de Reuben Reyes

Cum să-ți cucerești frica și să nu mai urăști interviurile de angajare

Două lucruri: În primul rând, nu mai spune că nu ești suficient de bun.

În al doilea rând, începeți să exersați, iar dezvoltatorul asului din voi va curge.

În această postare îmi împărtășesc experiențele cu interviu, de ce nu am renunțat la obținerea unui job de dezvoltator și ce am învățat pe parcurs.

Cum sa ti cuceresti frica si sa nu mai urasti interviurile
Fotografie de José Alejandro Cuffia pe Unsplash

Intervievarea e de rahat

S-ar putea să fii ca mine. Îți petreci zilele visând cu desăvârșire despre a scrie coduri grozave și de a-ți arăta munca uimitoare. Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să lupți prin procesul de interviu. Te faci vulnerabil punându-ți abilitățile acolo pentru critică. Te deschizi la respingere.

ad-banner

Nu te descuraja acum. Adevărul este că intervievarea este o parte esențială a setului de competențe al fiecărui dezvoltator. Nu numai că îți expune abilitățile: îți oferă posibilitatea de a împărtăși abordarea ta unică asupra problemelor tehnice, dar îți oferă șansa să vorbești cu alți dezvoltatori și să le alegi creierul și, cel mai important, interviul te face să fii un coder mai bun.

De ce? Îți arăți punctele tari și punctele slabe. Te introspectezi. Dacă te descurci bine, obții un loc de muncă! Dacă nu, veți afla la ce trebuie să lucrați. Adevărul este că interviurile sunt întotdeauna câștigătoare pentru dvs.

Ceea ce e de rau este că, cu excepția cazului în care obțineți slujba, aproape niciodată nu se simte așa.

Lupta mea inițială

Înainte de a începe incursiunea în programare, eram student la inginerie mecanică la universitate. M-am temut de interviurile de muncă și de networking. Totuși, am fost la târguri de locuri de muncă, predându-mi CV-ul și primind cărți de vizită. Știam că este un rău necesar.

Uneori primeam un telefon. De fiecare dată, la aproximativ două minute după ce i-am dat pitch-ul ascensorului practicat persoanei drăguțe de la telefon, înghețam.

Ca inginer mecanic, nu eram deosebit de pasionat de ceea ce făceam. Arăta ori de câte ori vorbeam cu un recrutor. Am vorbit suficient de bine pentru a primi apeluri. După aceea, poate din cauza inerției de a nu mă bucura de câmpul meu, nu aș mai face altceva pentru a mă pregăti.

Nimic nu a ieșit din oricare dintre aceste apeluri, cu excepția faptului că crește anxietatea față de următorul.

Cum sa ti cuceresti frica si sa nu mai urasti interviurile
Doar ați adoptat scrisoarea de respingere.

Acum aproximativ un an și jumătate, am decis să fac pasul în dezvoltarea web. M-am considerat suficient de bun pentru a începe să caut stagii în iulie 2017. Am ales dezvoltarea web din dragostea mea pentru asta. Am fost mai mult decât condus să obțin un loc de muncă în această industrie … totuși, pentru o vreme, au urmat aceleași rezultate ca înainte.

Aș studia fără încetare. Aș fi citit Django docs acoperire la acoperire. Ale mele Harta contribuției GitHub era mai verde decât Richard Hendricks care încerca să vândă Pied Piper ca player de muzică. Ceva a trebuit să se schimbe și acel ceva a fost mentalitatea mea.

O foaie de parcurs: realizarea interviurilor în blocajul dvs.

Așa cum am spus mai sus, interviurile sunt întotdeauna un câștig-câștig pentru dvs., chiar dacă la început s-ar putea să nu pară așa. Primul pas către cucerirea fricii de intervievare este să schimbi modul în care gândești despre intervievare.

Cel mai important lucru de reținut este că nu ai nimic de pierdut și ai tot de câștigat!

Curatarea aerului

Nu există o metodă magică pentru a te pricepe la interviuri sau pentru a scăpa de anxietatea care vine cu ele. Interviurile obțin locuri de muncă, iar un job este ceea ce vrei – este foarte ușor să vizualizezi tunelul asupra rezultatului final. Iată cel mai mare sfat al meu: nu.

În schimb, concentrează-te asupra ta. De ce vrei să fii dezvoltator? Dacă ai deja un loc de muncă, de ce vrei să faci o schimbare? La ce ești bun? Ce vrei să realizezi? Cum o să faci asta? Răspunde la aceste întrebări pentru tine, nimeni altcineva … și fii sincer. Luați în considerare notarea și păstrarea unui jurnal al acestui monolog intern.

1611531611 535 Cum sa ti cuceresti frica si sa nu mai urasti interviurile
Păstrez un jurnal cu obiectivele mele și ce învăț din fiecare interviu.

Dezvăluirea răspunsurilor la aceste întrebări vă va oferi încredere în ceea ce doriți să urmăriți, claritate în punctele forte și o cale de urmat cu privire la modul de îmbunătățire. Atunci când îți stabilești obiectivele în mod clar și doar pentru tine, obții informații despre punctele tale forte și conștientizarea lacunelor din cunoștințele tale.

Cu cât ești mai conștient de propria persoană, cu atât mai bine îți poți comunica obiectivele altora. Asta înseamnă intervievatori. De asemenea, vă ajută să vă conectați cu alți dezvoltatori care ar putea merge pe același drum ca dvs.!

Stabilirea așteptărilor

Intervievarea nu înseamnă obținerea unui loc de muncă. Intervievarea este despre schimbul de abilități. Intervievarea este despre îmbunătățirea abilităților. Lasă asta să se scufunde. Nu este vorba despre obținerea locului de muncă. Este vorba despre îmbunătățire.

Gândește-te la celelalte hobby-uri ale tale. Pentru mine este Haltărul olimpic. În haltere, există două ascensoare: smulgerea și cea curată și smucită. Nu sunt deosebit de bun la smulge, dar știu că alții sunt, așa că îi întreb adesea pe colegii mei sportivi despre tehnica lor.

Am putea ajunge să vorbim ore întregi, să trimitem videoclipuri înainte și înapoi și să discutăm despre mecanica liftului. „Cum păstrați o poziție solidă când bara părăsește podeaua?” „La ce te gândești când ești pe cale să o prinzi?”

Scopul meu cu aceste întrebări este să-mi îmbunătățesc tehnica, astfel încât să pot ridica mai multă greutate. Pentru a face acest lucru, desigur, vreau să pun întrebări oneste și să primesc răspunsuri oneste în natură. De cele mai multe ori, părăsesc conversația cu cunoștințe pe care nu le-am avut până acum și o aplic la antrenamentul meu.

Sunt sigur că vedeți încotro merge această analogie. Scopul meu în aceste conversații este de a face schimb de cunoștințe. De multe ori ambele părți din conversație ajung mai bine.

Acest lucru se aplică și lumii dezvoltării. Wcând intervii, faci schimb de cunoștințe despre companie cu cunoștințe despre tine. Toată lumea ajunge mai inteligentă și are o idee mai bună despre cum să se îmbunătățească. Indiferent dacă primiți sau nu postul este doar un efect secundar!

Sperăm că acest lucru elimină o parte din presiune. Mai presus de toate, nu devine un dezvoltator mai bun obiectivul tău principal, spre deosebire de aterizarea unui concert dulce pe Facebook?

Punerea în muncă

Iată-l: Partea grea. Sper că niciunul dintre voi nu stă în picioare, pentru că sunt un orator motivațional teribil. Veți dori să stați jos pentru acest discurs mediocru despre * ~ GRIND ~ *.

Pasul unu: doar cod!

Găsește un prieten sau un coleg, intră pe un apel Skype și începe o sesiune de programare pereche! Alegeți câteva probleme la care ați dori să lucrați amândoi și ghidați-vă reciproc pe parcurs.

Dacă faceți acest lucru online, vă recomand să utilizați Funcția „Colaborează” a JSFiddle (gratuit!) sau CodeSandbox „Live” (nu gratuit!?), astfel încât să aveți ochii pe același cod.

Făcând acest lucru, te vei obișnui să vorbești prin procesul tău de gândire. Înveți cum să comunici cel mai bine o abordare de rezolvare a problemelor către ceilalți într-o echipă. Dacă tu sau colegul tău începi să te lupți, vei învăța cum să te ajuti reciproc să lucrezi prin locuri dificile. Codificarea cu alții vă face absolut un coder mai bun și mai încrezător. Te va ajuta să-ți împărtășești munca.

Pasul doi: Colaborați la proiecte

Al doilea pas seamănă cu primul, doar că te unesti cu alți oameni cu aceeași idee în scopul unui scop comun. Scopul este de a face ca acest nenorocit site să funcționeze cumva.

Am subliniat la primul pas că programarea în perechi este excelentă pentru a vă ajuta să vă construiți încrederea și expertiza în a vorbi prin pașii dvs. Cu toate acestea, construirea unui proiect cu alții este un nou joc cu mingea: veți învăța să luați decizii cu privire la codul dvs. Îți vei da seama de stilul tău în comparație cu alții și de ceea ce te deosebește. Veți învăța să lucrați prin conflicte de echipă. Veți învăța cum să codificați într-o echipă.

Deoparte, aceasta este o mare oportunitate de a intra în software-ul open source! Contribuția la open source te expune la noi tehnologii. Vă oferă practică în citirea, depanarea și îmbunătățirea codului altora, precum și tot ce am spus în această secțiune. La momentul scrierii, este Hacktoberfest 2018, ceea ce înseamnă că dacă contribui la open source pe GitHub vei primi o cămașă bolnavă!

În afară de open source, vă recomand să verificați Chingu. Este o comunitate care te asortează cu ceilalți pentru a colabora la un proiect la scară de producție!

Pasul trei: Este timpul (de exersare) al interviului, iubito!

Infrunta-ti frica. Devino puternic. Cucerește interviul.

1611531611 490 Cum sa ti cuceresti frica si sa nu mai urasti interviurile
Plus ultra, iubito. Imagine de steamXO pe Flickr

Dacă ai colegi cu care ai vrea să începi să exersezi, este minunat! Vă recomand să vă împerecheați și să vă chestionați reciproc cu întrebări de la LeetCode, module de interviu din Routech, sau alte resurse pe care le preferați.

Dacă doriți să colaborați online, eu, foarte recomanda Pramp. Pramp este un serviciu care te împerechează cu străini. Amândoi sunteți pe rând ca intervievator și intervievat. Veți primi feedback de la colegii dvs. și veți afla exact ce trebuie să faceți pentru a vă îmbunătăți!

Interviurile practice sunt adevărata cheie pentru a trece prin cele reale. Trebuie să fii rapid în picioare, să poți răspunde la întrebări despre tine și să poți lucra sub presiune. Într-o sesiune de practică fără mize reale, exact pe asta vei ajunge să te concentrezi!

La început va fi inconfortabil. Gândiți-vă în acest fel: în pașii anteriori, ați petrecut o grămadă de timp învățând cum să comunicați și să rezolvați probleme tehnice. De asemenea, ai învățat o grămadă despre tine. Aceste abilități sunt cruciale pentru a reuși la interviuri. Pentru că le-ai exersat atât de mult, singurul pas care ți-a mai rămas este să aplici aceste abilități la interviurile reale.

Pasul patru: Faceți-o din nou

Practicați interviurile din nou și din nou și continuați să vă dezvoltați în acest proces. Acum este timpul să vă trimiteți CV-ul și să începeți să luați interviuri reale. Singura diferență de această dată este miza, nu?

Deloc. Nu riscați nimic. TCel mai rău scenariu într-un interviu real nu este obținerea locului de muncă. Acest lucru nu vă împiedică nimic pentru că nu pierdeți nimic în primul rând. În schimb, gândește-te la ceea ce ai de câștigat:

  • Află De ce este posibil ca angajatorii să vă fi refuzat și veți putea îmbunătăți aceste puncte
  • Căutați pe piață ceea ce doresc angajatorii și vă puteți adapta studiile în consecință.
  • Dacă totul merge bine, ajungi cu un nou loc de muncă! Dulce!

Intervievarea este un câștig-câștig de fiecare dată când vă concentrați asupra dvs. Obținerea locului de muncă va urma.

Sfaturi de despărțire

Sper că această postare vă va ajuta să aruncați o lumină asupra motivului pentru care interviurile sunt la fel de înfricoșătoare. Și sper că v-am motivat cu privire la modul de a le împinge. Vă rog să vă amintiți asta interviul este o abilitate la fel de importantă ca și codarea efectivă. Pentru dezvoltatori, să știi cum să comunici ceea ce ai făcut este crucial pentru munca pe care o faci în fiecare zi. Fie că este vorba de apăsarea unei noi funcții minunate către o aplicație sau de explicarea modului în care ați rezolvat o problemă în Stack Overflow.

O mare parte din codul pe care îl scriem este pentru alte persoane, nu doar pentru noi. Învață să-ți împărtășești abilitățile, iar succesul tău va veni imediat!

Am publicat și această postare pe blogul meu, Încercați Codarea, este distractiv!