Cum să transferați date pe un nou iPhone sau iPad

Move Data New Iphone Featured
⏱️ 14 min read

Dacă aveți un nou iPhone sau iPad, veți dori să vă transferați datele de pe vechile dispozitive. Din fericire, este de fapt foarte ușor. Iată cum vă puteți transfera datele, cum ar fi parolele, aplicațiile, fișierele etc. pe un nou dispozitiv iOS.

Faceți backup pentru vechiul iPhone sau iPad

Dacă nu ați făcut o copie de rezervă a datelor dvs., acum este momentul să faceți acest lucru. Cea mai bună metodă de backup este utilizarea iCloud. Accesați „Setări -> [your name] -> iCloud -> iCloud Backup” și atingeți „Fă backup acum”. Alternativ, accesați iTunes/Finder pe Mac sau PC, așa cum se discută mai jos. De asemenea, am subliniat toți pașii aici pentru a face backup pentru dispozitivul dvs. ca un profesionist.

Mutare date Nou Iphone Icloud Backup

Dacă aveți un Apple Watch asociat cu vechiul iPhone, ar trebui, de asemenea, să îl dezasamblați. Pentru a face acest lucru, deschideți aplicația Watch pe iPhone și atingeți „Toate ceasurile” deasupra. Când ecranul arată că toate ceasurile disponibile se deschid, atingeți „i”, apoi „Anulați împerecherea”.

1. Transferați date utilizând pornirea rapidă

Prima dintre cele trei metode posibile de transfer de date, „Pornire rapidă” este un proces de la telefon la telefon. Cea mai mare avertizare cu pornirea rapidă este că ambele iPhone-uri trebuie să ruleze iOS 12.4 sau o versiune ulterioară și să aibă Bluetooth activat. În esență, asta înseamnă că orice iPhone 5S sau o versiune ulterioară va funcționa.

Mutare date Nou Iphone Quick Start
 1. Plasați iPhone-ul actual direct lângă vechiul iPhone și așteptați un mic pop-up pentru a vă întreba dacă doriți să vă transferați datele. Acest lucru se întâmplă chiar la începutul procesului de configurare, chiar înainte de a alege limba pe care o alegeți.
 2. Când se realizează conexiunea între două iPhone-uri, noul iPhone afișează o animație, iar vechiul iPhone deschide camera cu un cerc gol pe ecran. Țineți vechea cameră iPhone peste cea nouă și va apărea o invitație pentru a continua transferul de date.
Mutare date Iphone nou Iphone în așteptare
 1. Pe noul iPhone, introduceți ID-ul Apple și parola, precum și preferința pentru Face sau Touch ID. Urmați următoarele câteva ecrane care trec prin partajarea locației și a datelor analitice, precum și prin configurarea Siri, iMessage, FaceTime etc.
Mutare date Nou Iphone Pornire rapidă Faceid
 1. De îndată ce ați terminat cu ecranele de configurare anterioare, veți ajunge la ecranul „Transferă-ți datele”. Atingeți-l și lăsați totul să se termine.
Mutare date Transfer rapid Iphone nou

2. Utilizarea iCloud pentru a transfera date

Cel mai simplu mod de a transfera date de pe iPhone și iPad pe un dispozitiv nou este iCloud.

Mutare date Nou Iphone Pornire rapidă Bună ziua
 1. Când se termină backupul pe vechiul dispozitiv, continuați și începeți să configurați noul iPhone și iPad. Aceasta include trecerea dincolo de ecranul „Bună ziua”, configurarea limbii și, eventual, conectarea la o rețea Wi-Fi.
 2. Urmați acești pași până când vedeți ecranul „Restaurare din Backup iCloud”, care este același ecran pe care l-ați căuta cu Pornire rapidă.
Mutare date Nou Iphone Icloud Transfer
 1. Conectați-vă la iCloud cu ID-ul și parola Apple și alegeți cea mai recentă copie de rezervă. Dacă, din orice motiv, backup-ul dvs. include un software iOS sau iPadOS mai vechi, iPhone-ul sau iPad-ul vă va solicita să actualizați la cel mai recent software, apoi restabiliți backup-ul iCloud.
Mutare date Nou Iphone Pornire rapidă Appleid
 1. Așteptați ca procesul de restaurare să se termine și mențineți telefonul conectat la alimentare și conectat la Wi-Fi. Acest lucru asigură că fotografiile, muzica și aplicațiile sunt toate descărcate automat pe noul dispozitiv.

3. Transferarea datelor utilizând Windows și Mac

Descărcarea backup-ului iPhone folosind Windows sau Mac are câteva avantaje rapide. Chiar de la început, eliminați orice dependență de Wi-Fi sau de alimentare, două lucruri care pot cauza probleme cu oricare dintre cele două metode de mai sus.

Utilizarea unui Mac pentru a vă migra datele

Mutare date Nou Iphone Finder 1
 1. Conectați-vă iPhone-ul sau iPad-ul la Mac și ar trebui să apară în Finder pe orice Mac care rulează macOS Catalina și mai târziu.
 2. Faceți clic în Finder și ar trebui să deschidă imediat o fereastră care pare oarecum familiară oricui a folosit vreodată iTunes.
 3. Căutați butonul „Copia de rezervă acum” și faceți clic pe el.
 4. Odată ce software-ul este actualizat pe iPhone, pe măsură ce reveniți pentru a restaura datele, atingeți „Restaurare de pe Mac sau PC” și așteptați finalizarea procesului de restaurare. Este totuși util să mențineți Wi-Fi activat, astfel încât orice aplicație care conțin date în iCloud, cum ar fi fotografiile sau muzica, să se poată descărca automat înapoi pe dispozitiv.

Transferarea datelor pe noul tău iPhone în Windows

Mutare date Nou Iphone Itunes
 1. Conectați-vă iPhone-ul sau iPad-ul la computerul cu Windows 10/11.
 2. Acum accesați aplicația iTunes și faceți clic pe butonul iPhone din partea stângă sus a ferestrei iTunes. Faceți clic pe „Rezumat”.
 3. Faceți clic pe „Copia de rezervă acum” și urmați același proces în care actualizați iPhone-ul sau iPad-ul, apoi apăsați pe „Restaurare de pe Mac sau PC” pe iPhone sau iPad. Utilizați cea mai recentă copie de rezervă stocată pentru a transfera date înapoi pe dispozitiv.

Ce date vor fi restaurate?

Următoarele date pot fi restaurate pe noul dispozitiv, indiferent de metoda de restaurare utilizată.

 • Toate datele aplicației
 • Backup-uri Apple Watch
 • Setările dispozitivului, cum ar fi tonul de apel, modul Focus, Nu deranjați etc.
 • Ecranul de pornire și organizarea aplicației
 • Mesaje iMessage, SMS și MMS
 • Fotografii și videoclipuri
 • Istoricul achizițiilor, inclusiv muzică, emisiuni TV, aplicații, cărți, filme etc.
 • Mesaje vocale vizuale și parolă (necesită aceeași cartelă SIM)

Date iCloud

Este important să rețineți că aceste informații sunt separate de informațiile specifice iCloud. Conținutul, cum ar fi contactele, calendarele, marcajele, notele, mementourile și notele vocale, fotografiile iCloud etc. sunt stocate în iCloud.

Mutare date Nou Iphone Restaurare Icloud

Un avertisment aici este că datele precum Mail, datele de sănătate, istoricul apelurilor și fișierele din iCloud Drive nu sunt restaurate imediat printr-o copie de rezervă. Cu toate acestea, pot fi adăugate la iCloud și incluse ulterior în orice copie de rezervă iCloud, dar trebuie făcute manual.

Parole și date de autentificare cu doi factori

Presupunând că transferul de date se derulează fără probleme, datele aplicației ar trebui să includă orice parole și setări 2FA. Toate cele trei metode ar trebui să includă parole cu o avertizare pentru metoda de transfer pe desktop prin PC și Mac. Utilizarea ambelor metode Quick Start și iCloud ar trebui, de asemenea, să vă mențină conectat automat la orice aplicație așa cum ați fost pe vechiul telefon.

Mutați datele Nouă breloc Iphone

Pe desktop, atât pentru PC, cât și pentru Mac, pentru a transfera parolele și alte informații sensibile, trebuie să „Criptați backupul local” înainte de a face backup. Ar trebui să vă ceară să faceți o parolă, așa că creați una și stocați-o în siguranță. După ce parola este confirmată, backup-ul dvs. va începe normal. Când mergeți să restaurați datele pe un nou iPhone, vă va cere să introduceți aceeași parolă pentru a decripta datele, astfel încât să se sincronizeze corect cu toate datele intacte, inclusiv parolele sensibile.

Stocare temporară gratuită iCloud

Ca parte a utilizării iCloud ca metodă de transfer de date, este utilizat spațiul dvs. gratuit iCloud. În mod implicit, noii utilizatori de iPhone și iPad primesc 5 GB de spațiu iCloud. În multe cazuri, spațiul de stocare care ar fi inclus ca parte a oricărei copii de rezervă iCloud va depăși cei 5 GB de spațiu liber. În aceste cazuri, Apple oferă o creștere temporară a stocării iCloud pentru a ajuta transferurile de date.

 1. Accesați „Setări -> General”, derulați în jos și atingeți „Transfer sau Resetați iPhone”.
Mutare date Transfer de setări Iphone noi
 1. Atingeți „Pregătiți-vă pentru nou [iPhone/iPad]” și „Începeți”.
Mutare date Nou Iphone Temp Icloud Transfer
 1. Pe următorul ecran, dacă vedeți „Copia de rezervă iCloud este dezactivată”, atingeți „Activați backupul pentru transfer”.
 2. În cazul în care nu aveți suficient spațiu de stocare iCloud disponibil, apare un mesaj care spune că sunteți eligibil pentru spațiu de stocare suplimentar gratuit iCloud. Atingeți „Continuați” și aveți la dispoziție 21 de zile pentru a vă restaura backupul temporar înainte ca stocarea temporară suplimentară iCloud și backupul dvs. să fie ștears definitiv.
Mutare date Transfer de setări iPhone noi 1
 1. Așteptați finalizarea copiei de rezervă, apoi restaurați-vă iPhone-ul sau iPad-ul dintr-o copie de rezervă iCloud utilizând pașii de mai sus. Odată ce stocarea temporară iCloud pentru iPhone sau iPad este restaurată, aveți la dispoziție șapte zile suplimentare pentru a o restaura din nou înainte ca backup-ul temporar să se șteargă definitiv.

Pregătiți-vă vechiul iPhone sau iPad pentru vânzare

Deoarece dispozitivele Apple păstrează mai multă valoare decât alte gadget-uri în spațiul tehnologic, vânzarea dispozitivului dvs. poate aduce un mic profit. Alternativ, puteți oferi și vechiul iPhone sau iPad unui prieten sau membru al familiei. În ambele cazuri, pregătirea dispozitivului este importantă, astfel încât să nu fie transmis nimic personal.

 1. Primul dintre cei doi pași critici este să vă deconectați de la iCloud. Accesați „Setări -> [Your Name] -> Deconectați-vă.”
Mutare date Nou Iphone Deconectare
 1. Dezactivați „Find My” accesând „Setări -> [Your Name] -> Găsește-mi” și dezactivează „Găsește-mi iPhone-ul” sau „Găsește-mi iPad-ul”.
Mutare date Iphone nou Găsește-mi
 1. După dezactivarea ambelor setări, accesați „Setări -> General -> Transfer sau Resetați iPhone -> Ștergeți tot conținutul și setările”.
 2. Atingeți „Ștergeți” când apare fereastra pop-up, iar iPhone-ul și iPad-ul dvs. vor începe să se reseteze.
Mutare date Nou Iphone Șterge tot
 1. O resetare din fabrică a iPhone-ului sau iPad-ului dvs. îl readuce la o stare nou-nouță, ca și cum ar fi fost scos din cutie pentru prima dată.

întrebări frecvente

1. Ce se întâmplă dacă actualizarea mea iOS/iPadOS se blochează?

O actualizare blocată poate fi frustrantă, dar pe primul loc. Acordați un pic mai mult timp actualizării. Este probabil blocat pe ecranul negru cu sigla Apple, așa că asigurați-vă și acordați-i puțin timp în plus. După aproximativ treizeci de minute, reporniți iPhone-ul sau iPad-ul și încercați din nou actualizarea software-ului.

2. Poate cineva să-mi fure informațiile de pe un iPhone sau iPad pe care l-am vândut recent?

Doar dacă nu ați urmat pașii de mai sus și nu ați șters corect toate setările și informațiile.

3. Ce se întâmplă dacă mă mut de la același model, ca și în cazul unei înlocuiri în garanție?

Toți pașii de mai sus se aplică deoarece un telefon „nou” nu trebuie să fie neapărat un model de iPhone sau iPad actualizat. Nou este mai degrabă o descriere a unui dispozitiv pe care nu l-ați deținut anterior.

Asigurați-vă că citiți recenzia noastră despre cum să transferați date cu PhoneTrans și recenzia noastră despre iCareFone care arată cum să transferați conversațiile WhatsApp de pe un Android pe un iPhone.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x