de Aakaash Jois

Cum să-ți spori Mac-ul și să-i oferi imagini de fundal superbe pe care le merită cu adevărat

Cum sa ti spori Mac ul si sa i oferi imagini de fundal

Hai sa recunoastem. Imaginile de fundal implicite de pe Mac devin plictisitoare după câteva săptămâni. Și setarea manuală a unui nou tapet este obositoare. Ei bine, dacă ți-aș spune că Mac-ul meu mă întâmpină cu un tapet nou, de înaltă rezoluție, de fiecare dată când îl deschid?

Dacă sunteți utilizator Chromecast, este posibil să fiți familiarizați Fundal Chromecast. Fundalul permite Chromecastului să afișeze o prezentare de fotografii frumoase atunci când este inactiv.

În timp ce majoritatea utilizatorilor implică Facebook pentru a posta fotografii, mulți fotografi folosesc Google+ pentru a-și publica lucrările. Google selectează unele dintre aceste cele mai bune fotografii pentru a crea prezentări de diapozitive strălucitoare.

Pentru o lungă perioadă de timp, acest lucru a fost exclusiv pentru utilizatorii ChromeCast. Dar acum câteva luni, Google a lansat o aplicație inteligentă pentru Mac, numită Fotografii prezentate de Google.

S-ar putea să vă întrebați de ce titlul meu spune „tapet”, dar apoi se leagă de o aplicație „Screen Saver”. Ei bine, există micul truc. Pe un Mac, orice economizor de ecran poate fi executat ca un tapet cu o singură linie de cod.

Mai întâi, trebuie să descărcați și să instalați fișierul Economizor de ecran Fotografii prezentate de Google. Apoi, du-te la Preferințe sistemDesktop & Screen Saver și setați Fotografii prezentate de Google ca protector de ecran activ. Acum este timpul să rulați codul magic.

Cum sa ti spori Mac ul si sa i oferi imagini de fundal
Setați Google Featured Photos ca Screen Saver

Timp de codare!

Porniți Terminalul și lipiți linia de cod de mai jos. Acesta va seta protectorul de ecran ca fundal.

/System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/ScreenSaverEngine.app/Contents/MacOS/ScreenSaverEngine -background &

EDIT: Apple a decis să restructureze puțin în High Sierra.

1611219367 247 Cum sa ti spori Mac ul si sa i oferi imagini de fundal

Dacă utilizați High Sierra (sau o versiune ulterioară), ScreenSaverEngine.app a fost mutat într-o altă locație. Folosiți codul de mai jos în locul celui de mai sus.

/System/Library/CoreServices/ScreenSaverEngine.app/Contents/MacOS/ScreenSaverEngine -background &

Doar înlocuiți toate aparițiile de Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources cu CoreServices și vei fi bine să pleci!

Super, nu?

Problema cu rularea exact a acelei linii de cod este că, dacă închideți fereastra Terminalului – sau dacă Mac-ul dvs. merge în repaus – economizorul de ecran se închide și imaginea de fundal se întoarce la orice a fost în mod implicit. Pentru a rezolva acest lucru, trebuie să mergem un pic mai adânc.

Pentru a detecta când Mac doarme și se trezește, avem nevoie de un software mic numit „Sleepwatcher”. O puteți descărca aici. Deschideți fișierul și Mac-ul dvs. va extrage fișierul descărcat (uneori ar putea fi necesar să fie extras de două ori). După extragere, veți obține un folder „sleepwatcher_2.2”. Pur și simplu mutați acest folder pe Desktop și rulați următoarele linii de cod în Terminal.

sudo mkdir -p /usr/local/sbin /usr/local/share/man/man8

Este posibil să trebuiască să introduceți parola după ce ați lipit această linie. Apoi, executați:

sudo cp ~/Desktop/sleepwatcher_2.2/sleepwatcher /usr/local/sbin

Apoi rulați:

sudo cp ~/Desktop/sleepwatcher_2.2/sleepwatcher.8 /usr/local/share/man/man8

Minunat! Ați instalat cu succes Sleepwatcher.

Acum, să adăugăm liniile de cod necesare pentru a face Sleepwatcher să ruleze protectorul de ecran când Mac-ul dvs. se trezește și să-l ucidem pe protectorul de ecran atunci când Mac-ul dvs. se culcă.

Sleepwatcher caută și rulează două fișiere, .sleep când dorm Mac-ul și .wakeup când Mac se trezește. Trebuie doar să creăm aceste 2 fișiere în directorul principal al utilizatorului.

În terminal, tastați nano ~/.wakeup apoi lipiți codul de mai jos.

#!/bin/bashosascript -e 'do shell script "/System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/ScreenSaverEngine.app/Contents/MacOS/ScreenSaverEngine -background & EOF"'

Acum apăsați Control + X a iesi. Când vă întreabă dacă doriți să salvați fișierul, apăsați Da și apoi apăsați tasta Enter pentru a confirma numele fișierului. Aceasta va crea fișierul .wakeup fişier. Acum, pentru a crea .sleep fişier.

1611219367 108 Cum sa ti spori Mac ul si sa i oferi imagini de fundal
Fișierul .wakeup

La fel ca mai sus, tastați nano ~/.sleep și lipiți codul de mai jos.

#!/bin/bash
osascript -e 'do shell script "kill `ps -ax | grep [S]creenSaver | cut -c1-6` EOF"'

Din nou, apăsați Control + X a iesi, Da pentru a salva, apoi tasta Enter pentru a confirma numele fișierului. Acum .sleep fișierul va fi creat.

1611219367 517 Cum sa ti spori Mac ul si sa i oferi imagini de fundal
Fișierul .sleep

În Terminal, rulați linia de cod de mai jos.

chmod 700 ~/.sleep ~/.wakeup

Modifică permisiunile pentru fișierele nou create, astfel încât să poată fi rulate de Sleepwatcher.

Acum că ați creat scripturile, trebuie doar să adăugați Sleepwatcher la launchd astfel încât să poată porni când pornește sistemul, apoi să ruleze în continuare în fundal. Lipiți următorul cod de cod în terminal.

cp ~/Desktop/sleepwatcher_2.2/config/de.bernhard-baehr.sleepwatcher-20compatibility-localuser.plist ~/Library/LaunchAgents

Aceasta va copia fișierul listei de proprietăți Sleepwatcher, astfel încât să poată fi adăugat la launchd. Acum lipiți codul de mai jos în Terminal pentru a adăuga Sleepwatcher launchd.

launchctl load ~/Library/LaunchAgents/de.bernhard-baehr.sleepwatcher-20compatibility-localuser.plist

Minunat! Acum puteți reporni computerul Mac și launchd va rula scripturile Sleepwatcher la pornire. Trebuie doar să adormiți Mac-ul și să-l treziți. Apoi vei fi întâmpinat cu un tapet frumos.

1611219368 793 Cum sa ti spori Mac ul si sa i oferi imagini de fundal
Exemplu de tapet nou instalat

Dacă doriți să dezinstalați totul și să reveniți la valoarea implicită, urmați linkul de mai jos.

Pentru a dezinstala, rulați următoarele rânduri în Terminal unul câte unul.
După rularea acestora, puteți dezinstala Google Screen Saver și reporniți computerul Mac. Ar trebui eliminat. Să-mi dai de veste…medium.com

Sper că v-a plăcut acest scurt tutorial și să vă bucurați de aceste frumoase fotografii de fundal. Dacă ți-a plăcut asta, apasă pe ❤️ și rămâi la curent pentru mai multe.