Cum să traduceți rapid textul cu Google Traducere pe iOS

Cum să traduceți rapid textul cu Google Traducere pe iOS
⏱️ 5 min read

În ciuda populației globale în creștere de la an la an, suntem mai conectați ca niciodată la aproape oricine altcineva de pe planetă. Desigur, avem internetul pentru care mulțumim pentru acest lucru, dar există încă bariere lingvistice cu care trebuie să ne confruntăm. Învățarea traducerii rapide a textului cu Google Translate vă poate ajuta.

Această postare arată cum puteți traduce textul rapid cu Google Translate. Afișăm iOS aici, dar transpunerea îndrumărilor către Android ar trebui să fie simplă.

O scurtă introducere în Google Translate

Înainte de a intra în procesul de traducere, să discutăm Google Traducere în sine. Este un serviciu de traducere automată neuronală oferit gratuit de gigantul motorului de căutare.

A existat din 2006 și, spre deosebire de alte servicii (mai vechi), cum ar fi Babelfish, a folosit mai întâi documente de la Parlamentul European și Națiunile Unite pentru a aduna datele lingvistice necesare.

Sub capotă, ia limba originală, o convertește în engleză, apoi o traduce în limba țintă. Se concentrează pe tipare în baza sa de date lingvistice pentru a furniza traducerile.

La fel ca multe servicii similare, precizia Google Translate a fost slabă în unele cazuri. Propozițiile simple cu structură de bază pot duce la rezultate exacte. Deși, dacă o propoziție conține cuvinte necunoscute bazei de date într-o structură complexă, calitatea traducerii variază. De asemenea, traducerea cuvintelor individuale este una dintre cele mai puțin exacte modalități de utilizare a Google Translate.

Cum să traduceți rapid textul cu Google Traducere pe iOS

În ciuda dezavantajelor, Google Translate este un mod la îndemână de a ascunde o propoziție prezentată în altă limbă. Desigur, nu va fi folosit în calitate profesională, dar pentru traduceri rapide în timp ce vă deplasați, aplicațiile mobile vor fi perfecte.

Primul pas este să descărcați aplicația iOS dacă nu ați făcut-o până acum. Îl puteți descărca ca oricare altul – din App Store – și este, de asemenea, gratuit.

Aplicația Google Translate pentru iOS.

După ce deschideți aplicația, vi se vor oferi câteva opțiuni. Cel mai rapid mod de a traduce este să faceți clic pe butonul Cameră și să îndreptați dispozitivul către text.

Ecranul aplicației Google Translate.

Aceasta va traduce cuvintele în timp real. În primul rând, va suprapune limba originală într-un font specific aplicației.

Conversia textului în Google Translate.

Apoi îl va traduce în limba dorită.

Text tradus în timp real în Google Translate.

Desigur, puteți să copiați și să inserați text de pe web. De exemplu, dacă există o frază pe care doriți să o traduceți, evidențiați-o și copiați-o ca de obicei.

Evidențierea unei expresii italiene pe web.

Când reveniți la aplicație, va exista o nouă opțiune de lipire.

Butonul trecut din Google Traducere.

Dacă faceți clic pe acest lucru, Google Translate va face tot posibilul și vă va arăta textul tradus.

O expresie tradusă în Google Translate.

Indiferent de abordarea dvs., utilizarea Google Translate pentru a citi fraze simple în limba aleasă este o briză – în special traducerea camerei în timp real.

În concluzie

Serviciile de traducere sunt alături de noi încă din zorii internetului. În timp ce calitatea traducerilor a fost scăzută în majoritatea cazurilor, Google Translate a încercat să aplice concepte de învățare profundă și neuronale propriilor sale rezultate. Pentru situații simple, în special pe iOS și Android, poate face o treabă excelentă. Pe scurt, este un instrument bun pe care îl aveți în timp ce călătoriți într-o țară străină, iar traducerile rapide vă vor face să scoateți aplicația în mod regulat.

Am analizat anterior câteva utilizări ale puterii pentru aplicația Google Translate, așa că verificați articolul respectiv pentru a vă îmbunătăți jocul de traducere. Sunteți utilizator al Google Translate și, dacă da, care este modul dvs. preferat de a-l utiliza? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Legate de:

  • Cum să schimbați culoarea de fundal a notelor pe iOS
  • 5 dintre cele mai bune jocuri de antrenament pentru creier pentru iOS
  • Cum să sincronizați iMessages pe iOS și macOS

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x