Cum să tipăriți documente de pe telefonul dvs. Android

Cum să tipăriți documente de pe telefonul dvs. Android
⏱️ 7 min read

Puteți imprima direct orice document de pe telefonul dvs. Android fără a salva fișierul sau a-l transfera pe un computer.

Există trei moduri de a face astfel de tipăriri: 1) folosind o aplicație de plugin de companie disponibilă în Magazin Play, 2) folosind o aplicație de tipărire în cloud terță parte și 3) conectarea telefonului Android la un computer compatibil cu imprimanta printr-un cablu USB.

Notă: dacă aveți o imprimantă Wi-Fi sau Wi-Fi mai nouă, puteți utiliza oricare dintre aceste metode, de preferință primele două. Dacă aveți o imprimantă cu fir mai veche care nu se poate conecta la rețelele fără fir, ultima metodă este cea mai bună.

Notă: Pentru imprimarea de pe iPhone sau iPad, urmați pașii de aici.

1. Conectarea imprimantei dvs. fizice cu aplicația sa Android Plugin

În funcție de marca imprimantei dvs., va trebui să căutați aplicația oficială de pluginuri din Play Store. Pentru acest exemplu vom folosi Plugin HP Print Service care este prezentat mai jos.

Puteți găsi cu ușurință pluginurile companiei pentru Canon, Samsung, Xerox, Brother, Lexmark și alte imprimante. Pașii de sincronizare vor fi diferiți.

Dacă utilizați pluginul HP Print service, instalați aplicația, accesați „Setări” și selectați „Descoperire”.

Imprimați folosind setările pluginului pentru serviciul Hp al telefonului Android

Pentru o imprimantă Wi-Fi directă, activați Wi-Fi direct pentru a sincroniza automat imprimanta cu aplicația. În caz contrar, accesați „Gestionați imprimantele adăugate”.

Imprimare utilizând serviciul Hp al telefonului Android Setări plugin Detectare Gestionarea imprimantelor adăugate

Adăugați o imprimantă pe o rețea Wi-Fi așa cum se arată mai jos. Faceți clic pe „direct la imprimantă” în cazul în care a fost adăugată deja o imprimantă.

Tipăriți utilizând pluginul de serviciu Hp pentru telefonul Android Adăugați o rețea Wi Fi pentru imprimantă

Înainte de a trece la pasul următor, trebuie să cunoașteți adresa IP a imprimantei. Există mai mult de câteva modalități de ao obține.

  • Dacă aveți o imprimantă nouă cu un meniu vizibil, utilizați tastele săgeți fizice pentru a naviga la adresa IP a acesteia dintr-o opțiune „Stare rețea”.
  • Puteți găsi adresa IP a imprimantei conectându-vă la router, așa cum se arată aici.
  • Deschideți promptul de comandă pe un computer și introduceți netstat -r pentru a descoperi toate dispozitivele (inclusiv imprimantele) care se conectează la rețeaua Wi-Fi.

Al treilea pas este prezentat aici pentru o imprimantă conectată la un computer Windows.

Tipăriți utilizând pluginul de serviciu Hp pentru telefonul Android Adăugați o imprimantă Rețea Wi Fi Căutare adresă IP

Trebuie să vă asigurați că imprimanta dvs. a fost activată pentru partajarea în rețea. În Windows 10, accesați „Proprietăți imprimantă” și faceți clic pe „Modificare opțiuni de partajare”. După ce ați terminat, reveniți la aplicație și adăugați adresa IP. Dați imprimantei un nume la alegere.

Dacă atât telefonul, cât și imprimanta se află pe aceeași rețea Wi-Fi, acestea se vor sincroniza. Acum puteți utiliza aplicația pentru a face printări direct de pe telefonul dvs. Android.

Imprimați utilizând pluginul de serviciu Hp pentru telefonul Android Adăugați adresa IP a imprimantei

2. Utilizarea unei aplicații de tipărire în cloud terță parte

Dacă imprimanta dvs. nu are un plugin oficial în Magazin Play, puteți utiliza o aplicație terță parte de tipărire în cloud, cum ar fi Imprimantă Cloud.

După instalarea aplicației, imprimanta cloud va accesa contul dvs. Google.

Tipăriți utilizând telefonul Android Permisiuni Google Cloud

Pentru a adăuga imprimanta la aplicație, accesați „Setări” și introduceți adresa IP obținută în secțiunea anterioară.

Imprimați utilizând telefonul Android Google Cloud Printing

De asemenea, puteți utiliza tipărirea în cloud Google pentru a realiza tipăriri de pe Google Drive, Google Foto și alte servicii.

3. Conectarea telefonului dvs. Android la un computer cu imprimantă utilizând cablul USB

Dacă aveți o imprimantă mai veche care nu se conectează în modul wireless, vă puteți conecta telefonul Android la un computer compatibil cu imprimanta utilizând un cablu USB.

Pe un computer cu Windows 10, accesați meniul Start și căutați „Bluetooth și alte dispozitive”. Telefonul Android ar trebui să fie vizibil aici.

Asigurați-vă că telefonul Android este vizibil pe computer.

Imprimați utilizând telefonul cu stare conectat la telefonul Android

Descarca PrintHand Mobile Print aplicație și accesați „Gestionați imprimantele -> Print Setup Wizard”.

Pentru alegerea unei imprimante dorite, utilizați opțiunea „Conectat la un computer”.

Imprimați utilizând un telefon Android conectat la un computer

În pasul următor, alegeți sistemul de operare: macOS, Windows sau Linux. Așa cum se arată în prima secțiune, partajarea trebuie să fie activată pentru imprimanta conectată la computer.

Tipăriți folosind telefonul Android Selectați sistemul de operare

Odată ce imprimanta este configurată, reveniți la telefonul dvs. Android. Deschideți fișierul PDF, imaginea sau orice alt document. Faceți clic pe meniul cu trei puncte de pe telefon, care are setarea „Print”. Selectați imprimanta partajată a computerului și preluați orice tipărire direct de pe telefon.

Imprimați folosind telefonul Android Dați comanda Printare

Asta e. Doriți mai mult ajutor pentru utilizarea telefonului dvs. Android? Vedeți cum să opriți aplicațiile Android care rulează în fundal.

Credit de imagine: Primul plan al omului de afaceri care deține telefonul mobil pentru tipărirea hârtiei grafice de către DepositPhotos

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x