Cum să-ți înveți copilul să codeze în timpul blocării

Come insegnare a tuo figlio a programmare durante il blocco
⏱️ 6 min read

Având în vedere modul în care lumea devine din ce în ce mai avansată din punct de vedere tehnologic, învățarea copilului dumneavoastră la cod este un element vital și necesar al educației lor. Aici vă vom arăta cum să vă învățați copilul să codeze în timp ce acestea sunt blocate. Sfaturile de aici sunt la fel de valabile pentru îmbunătățirea cunoștințelor de codificare ale copiilor dvs., chiar dacă ordinele „rămâneți la locul lor” au fost ridicate acolo unde vă aflați.

De ce este important pentru copil să codeze

Computerele au o reputație oarecum negativă în rândul generațiilor mai în vârstă. Există o mulțime de motive pentru acest lucru, deoarece, probabil, percepția publică asupra computerelor a fost, în mod istoric, scăzută.

Mulți dintre cei care nu s-au născut în „Generația Z” au trebuit să învețe că computerele predau abilități valoroase pentru viață și muncă. În schimb, imaginea computerelor a fost că acestea îi ajută pe copii să omoare timpul după școală.

Cu toate acestea, acest lucru scade activitatea depusă în dezvoltarea unui software mai „serios” – și creșterea și dominația tehnologiei Internetului. Acum, școlile predau așa-numitele subiecte Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică (STEM) ca preocupare continuă.

Mai mult, locurile de muncă care doresc angajați cu cunoștințe tehnice sunt în creștere. Desigur, multe companii sunt pe deplin online, în special în timpul pandemiei globale COVID-19.

Ca atare, pornirea propriilor copii cu privire la subiecte STEM, cum ar fi codificarea, este o bază care le va oferi un început avansat asupra colegilor lor.

Cum să-l ajuți pe copilul tău să învețe abilități de codare (mai degrabă decât să te joci simplu)

Desigur, nu vă recomandăm să așteptați un copil în fața Nintendo Switch și să-i lăsați să fie (deși mai multe despre asta mai târziu). Pentru a-i ajuta, va trebui să angajați Tehnici de „învățare focalizată”. Iată fundamentele:

  • Programați un bloc de timp în fiecare zi pentru a lucra la anumite abilități sau proiecte de codificare.
  • Asigurați-vă că atât dvs., cât și copilul dumneavoastră, respectați programul fără greș.
  • Aveți un itinerar sau o foaie de parcurs pentru ceea ce doriți să realizați zilnic, săptămânal și lunar.

Apoi, căutați să împărțiți timpul pe care îl petreceți în blocuri dedicate legate de oferind feedback, practica deliberată și predarea abilităților învățate altora. Acestea sunt aspecte importante ale învățării concentrate și fiecare are beneficii dovedite în ceea ce privește păstrarea informațiilor – în special învățarea altora.

Într-un sens practic, veți dori să vă asigurați că copilul dvs. are o experiență de încredere și cunoaștere sursă de feedback pentru munca lor. O mare parte din timpul tău se va îndrepta spre codificare (așa cum ar trebui să fie).

Pentru a învăța abilitățile altora, nu există o modalitate mai bună decât crearea unui blog. Având un blog online părinte-copil pentru a distila subiectele învățate într-un limbaj direct, are un efect mai mare asupra retenției în memoria pe termen lung. Mai mult, este un instrument excelent de legătură pentru amândoi, mai ales când amândoi aduceți abilități diferite la masă.

Cum să vă învățați copiii să codeze în timpul blocării

Bineînțeles, dacă învățarea copiilor să codifice se simte ca o școală, nu va fi neapărat antrenantă. Din fericire, există o mulțime de resurse disponibile pentru a afla fundamentele codării și multe altele.

De fapt, există o mulțime de platforme grozave care se simt ca jocuri pe computer, dar sunt de fapt formatori de codare solizi. Pentru copii mici (gândiți-vă la vârsta de trei și patru ani), Thinkrolls Play & Code este unul dintre cele mai bune jocuri pentru a învăța tiparele de gândire ale codului, mai degrabă decât să le scrieți:

Swift Playgrounds este modul Apple de a preda limbajul de programare Swift. Este minunat pentru copiii mai mari care folosesc deja dispozitive inteligente.

Instrumentul de învățare Swift Playgrounds.

Swift devine popular în rândul dezvoltatorilor iOS și macOS, așa că înțelegerea acestui lucru va fi importantă în viitor.

Pentru a lega totul împreună, ia în considerare o platformă precum Scratch.

Platforma MITs Scratch.

Acesta este un mod modular, practic fără cod, de a crea jocuri pe computer, iar rezultatele pot fi surprinzător de complexe. Este o platformă excelentă pentru aplicarea abilităților învățate într-un proiect din lumea reală, care oferă feedback instantaneu.

În cele din urmă, dacă copilul dvs. este practic lipit de comutator, luați în considerare Nintendo Labo.

Kituri pentru platforma Nintendo Labo.

Aceasta este o platformă de realitate virtuală (VR) care le permite copiilor să creeze și să controleze diverse versiuni, cum ar fi un robot sau o mașină direct de pe consola Switch.

În concluzie

Pe scurt, codarea nu este domeniul adolescenților introvertiți în subsolul părintelui lor; este viitorul locului de muncă și va deveni o abilitate esențială pentru generația următoare.

Am scris anterior despre resurse excelente pentru a-i învăța pe copii să codifice și este un însoțitor solid al acestui articol. Ați încercat anterior să vă învățați copiii să codeze? Împărtășiți-vă experiențele în secțiunea de comentarii de mai jos!

Credit de imagine: NadineDoerle

Legate de:

  • Tangiplay Coding Toy for Kids Review
  • Șapte jocuri de codare pentru a vă ajuta să vă construiți cotletele de programare
  • 5 platforme gratuite pentru a crea aplicații fără codificare

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...