de Abdul Kadir

Cum să vă îndepărtați necazurile în Sublim

Cum sa ti scapi necazurile in Sublim
Sublim!

Sublime este un editor de text ușor și este destul de popular printre mulți dezvoltatori web. Acum știu că există multe IDE-uri sofisticate pe piață, cu inteligență, completarea codului și ce nu. Dar această postare este pentru cei care au rămas fideli editorilor de text preferați! Deci, dacă utilizați Sublime pentru proiectele dvs., atunci vă puteți bucura de unele dintre funcțiile inteligente pe care le oferă. Lintingul este unul dintre ele.

Să începem prin definirea termenului „Linting”.

Linting este procesul de verificare a codului pentru eventuale erori. Acesta ar putea fi fie sintaxa, fie stilul de cod.

Procesul de scame poate fi realizat în trei etape de dezvoltare:

  1. Prin intermediul editorului dvs. (scame live)
  2. Prin procesul de construire
  3. Folosirea unui cârlig de pre-commit în controlul versiunii

În acest post, vom explora scame live în editor. Există multe lintere populare pentru JavaScript, cum ar fi JSHint, JSCS și ESLint. Voi folosi ESLint, deoarece ESLint acceptă codul ES6, este foarte extensibil și este foarte ușor de utilizat. Dacă sunteți interesat, puteți analiza comparațiile dintre diferite lintere Aici!

Pasul 1

Mai întâi trebuie să instalați pachetul ESLint npm. Comanda este după cum urmează:

npm install -g eslint

Opțiunea „-g” este să instalați pachetul pe global. Instalați „npm” dacă nu îl aveți deja instalat. În Sublime se va deschide un fișier care vă cere să descărcați alte două pluginuri. Trebuie să instalați aceste plugin-uri folosind Controlul pachetelor Sublime.

Deschideți controlul pachetului folosind comanda / ctrl + shift + P și selectați opțiunea „Control pachet: instalați pachetul”. Apoi descărcați cele două pluginuri.

  1. SublimeLinter-eslint
  2. SublimeLinter-contrib-eslint

SublimeLinter este cadrul care oferă scame. Nu vine cu suport pentru diferite limbi. Linterul specific limbii trebuie instalat separat.

Pluginul Sublime-contrib-eslint acționează ca o interfață între ESLint și SublimeLinter. Puteți verifica procedura de instalare pe fișierul lor site-ul principal dacă te blochezi oriunde.

După instalarea cu succes a pluginurilor, trebuie să vă resetați editorul pentru ca modificările să aibă efect. Acum vom vedea ESLint în acțiune!

Pasul 2

Phew! Au fost o mulțime de instalații. Acum, în sfârșit, puteți verifica minunatul Linting! Deschide-ți fișierul în Sublim și iată puterea … dar așteaptă că nu s-a întâmplat nimic. De ce este asta? Nu te supăra. Ați instalat totul corect, dar ESLint de la sine nu face nimic. Trebuie să furnizați configurația de bază și este un proces foarte simplu. Iată cum:

  1. Porniți programul terminal în directorul principal al proiectului dvs.
  2. Tastați această comandă
eslint --init

Apare un prompt care vă pune câteva întrebări despre preferințele dvs. de codare și vi se generează un fișier „.eslintrc”. Acest fișier conține regulile pe care tocmai le-ați selectat. Puteți adăuga configurații suplimentare dacă alegeți să faceți acest lucru.

Cum sa ti scapi necazurile in Sublim
Înainte de a începe ESLint
1611961565 973 Cum sa ti scapi necazurile in Sublim
ESLint în acțiune

După cum puteți vedea, ESLint se plânge de indentare și de faptul că variabila foo nu este utilizată nicăieri. Puteți verifica orice eroare sau avertisment trecând peste porțiunea evidențiată a codului sau verificând mesajul din bara de stare a Sublime din partea de jos.

Deci asta a fost! Sper că ai reușit să continui. Linting este un instrument destul de interesant pentru a detecta erorile din cod. Vă asigură că urmați instrucțiunile de cod și scrieți cod curat în orice moment. Sper că ați găsit cu toții această postare utilă și, ca întotdeauna, o codificare fericită!