Cum să tipăriți destul un fișier JSON în Python

Cum să tipăriți destul un fișier JSON în Python
⏱️ 6 min read

La fel ca multe alte limbaje de programare, Python funcționează bine cu datele JavaScript Object Notation (JSON). Poate extrage aceste date din câteva surse și poate lucra cu ele ca orice alt fișier. Acest lucru este util atunci când doriți să imprimați destul un fișier JSON în Python.

În această postare, vă arătăm cum să imprimați frumos un fișier JSON în două moduri. Ambele vor implica utilizarea terminalului și a liniei de comandă, deși este posibil să nu aveți deloc nevoie de cunoștințe Python pentru una dintre ele.

Ce este Pretty Print (și de ce ați dori să îl utilizați cu fișiere JSON)

Pe scurt, imprimarea frumoasă preia datele într-un format brut și le transformă în ceva lizibil. Cu alte cuvinte, îl face frumos.

În circumstanțe obișnuite, veți face acest lucru cu fișiere introduse în programul dvs. care trebuie analizate de un om. Adesea, datele din alte formate de fișiere (cum ar fi fișierele JSON) vor fi „minimizate”. Acest lucru îndepărtează tot spațiul alb de cod pentru a-l face mai subțire pentru analizarea unui computer.

De exemplu, puteți lua date brute de bază de date care au fost minimizate și le puteți rula printr-un script pentru a adăuga indentarea corectă și alte formatări. De acolo, îl puteți exporta către alții și puteți lucra cu el după cum doriți.

Cum să tipăriți destul un fișier JSON în Python

Mai jos, vă arătăm cum să imprimați frumos un fișier JSON în Python. Pentru exemplele noastre, folosim NeoVim și dispozitivul încorporat :term comanda. Cu toate acestea, nu există niciun motiv pentru care nu ați putea face acest lucru direct de la terminalul însuși din interpretul Python.

1. Definiți fișierul JSON

Mai întâi, vrem să avem câteva date JSON cu care să lucrăm. Există două abordări pe care le puteți lua – prin definirea datelor în scriptul Python sau printr-un fișier JSON. Pariem că majoritatea datelor vor proveni dintr-un fișier, așa că aici ne vom concentra aici.

În cazul nostru, avem o descărcare de date JSON cu formatare zero aplicată.

O grămadă de conținut JSON.

Acest fișier – adresele.json – poate fi adus în Python și formatat. Pentru a lucra cu fișiere JSON în Python, trebuie să importați modulul json. Apoi, puteți defini fișierul în sine ca o variabilă.

Definirea unui fișier în Python.

Odată ajuns în acest moment, puteți începe să lucrați cu „adresele.json”.

2. Deschideți fișierul JSON folosind Python

Deschiderea și încărcarea unui fișier în Python.

Apoi, va trebui să deschideți „adresele.json”. Acest lucru se face prin obișnuit with open…as metodă:

În cadrul acestui bloc de cod, va trebui să apelați json.load() pe „address.json” și atribuiți-o unei variabile:

Dacă rulați acest fișier acum, acesta se va executa, dar nu veți vedea niciun rezultat în terminal. Pentru aceasta, va trebui să treceți la al treilea pas.

3. Imprimați destul fișierul JSON (și ajustați setările)

Ultimul aspect al imprimării frumoase a fișierului JSON este realizarea tipăririi în sine. Pentru a face acest lucru, adăugați următoarele ca linie indentată a dvs. with open…as bloc de cod:

Pentru a descompune acest lucru, print apeluri funcționale json.dumps(). Aceasta aplică trei argumente:

  • Numele fișierului pe care doriți să-l imprimați destul.
  • Mărimea liniuței.
  • Dacă fișierul JSON ar trebui să fie sortat după cheile sale.

Când sunteți gata, salvați modificările, apoi deschideți o nouă fereastră Terminal. Aici, veți dori să navigați la folderul corect al proiectului și să rulați programul.

Utilizarea terminalului pentru a rula programul.

Ieșirea terminalului vă va aplica setările și va imprima destul fișierul JSON.

Ieșire terminal care arată date destul de tipărite.

Desigur, de obicei ar fi să stocați JSON-ul drăguț în altă parte, decât să imprimați datele la terminal. Chiar și așa, există un fragment cu o singură linie pe care îl puteți utiliza pentru a imprima destul de bine un fișier JSON din linia de comandă.

Cum să tipăriți destul un fișier JSON în Python de pe linia de comandă

Există o modalitate foarte rapidă de a imprima destul de bine fișiere JSON în Python direct din linia de comandă ca ieșire Terminal. Pentru a face acest lucru, deschideți o nouă fereastră Terminal, navigați la folderul de proiect și executați următoarele:

În acest exemplu, veți dori să schimbați „adresele.json” cu propriul dvs. nume de fișier. După ce rulați acest lucru, veți vedea ieșirea formatată pe afișaj a terminalului.

Aceasta este o soluție excelentă, fără cod, pentru a imprima în mod rapid fișiere JSON în Python și durează câteva secunde pentru a rula.

Încheierea

Există o serie de utilizări pentru a tipări destul de bine un fișier JSON în Python. Adesea, veți dori să faceți ca datele să poată fi citite, poate să le exportați către alți utilizatori. Indiferent de motivul dvs., Python vă permite să faceți acest lucru folosind modulul json și un bloc de cod „cu deschis … ca”.

Dacă sunteți interesat de ce altceva poate face Python pentru dvs., consultați celelalte articole despre Python looping și funcția range (). Vă va ajuta această metodă în munca de zi cu zi și, dacă da, cum? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Legate de:

  • Transferul fișierelor utilizând serverul HTTP încorporat al Python
  • Golang vs Python: Care este cel mai bun pentru nevoile dvs. de programare?
  • Top 5 site-uri web pentru a afla Python online GRATUIT

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x