de inci este calea de urmat dacă compatibilitatea porturilor se află în partea de sus a listei dvs. obligatorii. Acestea fiind spuse, dacă aveți nevoie de mai multe porturi pe iMac 2021, ridicând un hub online este ușor și relativ ieftin. Având în vedere diferența de cost între cele două dimensiuni, adăugarea unui hub de porturi suplimentare poate fi mult, mult mai puțin costisitoare decât săriți la iMac de 27 de inci.

Accesorii

În afară de achiziționarea culorilor iMac din 2021 cu tastatura, cel mai recent model are și Touch ID. Acel nivel suplimentar de securitate care nu este disponibil în prezent în tastatura Magic 2020 implicită oferă un mare avantaj de securitate. Nu este nevoie să introduceți o parolă în mod constant, ci doar să utilizați în schimb amprenta dvs. poate ajuta la prevenirea utilizării iMac de către oricine fără permisiunea dvs. Este mult mai ușor să te uiți peste umăr și să memorezi o parolă decât să falsifici o amprentă.

Tastatură 2021 Imac Comparison 2020

Este demn de remarcat faptul că iMac 2021 de bază nu vine cu tastatura Touch ID. În schimb, trebuie să săriți la nivelul mediu pentru a-l primi ca parte a pachetului. Alternativ, cumpărătorii de modele de bază din 2021 pot cheltui mai mult cu 50 USD și îl pot comanda ca accesoriu separat. De asemenea, veți obține Magic Mouse și Magic Trackpad în aceeași culoare răspândită ca noul iMac, ceea ce îl face și mai atractiv. Dacă alegeți iMac 2021 special pentru gama sa de culori, acest lucru vă ajută doar să vă solidificați, aceasta este achiziția potrivită pentru dvs.

Personalizare

Cu cel mai nou iMac 2021, ceea ce vedeți este ceea ce obțineți. După achiziție, nu mai există nicio ocazie de a adăuga mai multă memorie RAM. Acesta este unul dintre motivele pentru care milioane adoră iMac-ul de 27 de inci. Posibilitatea de a adăuga memorie RAM la luni sau ani de la cumpărare este o opțiune care nu poate fi exagerată.

2021 Imac Comparație 2020 Personalizare

Noul design (incredibil) subțire al iMac 2021 nu permite acest nivel de personalizare, așa că trebuie să vă asigurați că achiziția inițială este exact ceea ce aveți nevoie atât acum, cât și în viitor. Când vă întrebați dacă iMac 2021 este potrivit pentru dvs., trebuie să vă gândiți dacă 16 GB RAM și 2 TB stocare sunt suficiente pentru toate nevoile dvs. Aceste opțiuni maxime se compară cu 128 GB RAM disponibile și 8 TB stocare în iMac de 27 inch. Da, vă va costa mult, mult mai mult, dar în funcție de nevoile dvs., poate merita costul.

Culori

2021 Imac Comparație 2020 Culori

Gama de culori disponibile pe iMac 2021 nu trebuie subestimată. Apple a revenit la viitor de la generațiile anterioare iMac și a introdus un curcubeu care are ceva pentru toată lumea. Pentru unii, un computer care nu este gri se poate simți incomod într-un birou de acasă, dar realitatea este că aceste culori sunt distractive și arată minunat în orice mediu. Vrei ceva cu oarecare personalitate sau griul standard Apple?

Gânduri finale

Cu toate opțiunile de luat în considerare, este dificil să știți care iMac este potrivit pentru dvs. Pentru majoritatea oamenilor, iMac 2021 este un computer mai mult decât suficient și atât opțiunile de bază, cât și cele de top sunt încă mai puțin costisitoare decât iMac-ul de 27 de inci din 2020. Faptul că puteți personaliza atât de mult este probabil cel mai mare factor pe care trebuie să-l ia în considerare majoritatea utilizatorilor, în timp ce utilizatorul mediu ar trebui să se concentreze mai mult pe preț și să aibă un computer rezistent la viitor. Adăugarea cipului M1 garantează, însă, că Apple va sprijini acest computer până în viitor.

Legate de:

  • Cele mai bune sfaturi pentru Mac pentru a lucra de acasă
  • Cum se personalizează macOS Big Sur
  • Cum să remediați computerul dvs. Frozen

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.