Cum să-ți faci propriul filtru Instagram

Cum să-ți faci propriul filtru Instagram
⏱️ 12 min read

Majoritatea utilizatorilor de Instagram sunt familiarizați cu filtrele AR. Acestea sunt efecte personalizate care permit o formă mai vibrantă de expresie digitală. Probabil că le-ai mai folosit.

În timp ce comunitatea creatorilor de AR lucrează în mod constant la noi efecte și există o mulțime de experimente, este posibil să aveți propriile idei creative atunci când vine vorba de filtrele AR. Puteți să le încercați și să le puneți în practică oricând. Aici vă arătăm cum puteți construi primul dvs. filtru AR personalizat Instagram.

1. Descărcați și instalați Spark AR Studio

Pentru a vă crea propriul filtru AR Instagram, aveți nevoie de un program numit Spark AR Studio. Este un instrument gratuit creat de Facebook care permite practic oricui să proiecteze și să creeze efecte AR pentru aplicația socială. Este disponibil atât pentru platformele Windows, cât și pentru Mac. Primul pas este descărcarea și instalarea programului pe dispozitiv. Odată ce ați făcut acest lucru, lansați programul.

2. Conectați-vă folosind contul dvs. Facebook

Pentru a utiliza instrumentul, veți avea nevoie de un cont Facebook. Conectați-vă cu acreditările dvs. în Spark AR Studio pentru a vă începe călătoria.

3. Familiarizați-vă cu platforma

Spark AR Studio este un instrument complex. Dacă aveți puțină experiență sau deloc cu designul vizual, poate părea puțin copleșitor la început. Cel mai bun mod de a începe cu Spark este să faceți turul preliminar. Oferă o prezentare rapidă a interfeței software-ului în doar cinci minute.

Cum să faci un filtru Instagram personalizat să înceapă turul

Apoi, parcurgeți câteva tutoriale în Centrul de învățare pentru a vă face o idee mai bună despre principalele caracteristici și instrumente ale lui Spark. Odată ce credeți că sunteți gata să începeți să lucrați, puteți fie să creați un filtru de la zero, fie să începeți cu unul prestabilit.

4. Decideți ce doriți să faceți

Este o idee bună să începeți cu un șablon dacă sunteți nou în instrument. Alegeți dintre opțiunile disponibile și începeți să experimentați efectul prestabilit pentru a vedea cum funcționează și care sunt componentele sale.

Cum să faci șabloane de filtrare Instagram personalizate

De exemplu, luați „Culoarea părului”. Aplicați șablonul, apoi jucați-vă cu setările implicite și vedeți rezultatele în timp real. În acest fel vă puteți face o idee despre ceea ce face fiecare componentă și poate chiar ajunge să creeze o variație demnă. Ești încurajat să explorezi toate șabloanele, deoarece este un mod minunat de a învăța.

5. Creați un efect simplu de praf vintage pentru fotografiile dvs.

În această secțiune vă explicăm cum puteți crea un efect simplu de praf cu aspect vintage pentru fotografiile dvs. utilizând Spark AR Studio.

Mai întâi, deschideți un nou proiect în Spark AR Studio accesând „File -> New” sau pur și simplu apăsând Ctrl + N pe computerul dvs. Windows.

Cum să faci un filtru Instagram personalizat pentru un nou proiect

Spark AR vă va deschide spațiul de lucru implicit, care este împărțit în cinci zone principale. Spațiul mare din mijloc se numește punctul de vedere. Reprezintă zona dvs. principală de lucru și oferă o perspectivă completă asupra proiectului dumneavoastră. Aici puteți vizualiza toate obiectele din filtrul dvs. în raza de acțiune a camerei dispozitivului.

În partea dreaptă sus a punctului de vedere, veți observa un dispozitiv mobil: se numește Simulator. În mod implicit, primiți un iPhone 8, dar îl puteți schimba pe un dispozitiv Android, dacă doriți. Este folosit pentru a vă previzualiza lucrările.

Cum să schimbați filtrul Instagram personalizat pe dispozitivul Android

În partea din stânga sus a ecranului avem „panoul Scene”, care include structura de bază a obiectelor din filtrul dvs. În mod implicit, primiți „ambientLight0” și „directionalLight0” – ambele elemente de iluminare. Chiar mai jos, veți găsi „Panoul de active”, care găzduiește toate materialele utilizate pentru a descrie obiectele din panoul Scene.

Nu în ultimul rând, în partea dreaptă a afișajului avem „panoul Inspector”, unde veți găsi toate proprietățile elementelor pe care le-ați inclus în filtru. Aceasta include culoarea, textura, poziția și multe altele.

Acum, înainte de a începe micul nostru proiect, poate doriți să schimbați vizualizarea din Simulatorul dvs. Modul cameră selfie este activat în mod implicit, arătându-ți fața unui bărbat, dar dacă vrei, poți schimba persoana care începe din nou la tine făcând clic pe pictograma video din stânga și selectând o față nouă.

Cum să faci modificarea filtrului personalizat Instagram Simulare în timp real

Sau puteți decide să optați pentru o vizualizare a camerei din spate și să încărcați propriul videoclip scurt de utilizat, apăsând butonul „+” de deasupra opțiunilor alternative de simulare în timp real. Rețineți că trebuie să fie un fișier .webm. După ce ați făcut selecția și ați încărcat conținutul, puteți începe procesul de creare a filtrului.

Cum să faci un filtru Instagram personalizat pentru o nouă simulare

Construiți-vă filtrul

1. Adăugați un dreptunghi pe ecran. Pentru a face acest lucru, mergeți la panoul Scene și faceți clic pe „Adăugați obiect”. Fie derulați în jos până când găsiți opțiunea Rectangle sau folosiți bara de căutare pentru a o găsi rapid. Faceți clic pe Inserare.

Cum să faci Instagram personalizat Adaugă inserție dreptunghiulară

2. Veți observa că un mic dreptunghi a fost plasat în colțul din stânga sus al ecranului smartphone-ului. Faceți clic dreapta pe noul dvs. „dreptunghi0” din Scenă dacă doriți să îl redenumiți.

Cum să faci o simulare personalizată dreptunghi de filtru Instagram

3. În panoul de inspecție, căutați lățimea și înălțimea. Faceți clic pe fiecare pe rând și selectați „Lățime de umplere” și „Înălțime de umplere”. Acest lucru va avea ca rezultat acoperirea completă a punctului de vedere de către dreptunghi. Acest model în carouri este cunoscut sub numele de „alfa” și este transparent.

Cum să faci o simulare personalizată de umplere a filtrelor Instagram

4. Aplicați stratul „prăfuit” deasupra. Pentru aceasta avem nevoie de o textură de praf. Puteți găsi multe online. Salvați câteva pe computer pentru a le avea la îndemână și asigurați-vă că acestea sunt în orientare Portret.

5. Creați un material nou făcând clic pe butonul „+” din panoul Inspector și selectând „Creați material nou”.

Cum să faci Instagram personalizat să creezi material nou

6. În panoul Activ, faceți clic pe noul material (material1) pentru a afișa proprietățile sale în Inspector. Poate fi o idee bună să vă redenumiți materialul, astfel încât să îl puteți diferenția cu ușurință de celelalte pe care doriți să le utilizați în viitor.

7. Înapoi la Inspector, selectați „Alegeți fișierul” pentru a utiliza textura de praf preferată.

Cum se face un filtru Instagram personalizat Alegeți fișierul

8. Textura dvs. este comprimată acum, așa că acordați-i lui Spark câteva secunde pentru a finaliza lucrarea.

9. Când ați terminat, îndreptați-vă din nou atenția asupra inspectorului. În partea de sus, selectați un alt „Shader Type” din meniul derulant. Ar trebui să fie „Flat”.

Cum să faci un filtru Instagram personalizat pentru tipul de umbră

10. Textura va apărea în simulatorul dvs., dar în acest moment doar înnegrește ecranul. Pentru a „stropi” praful de pe ecran, accesați „Opțiuni de redare” și selectați „Ecran” din meniul din „Mod de amestecare”.

Cum să faci un mod de amestecare personalizat pentru filtrul Instagram

11. Filtrul este acum vizibil în Simulator. De asemenea, puteți opta pentru Adăugare din „Blend Mode” și, după cum vedeți, rezultatul este puțin mai intens. De asemenea, vă recomandăm să vă lăsați cu bara de opacitate până când veți găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs.

Apoi, puteți adăuga texturi suplimentare și puteți vedea cum arată, astfel încât să puteți alege preferatul. Desigur, puteți păstra mai mult de unul, dacă asta doriți.

6. Testați și publicați filtrul

Apoi, poate doriți să testați acest efect pe telefonul dvs. mobil și să vedeți cum arată în acțiune. Pentru aceasta, asigurați-vă că ați salvat proiectul în Spark AR Studio.

descarca si instaleaza Spark AR Player pe dispozitivul dvs. mobil. Odată ce lansați aplicația, vă va cere să activați USB Debbuging în opțiunile pentru dezvoltatori (dacă sunteți pe Android). Faceți acest lucru, apoi conectați telefonul la computer utilizând un cablu USB.

Înapoi în Spark AR Studio de pe desktop, faceți clic pe butonul cu aspect de smartphone din partea stângă jos a ecranului pentru a „testa pe dispozitiv”. Faceți clic pe butonul Trimiteți pentru a trimite efectul pe telefonul dvs. mobil.

Cum se face ca filtrul Instagram personalizat să fie trimis pe dispozitivul mobil

Deschideți acum, Spark AR Player de pe telefon și filtrul ar trebui să fie acolo și vă așteaptă. Puteți încerca efectul în timp real și chiar să faceți câteva fotografii cu el.

Cum să faci un filtru Instagram personalizat Spark Ar Player

Dacă sunteți mândru de munca dvs. și doriți să publicați filtrul, reveniți la Spark AR Studio și atingeți butonul „Încărcați și exportați” chiar sub „Testați pe dispozitiv”. Rețineți că este nevoie de ceva timp pentru filtrele noi pentru a fi aprobat, deci trebuie să aveți răbdare.

Cum se face exportul personalizat de încărcare a filtrului Instagram

Încheierea

Acum, că știi cum să îți creezi propriul filtru Instagram, te încurajăm să continui să lucrezi cu instrumentul. Experimentați cu caracteristicile sale și asigurați-vă că vă îmbunătățiți la crearea filtrului AR.

Dacă tocmai vă familiarizați cu AR și cu toate lucrurile pe care le poate face, s-ar putea să vă fie interesant să știți cum puteți aduce animale 3D în camera dvs. de zi. Alternativ, dacă sunteți interesat de VR, consultați lista noastră cu cinci căști bune și accesibile pentru a încerca jocuri VR.

Credit de imagine: Spark AR Creators

Legate de:

  • Găsiți cel mai bun moment al zilei pentru a posta pe Instagram
  • Cum se folosește Instagram pe computer
  • Cum să vizionați videoclipuri împreună cu prietenii dvs. de pe Instagram

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x