Cum să tipăriți de pe Chromebook

Cum să tipăriți de pe Chromebook
⏱️ 5 min read

În Windows, puteți instala driverul pentru imprimantă și puteți imprima documentul pe computer. Dar Chromebookul? În lipsa unui software dedicat pentru imprimare, poate părea confuz la prima vedere. Din fericire, nu este deloc confuz și, în doar câțiva pași simpli, utilizatorii Chromebookului vor fi pe cale să tipărească documente, fotografii și multe altele. Citiți în continuare pentru toți pașii pe care trebuie să îi cunoașteți pentru a imprima de pe Chromebook.

Adăugarea unei imprimante locale

Contrar părerii populare, sistemul de operare Chrome are încorporată tipărirea nativă, astfel încât adăugarea unei imprimante nu necesită cunoștințe informatice la nivel de hacker. Pentru a adăuga o imprimantă locală, urmați pașii de mai jos.

1. Faceți clic pe indicatorul de baterie și timp din partea dreaptă jos a stației de andocare Chromebook. Este aceeași poziție pentru toate Chromebookurile. Apoi faceți clic pe pictograma roată pentru a se deschide fereastra „Setări”.

2. Când se deschide „Setări”, continuați să derulați în jos pe partea stângă până când vedeți o opțiune pentru „Avansat”. Faceți clic pe „Avansat”, apoi găsiți și faceți clic pe „Imprimare”.

Cum se imprimă setările avansate Chromebook

3. Faceți clic pe „Imprimante,”Oferindu-vă două opțiuni. Primul este să adăugați manual o nouă imprimantă conectându-o prin USB. Al doilea este să căutați în rețeaua dvs. imprimante pentru Wi-Fi. Majoritatea imprimantelor semi-recente compatibile cu Wi-Fi vor funcționa cu ChromeOS.

Cum se imprimă Chromebookul Adăugați o imprimantă

4. Indiferent de metoda pe care o utilizați, când localizați imprimanta, faceți clic pe „Adăugați”, iar ChromeOS ar trebui să se ocupe de restul pentru a configura și conecta la imprimantă.

Folosind Google Cloud Print

Este ușor să configurați o imprimantă pe ChromeOS. Actul de tipărire este și mai ușor. Primul și cel mai critic pas este să găsiți o pagină pe care doriți să o imprimați.

1. După ce identificați o pagină pe care doriți să o imprimați, apăsați Ctrl + P pe tastatură. Alternativ, puteți face clic pe meniul cu trei puncte din partea dreaptă sus a Chrome și apoi selectați „Print”.

Cum se imprimă Chromebookul cu trei puncte

2. Se va deschide o fereastră de imprimare cu cea mai recentă imprimantă probabil deja identificată în meniul derulant „destinație”. Cu toate acestea, dacă nu este cel mai actual, faceți clic pe meniul drop-down respectiv și selectați imprimanta corespunzătoare. Odată ce imprimanta dorită este selectată, treceți la pasul următor.

Cum se imprimă meniul drop-down Chromebook

3. Este timpul să vă asigurați că totul este setat pentru a imprima așa cum doriți. Doriți imprimeuri alb-negru sau color? Mod peisaj sau portret? Ce dimensiune folosiți hârtia? După ce au fost făcute selecțiile corespunzătoare, faceți clic pe „Print”.

Cum se imprimă dimensiunea paginii Chromebook

În acest moment, utilizând Cloud Print, imprimarea dvs. ar trebui să înceapă la fel cum ar fi de pe orice computer.

Utilizarea aplicațiilor Android

Cum se imprimă aplicațiile de imprimantă Chromebook

Aplicațiile pentru Android sunt o opțiune mai puțin utilizată, dar încă viabilă pentru adăugarea de imprimante la un Chromebook. Cu cele mai recente Chromebookuri care activează funcționalitatea aplicației Android, descărcarea aplicațiilor de imprimantă din Magazin Play este o soluție inteligentă. Aplicații precum Canon, HP, Epson, Samsung, Brother și multe altele sunt disponibile în Play Store. După descărcarea aplicației, majoritatea vă vor permite să configurați și să sincronizați imprimanta direct din aplicație. Deși nu este cel mai comun mod, aceste aplicații sunt una dintre cele mai rapide modalități de a imprima direct de pe un Chromebook.

Încheierea

După cum puteți vedea, este ușor de imprimat de pe Chromebook. Nu este nevoie să instalați abdriver ca în Windows. Există, de asemenea, o mulțime de lucruri pe care le puteți face pe un Chromebook, cum ar fi jocurile, instalarea Firefox sau gestionarea fișierelor zip.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x