de Rick West

Cum să te scoti din rutina tutorialului de codare

Cum sa te scoti din rutina tutorialului de codare

Am fost cu toții acolo. Învățarea codificării, finalizarea tutorialului după tutorial, dar nicăieri. Apoi începe să se îndoiască de sine. „Este prea greu”. Sau „poate că codificarea nu este pentru mine”. Sunt sigur că știi sentimentul.

Am experimentat chiar eu aceeași problemă recent. Sunt un dezvoltator PHP PHP destul de încrezător, dar am decis că vreau să aflu puțin mai multe despre Python – în special Django.

Am căutat online și am găsit ceea ce părea tutorialul perfect. Suficient de complex pentru a fi provocator, dar suficient de simplu pentru a nu copleși.

Fiind un tutorial bazat pe proiecte, mi-a plăcut aspectul proiectului final. M-am gândit că ar fi un alt lucru interesant de adăugat portofoliului meu în continuă creștere.

La 80% din acest tutorial, am avut brusc o vreme de îndoială de sine. Urmărisem videoclipurile și retipam manual tot codul. Am avut un proiect îngrijit pe care aș putea să-l arăt oamenilor. Deci, de ce am simțit că nu sunt mai bine decât atunci când am început?

După câteva săptămâni în care mi-am petrecut serile lucrând printr-un tutorial, am avut un proiect finit. Chiar și atunci, încă nu am simțit că am abilitățile de a replica singur acest proiect fără îndrumare. Deci aș putea să-l folosesc cu adevărat în portofoliul meu?

A fost chiar atât de impresionant să ai un proiect de portofoliu care să arate și să funcționeze identic cu cel al celorlalți? Și care avea un cod identic cu codul de pe profilul GitHub al instructorului?

Îmi prezentasem cu adevărat alte abilități decât capacitatea mea de a urma instrucțiuni pas cu pas?

Vedeți, urmarea tutorialelor este grozavă. Veți fi expus la noi abilități. Dar doar urmând tutoriale, nu înveți niciuna dintre celelalte abilități care sunt necesare pentru a fi un dezvoltator junior de succes. Vorbesc despre:

  • planificarea și organizarea unui proiect
  • știind ce instrumente sunt cele mai bune pentru o anumită nevoie de afaceri
  • cercetând soluții la propriile probleme
  • depășirea problemelor care apar inevitabil în timpul dezvoltării

Tutorialele sunt o modalitate bună de a lovi terenul.

Pentru a pune lucrurile în context, sunt un fost instalator de 29 de ani care lucrează acum ca dezvoltator junior pentru o companie de software. Am decis o schimbare de carieră în urmă cu aproximativ 12 luni.

La fel ca majoritatea programatorilor noi, am început să finalizez cursurile obișnuite înainte de a trece la tutoriale mai avansate. Principalul meu accent a fost să învăț PHP (acesta era singurul limbaj de care auzisem cu adevărat când am început.) În curând m-am familiarizat cu sintaxa și utilizarea sa de bază.

Avans rapid 9 luni. Am finalizat suficiente tutoriale, am avut suficientă înțelegere și suficientă motivație pentru a convinge o companie locală de software să-mi ofere o oportunitate. (Puteți citi mai multe despre modul în care l – am convins pe un angajator riscați-mă și plătiți-mă pentru a învăța să codez aici.)

La sfârșitul zilei, ceea ce m-a ajutat să ies în evidență ca candidat și să obțin un loc de muncă după un timp atât de scurt a fost abilitatea mea de a arăta exemple reale de proiecte pe care le-am construit în lumea reală. Și când spun proiecte, mă refer la proiectele mele PROPRII … nu doar lucruri pe care le copiasem / lipisem în urma lor împreună cu un tutorial.

Tutorialele vă vor ajuta doar până acum. Apoi, trebuie să începeți proiectele de construcție.

How to Go From Hobbyist to Professional Developer

Nu mă înțelegeți greșit – tutorialele sunt grozave. Mai ales pentru începătorii care învață fundamentele. Desigur, calitatea tutorialelor și nivelul de explicație vor diferi foarte mult. Dar parcurgerea tutorialului după tutorial nu te va transforma singur în expert.

Trebuie să-ți construiești propriile proiecte. Odată ce ați înțeles sintaxa și implementarea de bază a limbii alese, atunci trebuie să începeți să construiți lucruri pe cont propriu. Gata cu mâna.

Când le spun oamenilor acest lucru, un răspuns comun este: „Ce construiesc? Nu am idei. ”

Ei bine, nimeni nu se așteaptă să construiești următorul lucru mare. Și probabil că nu aveți abilitățile necesare pentru a face acest lucru, chiar dacă ați avut ideea.

Iată o listă cu aproximativ 500 de proiecte pe care le puteți construi, cu exemple de soluții.

De asemenea, puteți construi ceva de genul unui blog, de exemplu. Da, există mii de tutoriale bazate pe construirea unui blog. S-ar putea să fi copiat și lipit codul într-unul înainte. S-ar putea să nu pară un proiect impresionant, dar …

Construiți-vă propriul blog. Stai jos, planifică diferiții pași și caracteristici pe care le va avea înainte de a începe. Cercetează și alege limbile și cadrul pe care urmează să le folosești. Aflați cum să instalați instrumentele necesare și să vă configurați singur mediul de dezvoltare. Când rămâneți blocat de o problemă sau caracteristică, apelați la Google și investigați cel mai bun mod de a depăși problema cu care vă confruntați.

Faceți acest lucru și veți învăța de 10 ori mai mult decât urmați orice tutorial. Faceți acest lucru, iar acest proiect va valora mai mult decât cele 20 de proiecte tutoriale pe care le-ați putea avea în portofoliu.

În funcție de complexitatea proiectului ales, este posibil să nu aveți nevoie de nimic altceva din portofoliu pentru a începe să aplicați pentru locuri de muncă. Este posibil ca codul dvs. să nu fie cel mai bun, dar este codul DUMNEAVOASTRĂ. Puteți explica fiecare linie a acestuia și puteți explica cum și de ce ați ajuns să luați deciziile pe care le aveți.

De asemenea, veți fi dovedit că puteți gestiona un proiect, să lucrați independent, să învățați noi abilități după cum este necesar și să livrați un produs final. Acum aveți mai multe abilități valoroase pentru a oferi unui potențial angajator.

Dacă ați învățat 12, 18 luni și nu ați găsit un loc de muncă sau nu simțiți că sunteți aproape gata, atunci nu vă descurajați. Nu renunța. Nu începeți să vă gândiți că trebuie să cheltuiți mii de dolari pe un bootcamp „magic”. Începeți să construiți lucruri și veți fi uimiți de cât de repede puteți progresa!

Numărul tot mai mare de oameni care primesc locuri de muncă direct din Routech se datorează probabil accentului pus pe învățarea bazată pe proiecte.

Proiectele sunt prezentate și definite la sfârșitul fiecărui modul. Apoi, depinde de camper să găsească propriile soluții.

Cred că tocmai această lipsă de menținere ajută Routech să creeze dezvoltatori extraordinari.

Mulțumesc că ai citit! 🙂 Dacă ți-a plăcut, apasă pe butonul inimii below de mai jos. Apreciez foarte mult sprijinul dvs. și îi ajută pe ceilalți să vadă povestea.

Mereu sunt bucuros să aud de la oameni cu mintea, așa că nu ezitați să-mi trimiteți un e-mail sau să salutați stare de nervozitate