Lipsa motivației este o problemă banală și supărătoare care afectează aproape toată lumea.

Uneori simți că viața este lipsită de sens sau te deprimi și simți doar că nu mergi nicăieri.

Acest sentiment general al disparității se întâmplă din când în când oamenilor și este foarte frecvent într-o lume care se mișcă foarte repede.

Natura umană este o fuziune complexă de caracteristici distincte și noi, ca oameni, tindem să cădem în disperare și deznădejde atunci când simțim că nu facem niciun progres.

Dacă doriți să motivați sau să inspirați pe cineva, faceți-i să simtă că progresează.

Uită-te la MMORPG-uri, de exemplu. Aceste jocuri pot deveni captivante, deoarece progresezi, câștigi un nivel, iar personajul tău este pregătit și mai bun la ceea ce face.

În fiecare zi pe care o jucați, faceți întotdeauna un fel de progres, chiar dacă este puțin. Vă îndreptați spre nivelul următor.

Acesta este unul dintre motivele pentru care au succes (World of Warcraft Mai ales).

Deci, cum poți rămâne motivat?

Pași simpli către auto-motivație continuă

Indiferent de ceea ce se întâmplă în viața ta, ai întotdeauna un lucru cu care mergi înainte, așa că te simți bine în legătură cu asta și cu tine însuți.

Poate fi extraordinar dacă poți avea mai multe astfel de lucruri, dar este mai înțelept să ai un singur element de bază pe care progresezi.

O puteți schimba mai târziu, desigur, dar este important să nu vă împărțiți atenția între alte câteva eforturi.

Iată un exemplu:

Dacă dorești învățați JavaScript, faceți din acest lucru prioritatea dvs. numărul unu. În fiecare zi trebuie să citiți câteva pagini din cartea dvs. JavaScript preferată sau să lucrați atât la proiecte personale, fie la sursă deschisă, care se bazează pe JavaScript.

Lucrurile nu merg întotdeauna așa cum am planificat, dar indiferent de ce se întâmplă, trebuie să faci progrese constante în fiecare zi.

Câteva zile te vei trezi pentru a nu putea scrie cod sau a fi blocat într-un capitol dintr-o carte. Dar nu vă faceți griji. Aceste lucruri se întâmplă tuturor și există alte modalități de a compensa lipsa de practică.

Citirea unui articol legat de JavaScript poate fi uneori un lucru de așteptat cu nerăbdare pentru a fi la curent cu procesul dvs. de învățare și a vă menține motivația.

Dacă ochii tăi obosesc, poți trece oricând la alte metode de învățare. Ascultarea podcasturilor legate de JavaScript este una dintre ele.

Pe scurt, există întotdeauna ceva ce puteți face pentru a progresa în ceea ce doriți să faceți.

Gandeste-te la asta.

Fiecare pagină pe care o citești, fiecare podcast pe care îl ascultați, fiecare linie de cod scrisă este un pas înainte, fiecare plată ipotecară pe care o plătiți, este ceva ce ar trebui să așteptați cu nerăbdare. Este un progres.

Cu cât găsești mai multe din aceste lucruri în viața ta, cu atât vei dispărea mai puțin disperată.

Vei fi mai plin de speranță pentru că faci progrese, ajungi undeva.

O poți face!

M-am alăturat recent Antrenor de codificare ca mentor. Puteți să mă contactați și să mă întrebați orice despre programare sau dacă vreți doar să vorbiți despre cele mai noi tehnologii.